Ο «Άμλετ» συνεχίζει στο Άνεσις

"Να ζει κανείς ή να μη ζει;" Το πιο διάσημο υπαρξιακό ερώτημα του παγκόσμιου θεάτρου ακούγεται στο Άνεσις σε μια παράσταση αξιώσεων με τον Τάσο Ιορδανίδη να συναντά έναν από τους σημαντικότερους ρόλους της καριέρας του.

Ο «Άμλετ» συνεχίζει στο Άνεσις

"Να ζει κανείς ή να μη ζει;" Το πιο διάσημο υπαρξιακό ερώτημα του παγκόσμιου θεάτρου ακούγεται στο Άνεσις σε μια παράσταση αξιώσεων με τον Τάσο Ιορδανίδη να συναντά έναν από τους σημαντικότερους ρόλους της καριέρας του.

Ο «Άμλετ» συνεχίζει στο Άνεσις - εικόνα 1
Τάσος Ιορδανίδης, Ιωάννα Παππά

Η συνάντηση με ένα σπουδαίο κλασικό έργο, το «Έγκλημα και τιμωρία» του Ντοστογιέφσκι (η ερμηνεία του ως Ρασκόλνικοφ βραβεύτηκε με το 3ο βραβείο ανδρικού ρόλου στα Θεατρικά Βραβεία Κοινού του «α» το 2016) οδήγησε τον Τάσο Ιορδανίδη στο επόμενο μεγάλο θεατρικό βήμα. Φέτος, φοράει το κοστούμι του πρίγκιπα Άμλετ, της πιο αινιγματικής και εμβληματικής φιγούρας του παγκόσμιου θεάτρου. Σ’ αυτήν τη νέα θεατρική διαδρομή που συνεχίζει στο Άνεσις, ένα θέατρο που τα τελευταία πέντε χρόνια λειτουργίας του συνδύασε την εμπορική επιτυχία με το ποιοτικό ρεπερτόριο, το δρόμο χαράσσει σκηνοθετικά ο Λεβάν Τσουλάτζε.

Ο «Άμλετ» συνεχίζει στο Άνεσις - εικόνα 2
Πέμυ Ζούνη, Άρης Λεμπεσόπουλος

Ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Kote Marjanishvili Theatre της Γεωργίας (βραβευμένος και από το ελληνικό κοινό πλέον στα περσινά Θεατρικά Βραβεία του «α») μας μεταφέρει στην Ελσινόρη της Δανίας έχοντας ως συνοδοιπόρους, εκτός από τον Τάσο Ιορδανίδη, τον Άρη Λεμπεσόπουλο στο ρόλο του Βασιλιά Κλαύδιου, την Πέμυ Ζούνη ως Βασίλισσα Γερτρούδη, την Ιωάννα Παππά στο ρόλο της τραγικής Οφηλίας και τον Θοδωρή Κατσαφάδο στο ρόλο του Πολώνιου, συμβούλου του βασιλιά. Έργα όπως ο «Άμλετ» μιλάνε σε όλες τις γλώσσες και τις εποχές, καθώς είναι ολοζώντανες οι αιτίες που τα γέννησαν: η εκμετάλλευση, η αδικία, η υποταγή, η πνευματική υποδούλωση.

Ο πρίγκιπας Άμλετ, εγκλωβισμένος στη βασιλική αυλή, έναν κόσμο που κυλιέται στη διαφθορά και τη δουλοπρέπεια, αλλά και στα υπαρξιακά του αδιέξοδα, αναζητά εκδίκηση για τον δόλιο φόνο του πατέρα του. Ωστόσο, η πραγματικότητα και η φαντασίωση έχουν μπλεχτεί μια για πάντα στο μυαλό του. Η παράσταση επικεντρώνεται στη δύναμη της σαιξπηρικής ιστορίας και την κατεβάζει με άνεση στην πλατεία σε μια άκρως εύρυθμη σκηνική εκδοχή.

