Η παιδική σκηνή "Ονειροπόληση" φυσά τον "Μαγικό Αυλό" στο Θέατρο Κάτια Δανδουλάκη

Από τις 4 Φεβρουαρίου και κάθε Κυριακή στις 11:00 το πρωί και στις 15:00 το μεσημέρι ο «μαγικός αυλός» ηχεί για τους μικρούς θεατρόφιλους και τις οικογένειές τους.

Ο μαγικός αυλός

Η παιδική σκηνή "Ονειροπόληση", που έχει αγαπηθεί ιδιαιτέρως από το παιδικό κοινό μέσα από σπουδαία έργα που έχει διασκευάσει για τους μικρούς μας φίλους (Καρυοθραύστης του Τσαϊκόφσκι, Φιλάργυρος του Μολιέρου κ.ά.), ανεβάζει το αριστούργημα του Βόλφγκανγκ Αμαντέους Μότσαρτ "Ο μαγικός αυλός", σε λιμπρέτο του Εμάνουελ Σικανέντερ, σε διασκευή και σκηνοθεσία της Τούλας Ζαχαριουδάκη. Η σπουδαία αυτή όπερα είναι το τελευταίο έργο του μεγάλου συνθέτη και είναι γεμάτο με συμβολισμούς για τα ανθρώπινα ιδεώδη του Ευρωπαϊκού Διαφωτισμού, τα οποία όμως παραμένουν πάντα επίκαιρα.

Ο μαγικός αυλός

Ένα μαγευτικό παραμύθι που βρίσκεται πολύ κοντά στην πραγματικότητα και επικεντρώνεται στη δύναμη της αγάπης, της αλήθειας, της αυταπάρνησης και του ηρωισμού. Η μουσική του "Μαγικού Αυλού" έχει τη δύναμη να ανοίγει δρόμους, να καθοδηγεί και να αλλάζει προς το καλύτερο τη μοίρα και τις ζωές των ανθρώπων. Συναισθήματα που ξεχειλίζουν και υπέροχες εικόνες ζωντανεύουν μέσα από τις εντυπωσιακές σπαθογραφίες, τα υπέροχα σκηνικά, τους φωτισμούς και τα κοστούμια της "Ονειροπόλησης". Ένας ύμνος στην φαντασία και τα όνειρα σε δύο πράξεις, που δίνει στα παιδιά έναυσμα να μάχονται, να ελπίζουν, να ονειρεύονται. 

Η ιστορία ακολουθεί τον Πρίγκιπα Ταμίνο, ο οποίος προσπαθεί να ελευθερώσει την πριγκίπισσα Παμίνα, την μητέρα της Βασίλισσα της Νύχτας, τον Βασιλιά Σαράστρο αλλά και ολάκερη την πολιτεία από τον μοχθηρό μάγο Μονόστατο. Στο ταξίδι του αυτό, ο Πρίγκιπας Ταμίνο, έχει την πολύτιμη βοήθεια και συντροφιά του ανθρώπου-πουλιού Παπαγγένο και του μαγικού αυλού του.

Ο μαγικός αυλός

Η πάντα διακριτική σκηνοθετική γραμμή της Τούλας Ζαχαριουδάκη σεβάστηκε απόλυτα τους κανόνες της εκπαιδευτικής διαπαιδαγώγησης και δημιούργησε μία διαδραστική παράσταση για τα παιδιά, τα οποία πρόκειται να εμπλακούν βαθιά μέσα στην πλοκή, καθώς έχουν πάντα την επιθυμία να επεμβαίνουν υπέρ του καλού και του δίκαιου. Την παράσταση ντύνει με τη μουσική του ο Μιχάλης Τρανουδάκης. Τα παραμυθένια σκηνικά είναι δουλειά του Παύλου Καρακασίδη που μαζί με τις σπαθογραφίες του Παντελή Μαρτίνου συνθέτουν ένα μεγάλο μέρος του κόσμου του Μαγικού Αυλού. Τα κοστούμια είναι της ομάδας "Ονειροπόληση" και οι φωτισμοί του Θανάση Λεφάκη. Την κινησιολογία και τις χορογραφίες έχει αναλάβει η Αντιγόνη Γλυκού και την ηχοληψία μαζί με τα ειδικά εφέ ο Γιώργος Γουρνάς.

