Το Αγγέλων Βήμα συνεχίζει δύο παραστάσεις του και μετά το Πάσχα

Τα θεατρικά "Ανατολικά της Εδέμ" και "Ιστορίες για ανθρώπους γενναιόδωρους" παρατείνονται για όσους δεν τα πρόλαβαν μόνο για 4 τελευταίες ημερομηνίες.

Ανατολικά της Εδέμ © Λάμπρος Ρουμελιωτάκης

Δύο παραγωγές του θεάτρου Αγγέλων Βήμα πρόκειται να συνεχιστούν μετά το Πάσχα για όλους τους θεατές που θέλουν να τις (ξανα)δούν. Αναλυτικότερα, το έργο "Ανατολικά της Εδέμ" του Τζον Στάινμπεκ, το οποίο παίζεται για δεύτερη χρονιά σε σκηνοθεσία Ανδρονίκης Αβδελιώτη, θα επαναληφθεί για τέσσερις Τετάρτες (8, 15, 22, 29 Μαΐου) αλλά και το θεατρικό "Ιστορίες για ανθρώπους γενναιόδωρους" του Αμπντελκαντέρ Αλουλά, που σκηνοθετεί η Μαργαρίτα Δαλαμάγκα-Καλογήρου, θα παιχτεί για τέσσερις Πέμπτες (9, 16, 23, 30 Μαΐου).

Παράλληλα, οι μικροί φίλοι του Αγγέλων Βήμα θα έχουν την ευκαιρία να λάβουν δύο πασχαλινά δώρα για τις δύο ακόλουθες παραστάσεις, στις οποίες η γενική είσοδος θα είναι 8€

  • Τετάρτη 8 Μαΐου: "Ανατολικά της Εδέμ" (κατάλληλο για παιδιά άνω των 12 ετών). Απαραίτητες κρατήσεις στο 6942419151.
  • Πέμπτη 9 Μαΐου: "Ιστορίες για Ανθρώπους Γενναιόδωρους" (κατάλληλο για παιδιά άνω των 8 ετών). Απαραίτητες κρατήσεις στο 6947686019.

Διαβάστε παρακάτω περισσότερες πληροφορίες για τα δύο έργα.

Ανατολικά της Εδέμ
Λάμπρος Ρουμελιωτάκης©

"Ανατολικά της Εδέμ"

Αμερική 1900. Μια γυναίκα, η Κάθυ, βρίσκεται βαριά κακοποιημένη στην πόρτα του Αδάμ Τρασκ. Ο άνδρας την ερωτεύεται. Η γυναίκα μένει έγκυος. Ένας παράδεισος προετοιμάζεται. Όμως τίποτα δεν κρατάει για πάντα. 17 χρόνια μετά, οι δίδυμοι, Κάλεμπ και Ααρών, ενώ πιστεύουν ότι η μητέρα τους πέθανε στη γέννα, έρχονται αντιμέτωποι με την πιο σκληρή αλήθεια. Όλα βγαίνουν στο φως. Και τότε οι ήρωες αναγκάζονται να αναζητήσουν τον δρόμο για την δική τους Εδέμ.

Το εμβληματικό έργο του Τζον Στάινμπεκ επέστρεψε στο θέατρο Αγγέλων Βήμα, μετά την περσινή επιτυχία, σε μια παράσταση με μυστήριο και ανατροπές. Ο συγγραφέας, αντλώντας έμπνευση από την Βίβλο και την "Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων", πλάθει τους πιο γοητευτικούς του χαρακτήρες, ενώ εξετάζει σε βάθος διαχρονικά θέματα όπως το αιώνιο ερώτημα "Τι είναι καλό και τι κακό", την αναζήτηση της ευτυχίας, το ανεξήγητο της αγάπης και τις συνέπειες της απουσίας της.

Ερμηνεύουν: Ανδρονίκη Αβδελιώτη, Ανδρέας Ζάκας, Γιώργος Ζώης, Νεκτάριος Μάστορης, Λένα Μπαμπασάκη, Κωνσταντίνος Ρόδης, Αλεξάνδρα Στεργίου, Απόστολος Τζίκας.

