"Ραπουνζέλ χωρίς παραμύθι": Η βραβευμένη παράσταση του Ηλία Καρελλά με τα σημαντικά κοινωνικά μηνύματα συνεχίζεται

Με πρωταγωνίστρια την Idra Kayne ανεβαίνει για 2η συνεχόμενη χρονιά η παράσταση που ευαισθητοποιεί πάνω στα θέματα της διαφορετικότητας στο θέατρο Κάππα, σε μουσική String Demons.

Ραπουνζέλ χωρίς παραμύθι

Την ανάγκη του παιδικού θεάτρου να καταπιάνεται και με θεματικές που απασχολούν την σύγχρονη κοινωνία και που φέρνουν σε επαφή τα παιδιά με κοινωνικές αξίες και ιδανικά επιβεβαιώνει η απονομή του βραβείου Θεάτρου για Παιδιά και Εφήβους από την Ελληνική Ένωση Κριτικών Θεάτρου και Παραστατικών Τεχνών, στην παράσταση "Ραπουνζέλ χωρίς παραμύθι", με τη σφραγίδα του Ηλία Καρελλά, που επέλεξε να παρουσιάσει το εμβληματικό έργο του Mike Kenny, και μάλιστα σε πανευρωπαϊκή πρεμιέρα. Η παράσταση που ανεβαίνει για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στο θέατρο Κάππα και εξακολουθεί να μιλάει στις καρδιές μικρών και μεγάλων θεατών δίνοντάς τους τα κατάλληλα ερεθίσματα για τη δημιουργία ενός πιο συμπεριληπτικού κόσμου, τελεί τη φετινή χρονιά υπό την αιγίδα της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες

Σχεδόν 40.000 θεατές παρακολούθησαν πέρσι την παράσταση που υπογράφει σκηνοθετικά ο Ηλίας Καρελλάς. Πρόκειται για ένα έργο με έντονο εκπαιδευτικό χαρακτήρα, γεμάτο συναισθήματα, διαχρονικά μηνύματα και ελπίδα για θεατές κάθε ηλικίας. Σκοπός του είναι να μας ευαισθητοποιήσει απέναντι στη διαφορετικότητα, την απομόνωση, τον ρατσισμό, τον πόλεμο, το περιβάλλον, την απώλεια, τις μαθησιακές δυσκολίες,  με τρόπο απλό και τρυφερό τονίζοντας την ανθρώπινη ανάγκη για επικοινωνία.

Ραπουνζέλ χωρίς παραμύθι
Γιώργος Γιαννόπουλος©

Στη "Ραπουνζέλ χωρίς παραμύθι" πρωταγωνιστεί στον ρόλο της κυρίας Πιρς η γνωστή τραγουδίστρια και ηθοποιός Idra Kayne. Tον ρόλο της μικρής Λέτι ερμηνεύει η Δανάη Ομορεγκιέ Νεάνθη ενώ στην παράσταση παίζουν ακόμα οι ηθοποιοί Μάκης Νάνος, στον ρόλο του νεαρού Κόνραντ και Φάνης Παυλόπουλος στον ρόλο του αφηγητή.

Η ανατρεπτική μπάντα String Demons, ερμηνεύει ζωντανά στη σκηνή την πρωτότυπη μουσική που συνέθεσε ειδικά για την παράσταση, τονίζοντας άλλοτε με ατμοσφαιρικό και άλλοτε με εκρηκτικό τρόπο τα συναισθήματα του έργου, ενώ η χορογράφος Αντιγόνη Γύρα, κινεί τους ήρωες του έργου σε έναν κόσμο μεταξύ παραμυθιού και πραγματικότητας. 

Ραπουνζέλ χωρίς παραμύθι
Γιώργος Γιαννόπουλος©

Θέατρο, χορός, τραγούδι, αλλά και θέατρο σκιών, όλα συνυπάρχουν αρμονικά σε αυτή την μαγική παράσταση, που δεν πρέπει να χάσετε, μια και την επόμενη χρονιά ο θίασος του Ηλία Καρελλά θα παρουσιάσει, όπως έχει ήδη ανακοινώσει, το αριστούργημα του Μιγκέλ ντε Θερβάντες "Δον Κιχώτης".

