Ο κύκλος των χαμένων ποιητών

Ο κύκλος των χαμένων ποιητών

  • Διάρκεια: 120'
  • 3,5

Ο αντικομφορμιστής καθηγητής φιλολογίας και υπέρμαχος της ελευθερίας, Τζον Κίτινγκ, φέρνει τα πάνω-κάτω στην αυστηρή ακαδημία αρρένων του Γουέλτον, αλλάζοντας για πάντα τη ζωή των μαθητών. Με το σύνθημα «Άδραξε τη μέρα!» θα αλλάξει σταδιακά τη ζωή τους και θα διαταράξει τις ισορροπίες στο σχολείο που υπακούει στο μότο "Παράδοση, Τιμή, Πειθαρχία, Τελειότητα". Θα μάθει στους μαθητές του να αγαπούν την ποίηση, την τέχνη, τη ζωή και να παλεύουν για τις επιλογές τους. Η σύγκρουση με το εκπαιδευτικό κατεστημένο, τη διεύθυνση του σχολείου, τους γονείς των μαθητών του θα είναι αναπόφευκτη. Η ίδια η έννοια της επανάστασης κυριαρχεί στο έργο, το οποίο μετατράπηκε σε μια ατμοσφαιρική παράσταση γεμάτη συγκίνηση και χιούμορ, η οποία περνάει απλόχερα στο κοινό την ουσία του, που συμπυκνώνεται στο κυνήγι των ονείρων και των καταπιεσμένων επιθυμιών μας, την αξία του ελεύθερου πνεύματος, την αξία της ποίησης και πρωτίστως της αυτοδιάθεσης. Αξίζει να τη δείτε μαζί με εφήβους.


Ερμηνεύουν: Άκης Σακελλαρίου, Τ. Χαλκιάς, Σπ. Τσεκούρας, Π. Ζυγούρος, Στ. Παπατρέχας, Ειρ. Λαφαζάνη. Σκην.: Αρ. Μουστάκα. Κοστ.: Ηλ. Δουλαδίρη. Μουσ.: Μ. Ρίζου. Φωτ.: Ζ. Μολυβδά-Φαμέλη.

Παραστάσεις έως:

Αναλυτική κριτική

Επιτυχημένη θεατρική παρουσίαση του έργου που λατρέψαμε στη μεγάλη οθόνη, σε μια παράσταση συνόλου με γενναιόδωρες ερμηνείες, συναισθηματική φόρτιση, ατμοσφαιρικότητα, χιούμορ και συγκίνηση Διαβάστε ολόκληρη την κριτική