Ιστορίες για ανθρώπους γενναιόδωρους
© Νίκος Παπουτσάκης

"Ιστορίες για ανθρώπους γενναιόδωρους"

Το έργο του Αλγερινού συγγραφέα Αμπντελκαντέρ Αλουλά παρουσιάζει στο Αγγέλων Βήμα στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας των τελευταίων δέκα ετών να αναζητά χώρες θεατρικά ανεξερεύνητες από τον Έλληνα θεατή και, σε αυτές, να ψάχνει για έργα που μπορούν να γίνουν παραστάσεις ενδιαφέρουσες για αυτόν.

 

Διαβάστε Επίσης

Το συγκεκριμένο έργο "ανακαλύφθηκε" μεταφρασμένο στην αγγλική γλώσσα, μέσα σε  διδακτορική διατριβή κάποιου συμπατριώτη του συγγραφέα, όπως υποβλήθηκε σε βρετανικό πανεπιστήμιο. Χάρη σε αυτήν, μάθαμε για τον φωτισμένο θεατράνθρωπο της Αλγερίας, ο οποίος υπήρξε μάρτυρας των ιδεών του, καθώς εκτελέστηκε στο κατώφλι του σπιτιού του, φεύγοντας για το θέατρο στις 14 Μαρτίου 1994, από ισλαμιστές τρομοκράτες της GIA, σε μια εποχή κατά την οποία εκτέλεσαν για τις ιδέες τους πολλούς πνευματικούς ανθρώπους της χώρας. Ο Αμπντελκαντέρ Αλουλά μεγάλωσε φτωχικά, κοντά σε μία θεία-παραμυθού, σε ένα χωριό της Αλγερίας σαν αυτό στο οποίο ζουν οι ήρωες του έργου που θα δούμε. Όλοι απλοί και ταπεινοί μεροκαματιάρηδες, σκουπιδιάρηδες, οικοδόμοι, καφετζήδες, υφάντρες, λαντζέρισσες, σιδεράδες, με κοινά στοιχεία τη λαϊκή σοφία και την γενναιοδωρία. Χάρη σε αυτά και χωρίς σκέψη, προσφέρουν στους άλλους όλο το περίσσευμα της καρδιάς τους, αφού δεν έχουν τίποτα άλλο να δώσουν, και αναδεικνύονται σε "συμβουλάτορες των φτωχών" αλλά και σε "προστάτες των ζώων".

Η παράσταση-αφιέρωμα στον Αμπντελκαντέρ Αλουλά, τιμώντας τα τριάντα χρόνια από τον θάνατό του, είναι διανθισμένη με θησαυρούς από την μουσική παράδοση της πατρίδας του.  

Ερμηνεύουν: Νεκτάριος Μάστορης, Γιώργος Κοσσυβάκης, Μάιρα Κατσαρού, Ρουμπίνη Χονδρουδάκη, Τάσος Νίκας, Νατάσσα Μπρουζιώτη, Γιώργος Κοντογιάννης.

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Ανατολικά της Εδέμ

  • Δραματοποιημένο Μυθιστόρημα
  • Διάρκεια: 105 '

Για πρώτη φορά παρουσιάζεται το έργο του νομπελίστα συγγραφέα που διερωτάται πάνω στο δίπολο καλού-κακού, την αναζήτηση της ευτυχίας, το ανεξήγητο της αγάπης και τις συνέπειες της απουσίας της. Στο γεμάτο ανατροπές μυθιστόρημα που αντλεί από την βιβλική ιστορία του Κάιν και του Άβελ, μια κακοποιημένη γυναίκα συναντά έναν άνδρα που την ερωτεύεται και την αφήνει έγκυο στην Καλιφόρνια του 1900. Δεκαεπτά χρόνια μετά, τα δίδυμα παιδιά της πιστεύουν ότι η μητέρα τους πέθανε στη γέννα, αγνοώντας τη σκληρή αλήθεια.