Ο μαγικός αυλός

Σημαντική είναι, επίσης, η φιλική συνδρομή του Γιάννη Ζουγανέλη στην διδασκαλία της νοηματικής. Τους ήρωες της παράστασης ενσαρκώνουν οι Παντελής Μαρτίνος, Κωνσταντίνος Τσιάκος, Ιούλιος Καίσαρας Αθανασίου, Αλέξανδρος Μικελής, Κατερίνα Κλαυδιανού, Ειρήνη Kαζαντζόγλου, Αλεξία Ξυγάλα και Δημήτρης Πρωτογεράκης.

Η παράσταση απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας από 3 έως 13 ετών αλλά και σε όλη την οικογένεια!

Παραστάσεις κάθε Κυριακή στις 11:00 το πρωί και τις 15:00 το μεσημέρι για το ευρύ κοινό αλλά και καθημερινά για σχολεία και συλλόγους. Περιορισμένος αριθμός παραστάσεων.

Περισσότερες πληροφορίες

Ο μαγικός αυλός

  • Παραμύθι
  • Διάρκεια: 110 '

Πρόκειται για την ιστορία του Πρίγκιπα Ταμίνο ο οποίος προσπαθεί να ελευθερώσει την πριγκίπισσα Παμίνα , τη μητέρα της Βασίλισσα της Νύχτας , τον Βασιλιά Σαράστρο αλλά και ολάκερη την πολιτεία από τον μάγο Μονόστατο. Σε αυτή του την προσπάθεια πολύτιμη βοήθεια προσφέρει ο Παπαγγένο, ένας άνθρωπος –πουλί, με τον Μαγικό Αυλό του. Το έργο είναι διαδραστικό, γεμάτο από πλούσια συναισθήματα και αποτελεί έναν ύμνο στη φαντασία, στον δίκαιο αγώνα και στα ευχάριστα όνειρα. Το λιμπρέτο του εκφράζει με συμβολικό τρόπο τα ανθρώπινα ιδεώδη του ΕυρωπαΪκού Διαφωτισμού, τα οποία όμως παραμένουν πάντα επίκαιρα.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Παιδί

"Ο μεγάλος περίπατος του Πέτρου" παρουσιάζεται από τους Αντι-Δρώντες

Η ομάδα από την Κύπρο φέρνει στη σκηνή του Ιδρύματος "Μιχάλης Κακογιάννης" για μία μόνο παράσταση με ελεύθερη είσοδο το σπουδαίο έργο της Άλκης Ζέη.

Παιδικά προγράμματα για την περίοδο του Πάσχα στο Ίδρυμα Γουλανδρή

Δημιουργικές δράσεις για παιδιά διαφορετικών ηλικιών στο Μουσείο του Ιδρύματος την Μεγάλη Εβδομάδα και την εβδομάδα του Πάσχα.

"Οι Άθλιοι": Τελευταίο Σαββατοκύριακο στον Ελληνικό Κόσμο

Η επιτυχημένη παράσταση για μικρούς και μεγάλους με τον Τάσο Χαλκιά, τη Βασιλική Ανδρίτσου και τον Ιβάν Σβιτάιλο ως Γιάννη Αγιάννη, κλείνει τον κύκλο της στο Θέατρον του Κέντρου Πολιτισμού Ελληνικός Κόσμος.

7ο Bobos Arts Festival: Όλα όσα ετοιμάζει το παιδικό πολιτιστικό φεστιβάλ της πόλης

Ένα πολυδιάστατο πρόγραμμα μουσικών και θεατρικών παραστάσεων, πρωτότυπων παράλληλων δράσεων και ειδικά σχεδιασμένων εργαστηρίων, περιμένει μικρούς και μεγάλους.

Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Νίκαιας

Η βιβλιοθήκη παρουσιάζει το βιβλίο "Μια φορά ήταν ο καιρός" των εκδόσεων ΒΗΤΑ-medical arts.

Παιδικές δράσεις με ελεύθερη είσοδο στην Δημοτική Αγορά Κυψέλης

Η δωρεάν δράση που αγαπήθηκε από οικογένειες με παιδιά έως 10 ετών, επιστρέφει στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης με μια σειρά διασκεδαστικών εκπαιδευτικών προγραμμάτων για όλα τα Κυψελάκια.