Μικρό Γκλόρια

Παραστάσεις

Μίξερ

3
της Ζέτης Φίτσιου
  • Μιούζικαλ τσέπης
  • Διάρκεια: 75 '
  • Σκηνοθ.: Κ. Σιλβέστρος

Στο ολοκαίνουργιο εκρηκτικό έργο της διακεκριμένης με το Κρατικό Βραβείο συγγραφέως για το 2022, με όχημα τον δεκαπεντασύλλαβο στίχο και την ανατρεπτική μουσική εξελίσσεται η ιστορία ενός νέου φέρελπι καλλιτέχνη, που θέλει διακαώς να ανεβάσει τον Άμλετ. Όμως, λόγω εξαιρετικά χαμηλού μπάτζετ, τελικά αλλάζει το όραμά του και αντί για τον Άμλετ παίζει τον Βαγγέλη, που αντί για τη Δανία, ζει κάπου στην Κυψέλη. Θα κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του για να καταφέρει να ανεβάσει την παράστασή του. Μαζί με μια ακόμη ηθοποιό πρόκειται να παίξουν όλους τους ρόλους του έργου. Ο Βαγγέλης από άσημος πορτιέρης, καταλήγει μέσα από μια σειρά παράδοξων γεγονότων να γίνει αρχηγός του διαλυμένου και ανοργάνωτου κράτους.

Παραστάσεις: Παρ. 9.15 μ.μ., Σάβ. 6.15 μ.μ./ 9.15 μ.μ., Κυρ. 8.30 μ.μ. Τιμές: € 18, 15.

  • Εως: 28/04

Στρακαστρούκες

του Δημήτρη Σαμόλη
  • Μονόλογος
  • Διάρκεια: 75 '
  • Σκηνοθ.: Μ. Κακουλλής

Στο πρώτο θεατρικό του έργο ο ηθοποιός και τραγουδοποιός βάζει στο μικροσκόπιο την "αγία ελληνική οικογένεια", τη ζωή στην επαρχία και τον εκφοβισμό. Βρισκόμαστε ακριβώς δέκα λεπτά πριν χτυπήσουν οι καμπάνες για την Ανάσταση σ' ένα χωριό της Κρήτης. Ο Κωσταντής κρατάει στη μια του χούφτα καραμελάκια που σκάνε στο στόμα και στην άλλη αυτοσχέδιες στρακαστρούκες. Στην κλειστή κοινωνία της επαρχίας που κανείς δεν του απλώνει το χέρι, ο ήρωάς μας ανοίγει την καρδιά του με σπαρακτικό χιούμορ λίγο πριν κάνει το μεγάλο μπαμ.

Παραστάσεις: Κυρ. 6 μ.μ., Τετ. 8 μ.μ. Τιμές: € 15, 12.

  • Εως: 28/04
Buy ticket from viva
Αναλυτικό πρόγραμμα (25/04 - 02/05)

Φωτιά και νερό

της Χρύσας Σπηλιώτη
  • Κοινωνικό
  • Σκηνοθ.: Αυγ. Ρεμούνδος

Σε μια ανώνυμη πόλη της Ευρώπης ζουν ο Ιρακινός Σαΐντ και η σύντροφός του, η Ιρανή Χαγιάτ, σημαδεμένοι από τις τραυματικές εμπειρίες του παρελθόντος που άφησαν στην πατρίδα τους. Ένας άντρας, κάνει λάθος στη διεύθυνση, μπαίνει στο σπίτι τους και βρίσκεται ξαφνικά όμηρος του Σαΐντ. Η Χαγιάτ προσπαθεί να τον συνετίσει, αλλά δεν τα καταφέρνει. Ο Σαΐντ, ο οποίος θεωρεί ότι οι ντόπιοι τον αντιμετωπίζουν ρατσιστικά, προσπαθεί να αποδείξει στον Ξένο, ότι προέρχεται από ένα μέρος πολιτισμένο και ότι του αξίζει να του φέρονται ανάλογα. Του διδάσκει με το ζόρι αραβική ιστορία και σκάκι. Ζουν μαζί εφτά μέρες και νύχτες. Αρχικά, οι δύο άντρες, παγιδευμένοι στη μεταξύ τους σύγκρουση, βρίσκουν για λίγο δρόμο επικοινωνίας, ανακαλύπτουν ότι έχουν αρκετά κοινά στοιχεία και πλησιάζουν ο ένας τον άλλον, ώσπου το ενδιαφέρον και των δύο για τη Χαγιάτ αναζωπυρώνει τον ανταγωνισμό τους. Στο έντονα συγκρουσιακό περιβάλλον εισβάλλει ο έρωτας και οι δύο άντρες έρχονται αντιμέτωποι διεκδικώντας την αγάπη της γυναίκας.

Παραστάσεις: Δευτ., Τρ. 9.15 μ.μ. Τιμές: € 15, 12.

  • Εως: 30/04
Buy ticket from viva
Αναλυτικό πρόγραμμα (25/04 - 02/05)

Ο φύλακας της λίμνης

του Ανδρέα Φλουράκη
  • Παραμύθι
  • Διάρκεια: 65 '
  • Σκηνοθ.: Ρ. Μοσχοχωρίτη

Ο Φύλακας της λίμνης παλεύει χρόνια να κρατήσει την ισορροπία στη λίμνη που του έχει ανατεθεί να προστατεύει, αλλά έχει κουραστεί και ζητά από το Πνεύμα του Δάσους να αντικατασταθεί. Ο Φύλακας θέλει να ταξιδέψει στον κόσμο προτού οι κλιματικές αλλαγές κάνουν ένα τέτοιο ταξίδι ανέφικτο. Το Πνεύμα του Δάσους δέχεται και του στέλνει τρεις υποψηφίους, ώστε να διαλέξει τον πιο κατάλληλο: μια Ελληνοαμερικάνα επενδύτρια, έναν μαθητή σχολείου και μια Φινλανδή επιστήμονα. Την ίδια ώρα που μια άγνωστη μαύρη κηλίδα εμφανίζεται στη λίμνη, ένας βάτραχος με σύνδρομο Τουρέτ τού κάνει τη ζωή δύσκολη και όλα τα ζώα του υδροβιότοπου ανησυχούν με αυτές τις ξαφνικές αλλαγές.

Παραστάσεις: Κυρ. 12 μ. Τιμές: € 12, 10. Ισχύουν ειδικές τιμές.

  • Εως: 28/04
Αναλυτικό πρόγραμμα (25/04 - 02/05)