Ιστορίες για ανθρώπους γενναιόδωρους

  • Κοινωνικό
  • Διάρκεια: 75 '

Το συγκεκριμένο έργο «ανακαλύφθηκε» μεταφρασμένο στην αγγλική γλώσσα, από διδακτορική διατριβή κάποιου συμπατριώτη του συγγραφέα, όπως υποβλήθηκε σε βρετανικό πανεπιστήμιο. Χάρη σε αυτήν, μάθαμε για τον φωτισμένο θεατράνθρωπο της Αλγερίας, ο οποίος υπήρξε μάρτυρας των ιδεών του, καθώς εκτελέστηκε στο κατώφλι του σπιτιού του, φεύγοντας για το θέατρο στις 14 Μαρτίου 1994, από ισλαμιστές τρομοκράτες της GIA, σε μια εποχή κατά την οποία εκτέλεσαν για τις ιδέες τους πολλούς πνευματικούς ανθρώπους της χώρας. Ο Αλούλα μεγάλωσε φτωχικά, κοντά σε μία θεία-παραμυθού, σε ένα χωριό της Αλγερίας σαν αυτό στο οποίο ζουν οι ήρωες του έργου που θα δούμε. Όλοι απλοί και ταπεινοί μεροκαματιάρηδες, σκουπιδιάρηδες, οικοδόμοι, καφετζήδες, υφάντρες, λαντζέρισσες, σιδεράδες, με κοινά στοιχεία τη λαϊκή σοφία και τη γενναιοδωρία. Χάρη σε αυτά και χωρίς σκέψη, προσφέρουν στους άλλους όλο το περίσσευμα της καρδιάς τους, αφού δεν έχουν τίποτα άλλο να δώσουν. Η παράσταση-αφιέρωμα στον Αλούλα, είναι διανθισμένη με θησαυρούς από την μουσική παράδοση αυτής της άγνωστης θεατρικά, αλλά τόσο γοητευτικής χώρας.

Αγγέλων Βήμα

Σατωβριάνδου 36, Ομόνοια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

"Τα 12 Κουπέ" για 12η χρονιά στο Τρένο στο Ρουφ

Το μοναδικό σιδηροδρομικό πολιτιστικό φεστιβάλ, το οποίο είναι αφιερωμένο στη σύγχρονη νεανική έκφραση και δημιουργία, έρχεται ξανά τον Μάιο στην Αμαξοστοιχία-Θέατρο, με είσοδο ελεύθερη.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
02/05/2024

"Hard pop": Το νεό χορογραφικό έργο του Δημήτρη Μυτιληναίου συνδυάζει μουσική από 20 ποπ τραγούδια

Στο στούντιο PalmTree-MCA ανεβαίνει τον Μάιο μια παράσταση που αφορά στις πιθανές συγκλίσεις αλλά και στις εμφανείς αποκλίσεις μεταξύ του κλασικού μπαλέτου και του χορού στην ποπ κουλτούρα.

Οι γριές που μαζεύουν την τσουκνίδα

Μεταξύ λαογραφίας, τελετουργικού δρωμένου και θεάτρου ντοκουμέντο κινείται η παράσταση της Πειραματικής Σκηνής του Θεσσαλικού Θεάτρου, εμπνευσμένη από μυστικιστικές και αληθινές ιστορίες γυναικών του θεσσαλικού κάμπου. | Powered by Uber

Τα πικρά δάκρυα της Πέτρα φον Καντ

Ατμοσφαιρική και ενδιαφέρουσα σκηνική πρόταση του γνωστού έργου του Φασμπίντερ για την ερωτική εξουσία και εξάρτηση μέσα από τη σχέση δύο γυναικών. | Powered by Uber | Powered by Uber

"Έξι πρόσωπα σε αναζήτηση συγγραφέα" και μετά τις διακοπές του Πάσχα

Το έργο του Λουίτζι Πιραντέλο που σκηνοθετεί ο Πέτρος Νάκος σε δική του μετάφραση στο θέατρο Altera Pars θα συνεχίσει την πορεία του μετά την πασχαλινή ανάπαυλα.

"Ψιλικά": Μία περφόρμανς σε κείμενα Γλυκερίας Μπασδέκη ανεβάζει η ομάδα "Στέρεο νερό"

Μια site-specific performance για την αναζήτηση της ευτυχίας ανεβάζει τον Μάιο η ομάδα της χορογράφου Εύης Σούλη σε ένα εγκαταλελειμμένο εμπορικό κέντρο.

"Τα ραδίκια ανάποδα" θα δούμε και μετά το Πάσχα

Λόγω επιτυχίας, ο μονόλογος του Γιώργου Γαλίτη σε σκηνοθεσία Βλαδίμηρου Κυριακίδη, που βρίσκεται στον δέκατο χρόνο του, θα παραταθεί και μετά τις πασχαλινές διακοπές στο θέατρο Αργώ.