Περισσότερες πληροφορίες

Άμλετ

  • Δράμα
  • Διάρκεια: 130 '

Η παράσταση επιστρέφει ανανεωμένη, σε νέο χώρο, και μας μεταφέρει στο σαιξπηρικό βασίλειο της Δανίας, όπου οι ήρωες και τα πάθη τους έρχονται στο σήμερα μέσα από τη διαχρονική θεματική του μεγάλου συγγραφέα.

Άμλετ

  • Δράμα
  • Διάρκεια: 150 '

Η παράσταση επικεντρώνεται στη δύναμη της σαιξπηρικής ιστορίας που πραγματεύεται διαχρονικά ζητήματα σχετικά με την πολιτική, την εξουσία και την ηθική και την κατεβάζει με άνεση στην πλατεία σε μια πολύ εύρυθμη σκηνική εκδοχή.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

"Βάτραχοι": Γιάννος Περλέγκας και Κι όμως κινείται συνδυάζουν Αριστοφάνη με escape room

Η ομάδα Ελλήνων ακροβατών και χορευτών συνεργάζεται για πρώτη φορά με τον ηθοποιό και ανεβάζει την αρχαία κωμωδία χρησιμοποιώντας τη σκηνική σύνθεση ενός ζωντανού δωματίου απόδρασης.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
26/04/2024

Ποια είναι η νέα παράσταση που έρχεται το Μάιο στην Πειραματική Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου;

Ο Γιώργος Παύλου, απόφοιτος του Τμήματος Σκηνοθεσίας της Δραματική Σχολής του Εθνικού Θεάτρου, ανεβάζει το πιο βιωματικό και ίσως και το ωριμότερο έργο του Χρήστου Βακαλόπουλου για μια γενιά που συνθηκολόγησε και μια Αθήνα που χάθηκε ανάμεσα στους συρμούς.

Τελευταία ευκαιρία για να δεις τον "Τυχαίο θάνατο ενός αναρχικού" (και το καλοκαίρι!)

Η παράσταση "φαινόμενο" αποχαιρετά τη σεζόν και το θεατρόφιλο κοινό με λίγες καλοκαιρινές παραστάσεις και με την αρχική dream team διανομή της πρώτης χρονιάς πριν περάσει στο πάνθεον των παραστάσεων που έγραψαν ιστορία.

Λένα Κιτσοπούλου: Αντίστροφη μέτρηση για το "Και λέγε λέγε", τη νέα της παράσταση στο Θέατρο Τέχνης

Γιάννης Κότσιφας, Ιωάννα Μαυρέα, Πάνος Παπαδόπουλος, Θοδωρής Σκυφτούλης και Γαλήνη Χατζηπασχάλη ανεβαίνουν στη σκηνή μαζί τη σκηνοθέτιδα και δημιουργό σε μια παράσταση που δημιουργήθηκε από τον συνδυασμό διαφορετικών τεχνών και μιλάει για τον έρωτα, την πατριαρχία και πολλά ακόμη.

Το Αγγέλων Βήμα συνεχίζει δύο παραστάσεις του και μετά το Πάσχα

Τα θεατρικά "Ανατολικά της Εδέμ" και "Ιστορίες για ανθρώπους γενναιόδωρους" παρατείνονται για όσους δεν τα πρόλαβαν μόνο για 4 τελευταίες ημερομηνίες.

Ο κροκόδειλος

Ένα από τα λιγότερο γνωστά και ελάχιστα παιγμένα αφηγήματα του Ρώσου συγγραφέα προσεγγίζει μια νεανική θεατρική ομάδα, ενισχύοντας τη σατιρική του διάθεση. Το αποτέλεσμα είναι ευφρόσυνο με ενδιαφέροντα σημεία αλλά και κάπως άτολμο. | Powered by Uber

Ο αποτυχημένος

Μελετημένη, καλοκουρδισμένη και καλοπαιγμένη παράσταση που καταφέρνει να μετατρέψει το μυθιστόρημα ενός από τους πλέον "δύστροπους" συγγραφείς σε σκηνικό ποίημα. | Powered by Uber