Οι παραστάσεις πραγματοποιούνται καθημερινά από Δευτέρα έως Παρασκευή στις 10:30 π.μ για τα σχολεία και Κυριακή στις 11:30 π.μ για το κοινό και για Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων.

Η παράσταση προτείνεται για παιδιά από 7 ετών.

Περισσότερες πληροφορίες

Ραπουνζέλ χωρίς παραμύθι

  • Κοινωνικό
  • Διάρκεια: 80 '

Η παράσταση που την προηγούμενη σεζόν είδαν περισσότεροι από 40.000 θεατές, συνεχίζεται ανανεωμένη ανεβάζοντας στη σκηνή το πιο πρόσφατο έργο του πολυβραβευμένου συγγραφέα Μάικ Κένι που παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα. Θέατρο, χορός, τραγούδι, αλλά και θέατρο σκιών, όλα συνυπάρχουν αρμονικά στο γεμάτο ελπίδα αντιπολεμικό έργο που τονίζει την ανθρώπινη ανάγκη για επικοινωνία. Στο Λονδίνο του 1944, που βομβαρδίζεται, η μικρή Λέτι, ένα κορίτσι μικτής καταγωγής, πρέπει να μείνει ασφαλής, όπως και χιλιάδες άλλα παιδιά λόγω του πολέμου. Με μια βαλίτσα και ένα γράμμα στο χέρι, οι γονείς της την βάζουν στο τρένο για να την στείλουν σε μια απομονωμένη φάρμα στην εξοχή. Εκεί θα έρθει αντιμέτωπη με τους φόβους της συναντώντας την αυστηρή κηδεμόνα κυρία Πιρς, τον νεαρό Κόνραντ και μια πολύ επιθετική… χήνα!

Κάππα

Κυψέλης 2

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Παιδί

Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Νίκαιας

Η βιβλιοθήκη παρουσιάζει το βιβλίο "Μια φορά ήταν ο καιρός" των εκδόσεων ΒΗΤΑ-medical arts.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
25/04/2024

Παιδικές δράσεις με ελεύθερη είσοδο στην Δημοτική Αγορά Κυψέλης

Η δωρεάν δράση που αγαπήθηκε από οικογένειες με παιδιά έως 10 ετών, επιστρέφει στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης με μια σειρά διασκεδαστικών εκπαιδευτικών προγραμμάτων για όλα τα Κυψελάκια.

Summer Camp 2024: Καλοκαιρινή απόδραση για παιδιά στην Ελληνοαμερικανική Ένωση

Βιωματικές δραστηριότητες που συνδυάζουν το παιχνίδι με τη μάθηση, πάντοτε ανάλογα με την ηλικία του παιδιού.

Το 11ο καλλιτεχνικό summer camp από τις Μορφές Έκφρασης έρχεται αυτό το καλοκαίρι

Με τη θεματική "Η ομορφιά μιας απλής ζωής" επιστρέφει λίγο μετά τη λήξη της σχολικής χρονιάς η διοργάνωση που προσφέρει παιχνίδι και χαρά σε παιδιά και εφήβους μέσω της τέχνης.

"Ραπουνζέλ: τα μαλλιά της κουβάρια": Τελευταία παράσταση και πρόσω ολοταχώς για καλοκαίρι

Το παραμύθι των αδερφών Γκριμ που παρουσιάστηκε από την παιδική σκηνή της Γιούλης Ηλιοπούλου ολοκληρώνει τον κύκλο του στο Πειραιώς 131 και ετοιμάζεται για τα θερινά φεστιβάλ.

"Πάσχα στη στάνη του μπάρμπα-Γιώργου" από το θέατρο σκιών Τάσου Κώνστα

Μία διασκεδαστική πασχαλινή έξοδος για τους μικρούς μας φίλους είναι η παράσταση του Τάσου Κώνστα στην Paraga, με πρωταγωνιστή τον αγαπημένο Καραγκιόζη.

Easter Camp στο Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου

Υπαίθριες δραστηριότητες, εικαστικές δημιουργίες, παιχνίδια μυστηρίου, ακροβατικά, yoga, χορός και μουσική συνθέτουν ένα πλούσιο πασχαλινό πρόγραμμα.