Διάλεξε τον θάνατό σου αγάπη μου

Διάλεξε τον θάνατό σου αγάπη μου

  • Διάρκεια: 120'
  • 3,5

Διασκευή του νουάρ μυστηρίου «Το διπλό παιχνίδι» του Ρομπέρ Τομά. Η Φρανσουάζ Κορμπάν, ζάπλουτη κληρονόμος, ζει στην βίλα της μαζί με τον νεότερο σύζυγό της Πολ και την αφοσιωμένη οικονόμο της Αντέλ. Τα χρέη του Πολ στα χαρτιά και η πίεση που ασκεί στη Φρανσουάζ για την αποπληρωμή τους κορυφώνουν ακραία την ένταση και την τριβή στην σχέση του ζευγαριού. Η ατμόσφαιρα βαραίνει όταν νυχτερινοί θόρυβοι ταράζουν την ηρεμία της βίλας – θόρυβοι μιας παρουσίας που ούτε ο ίδιος ο αστυνομικός διευθυντής δεν μπορεί να εξηγήσει. Η ξαφνική επίσκεψη της Βαρόνης Σαρντονί και αυτά που έχει να πει, μπερδεύουν ακόμη περισσότερο την ήδη τεταμένη κατάσταση.


Ερμηνεύουν: Κ. Δανδουλάκη, Κ. Καράντη, Άν.-Μ. Παπαχαραλάμπους, Π. Σταθακόπουλος, Γ. Γεροντιδάκης. Σκην.: Αθ. Σμαραγδή. Κοστ.: Έβ. Σιούπη. Φωτ.: Αλ. Αναστασίου.

Παραστάσεις έως:

Αναλυτική κριτική

Μια πλούσια κληρονόμος επιχειρεί να απαλλαχθεί από τον προικοθήρα σύζυγό της, που σχεδιάζει να τη δολοφονήσει προκειμένου να αποσπάσει την περιουσία της. Βασισμένη στο νουάρ "Διπλό παιχνίδι", η διασκευή του καλλιτεχνικού διδύμου αποζημιώνει τους φαν του είδους και όχι μόνο. Διαβάστε ολόκληρη την κριτική