6 ιδέες για παιδικές εξόδους (6-7/4)

Τα παιδιά γίνονται και αυτό το Σαββατοκύριακο μαέστροι, συντηρητές και δημιουργοί πασχαλινών κατασκευών.

6 ιδέες για παιδικές εξόδους (6-7/4)

Τα παιδιά γίνονται και αυτό το Σαββατοκύριακο μαέστροι, συντηρητές και δημιουργοί πασχαλινών κατασκευών.

#1 Πασχαλινές δημιουργίες στο Μουσείο

6 ιδέες για παιδικές εξόδους (6-7/4) - εικόνα 1

Τα παιδιά με τη βοήθεια των γονιών τους δημιουργούν πασχαλινές κάρτες για το νονό και τη νονά τους. Παίρνουν ζαρζαβατικά, λαχανικά, φρούτα και κουζινικά είδη, εμπνέονται από ένα πασχαλινό αυγό και μέσα από τη μέθοδο της χαρακτικής και του αποτυπώματος φτιάχνουν τις δικές τους ξεχωριστές δημιουργίες. Μέσα από αυτή τη διαδικασία που απαιτεί συγκέντρωση και ακρίβεια, τα παιδιά ενισχύουν τις δεξιότητες και τις ικανότητες που έχουν, συγκεντρώνονται και αντιλαμβάνονται τα ίχνη που αφήνουν τα αντικείμενα που χρησιμοποιούν.

i Κυριακή 7/4, 11.30 π.μ. – 1 μ.μ. | Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης | Απευθύνεται σε παιδιά 2 – 3,5 ετών | €15, φίλοι ΜΚΤ €12 (1 παιδί μέλος με επίδειξη της κάρτας μέλους στο ταμείο και για αδέρφια στο ίδιο εργαστήρι) | Πληροφορίες και κρατήσεις στο 2107294220 (Δευτέρα – Παρασκευή 10 π.μ. – 1 μ.μ.).

#2 Μαθαίνοντας για τον αέρα στον «Ελληνικό Κόσμο»

Τι είναι ο αέρας; Πως μοιάζει; Που κρύβεται; Ερωτήματα που έχουν τα παιδιά λύνονται στον «Ελληνικό Κόσμο» μέσα από παιχνίδια, πειράματα και απλές κατασκευές οι οποίες τα οδηγούν στις πιο απίθανες κρυψώνες του αέρα. Ένα ταξιδιάρικο πούπουλο περιμένει τα παιδιά με τους γονείς τους για να τους γνωρίσει τον αόρατο φίλο του, τον αέρα και να παίξουν να τρέξουν μαζί.

i Σάββατο 6/4, 11.30 π.μ. | Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος», Πειραιώς 254, Ταύρος | Απευθύνεται σε παιδιά 3-5 ετών με τους γονείς τους | €8 το παιδί, €4 ο ενήλικας | Περισσότερες πληροφορίες στο 2122540000.

#3 Μικροί συντηρητές εν δράσει

6 ιδέες για παιδικές εξόδους (6-7/4) - εικόνα 2

Τα παιδιά γίνονται συντηρητές στο Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου της Τεχνόπολης στα πλαίσια του Athens Science Festival 2019. Συνεχίζοντας, στην 4η χρονιά του, τα παιδιά μαθαίνουν για την ιστορία του εργοστασίου συμμετέχοντας σε ένα εκπαιδευτικό διαδραστικό εργαστήριο συντήρησης. Παίρνουν τα βουρτσάκια τους, φορούν τα γάντια τους και πιάνουν δουλειά, αφού γνωρίσουν πρώτα τα υλικά και τα εργαλεία που χρησιμοποιούν οι συντηρητές αντικειμένων. Μαθαίνουν να συντηρούν μετρητές, εργαλεία και τον εξοπλισμό του παλιού εργοστασίου φωταερίου της Αθήνας έχοντας τη βοήθεια φοιτητών από το Τμήμα Συντήρησης Αρχαιοτήτων και Έργων Τέχνης του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής.

i Κυριακή 7/1, 11 π.μ. – 1 μ.μ. | Κτίριο Παλιών Φούρνων, Τεχνόπολη | Απευθύνεται σε οικογένειες με παιδιά άνω των 8 ετών | €5 | Περισσότερες πληροφορίες στο 213 0109325.

#4 Μουσικό ταξίδι στο Μέγαρο Μουσικής

Την Κυριακή 7/4 τα παιδιά γίνονται μαέστροι στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Μέσα από δύο ξεχωριστά εργαστήρια για διαφορετικές ηλικιακές ομάδες το καθένα, εμπνέονται από το μουσικό ταξίδι ενός παιδιού στις ηπείρους του κόσμου και από τον τρόπο που συνδυάζει αρμονικά ήχους και μελωδίες, ρυθμούς και στίχους, κάνοντας και εκείνα το ίδιο δημιουργώντας έτσι το πρώτο τους τραγούδι.

i Κυριακή 7/4, 11 π.μ. (6-8 ετών), 12.30 μ.μ. (9-12 ετών) | Μέγαρο Μουσικής, Αίθουσα Δοκιμών 11 | €10 | Περισσότερες πληροφορίες εδώ και στο 2107282333.

#5 Όταν τα παιδιά γίνονται εφευρέτες

6 ιδέες για παιδικές εξόδους (6-7/4) - εικόνα 3

Ένα νέο πρόγραμμα ξεκινάει στο Μουσείο Πειραμάτων Αγίου Δημητρίου, όπου τα παιδιά γίνονται επιστήμονες και δημιουργούν τις δικές τους κατασκευές. Μαθαίνουν για τη χρησιμότητα των απλών μηχανών μέσα από τα γρανάζια, τις αντλίες, τους κινητήρες και τους ηλεκτρομαγνήτες. Χρησιμοποιώντας διάφορα υλικά, τα οποία συνδυάζουν και τα κάνουν να συνεργάζονται, δημιουργώντας τη δική τους ξεχωριστή επιστημονική κατασκευή.

i Κυριακή 7/4, 10.30 π.μ. – 12 μ.μ., 12.30 μ.μ. – 2 μ.μ. | Μουσείο Πειραμάτων Αγίου Δημητρίου, Θάλειας 3, Άγιος Δημήτριος | Απευθύνεται σε παιδιά 6-11 ετών | €10 ανά παιδί, €8 για αδέρφια ή φίλους | Πληροφορίες στο 2109761030.

#6 Μια παράσταση για την άνοιξη

Η ομάδα «Χείλια λένε παραμύθια», περιμένει μικρούς και μεγάλους στον πολυχώρο «Διέλευσις» να απολαύσουν την παράσταση «Δέντρα κι αηδόνια είπανε» για να υποδεχτούν την άνοιξη με παραμύθια και τραγούδια για τη φύση. Μία παράσταση βασισμένη στο γνωστό παραμύθι του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν «Το αηδόνι του Αυτοκράτορα», η οποία μέσα από τέσσερις ιστορίες μιλάει για το σεβασμό και την σχέση του ανθρώπου με τη φύση, καθώς και για αυτά που μας προσφέρει.

i Κυριακή 7/4, 12 μ.μ. | Πολυχώρος Πολιτισμού Διέλευσις, Λέσβου 15 & Πόρου, Κυψέλη | Απευθύνεται σε παιδιά 5 ετών και άνω | €7, για πολύτεκνους, ανέργους και αδερφάκια €5 | Περισσότερες πληροφορίες στο 2108613739.

Περισσότερες πληροφορίες

Κέντρο Πολιτισμού του ΙΜΕ Ελληνικός Κόσμος

Πειραιώς 254, Ταύρος
  • Βινιέτες Τεχνών - City life

Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης

Νεοφύτου Δούκα 4, Κολωνάκι
  • Βινιέτες Τεχνών - City life

Μεγάλη Μουσική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος «Λίλιαν Βουδούρη»

Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη
  • Βινιέτες Τεχνών - City life

Πολυχώρος Πολιτισμού Διέλευσις

Λέσβου 15 & Πόρου, Κυψέλη

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Παιδί

Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Νίκαιας

Η βιβλιοθήκη παρουσιάζει το βιβλίο "Μια φορά ήταν ο καιρός" των εκδόσεων ΒΗΤΑ-medical arts.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
25/04/2024

Παιδικές δράσεις με ελεύθερη είσοδο στην Δημοτική Αγορά Κυψέλης

Η δωρεάν δράση που αγαπήθηκε από οικογένειες με παιδιά έως 10 ετών, επιστρέφει στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης με μια σειρά διασκεδαστικών εκπαιδευτικών προγραμμάτων για όλα τα Κυψελάκια.

Summer Camp 2024: Καλοκαιρινή απόδραση για παιδιά στην Ελληνοαμερικανική Ένωση

Βιωματικές δραστηριότητες που συνδυάζουν το παιχνίδι με τη μάθηση, πάντοτε ανάλογα με την ηλικία του παιδιού.

Το 11ο καλλιτεχνικό summer camp από τις Μορφές Έκφρασης έρχεται αυτό το καλοκαίρι

Με τη θεματική "Η ομορφιά μιας απλής ζωής" επιστρέφει λίγο μετά τη λήξη της σχολικής χρονιάς η διοργάνωση που προσφέρει παιχνίδι και χαρά σε παιδιά και εφήβους μέσω της τέχνης.

"Ραπουνζέλ: τα μαλλιά της κουβάρια": Τελευταία παράσταση και πρόσω ολοταχώς για καλοκαίρι

Το παραμύθι των αδερφών Γκριμ που παρουσιάστηκε από την παιδική σκηνή της Γιούλης Ηλιοπούλου ολοκληρώνει τον κύκλο του στο Πειραιώς 131 και ετοιμάζεται για τα θερινά φεστιβάλ.

"Πάσχα στη στάνη του μπάρμπα-Γιώργου" από το θέατρο σκιών Τάσου Κώνστα

Μία διασκεδαστική πασχαλινή έξοδος για τους μικρούς μας φίλους είναι η παράσταση του Τάσου Κώνστα στην Paraga, με πρωταγωνιστή τον αγαπημένο Καραγκιόζη.

Easter Camp στο Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου

Υπαίθριες δραστηριότητες, εικαστικές δημιουργίες, παιχνίδια μυστηρίου, ακροβατικά, yoga, χορός και μουσική συνθέτουν ένα πλούσιο πασχαλινό πρόγραμμα.