4 παραστάσεις ταξιδεύουν για Θεσσαλονίκη

Την Κυριακή των Βαΐων τελειώνει τυπικά η θεατρική σεζόν. Δείτε ποια έργα ολοκληρώνουν τις αθηναϊκές παραστάσεις και ετοιμάζουν βαλίτσες για τη συμπρωτεύουσα.

4 παραστάσεις ταξιδεύουν για Θεσσαλονίκη

Την Κυριακή των Βαΐων τελειώνει τυπικά η θεατρική σεζόν. Δείτε ποια έργα ολοκληρώνουν τις αθηναϊκές παραστάσεις και ετοιμάζουν βαλίτσες για τη συμπρωτεύουσα.

«Φάρος»

4 παραστάσεις ταξιδεύουν για Θεσσαλονίκη - εικόνα 1

Μια υπέροχη δουλειά συνόλου δημιούργησε ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης με συμπρωταγωνιστές τους Οδυσσέα Παπασπηλιόπουλο, Νίκο Ψαρρά, Προμηθέα Αλειφερόπουλο και Αιμίλιο Χειλάκη. Το έργο του Κόνορ ΜακΦέρσον, που θα παίζεται στο Θέατρο Αθηνών μέχρι την 1η Απριλίου (θα μετακομίσει στο Αριστοτέλειο Θεσσαλονίκης), κινείται χάρη στην επιδεξιότητα του συγγραφέα του ανάμεσα στην κωμωδία, το δράμα, την αλληγορική παραβολή και το μεταφυσικό θρίλερ, ενώ ο σκηνοθέτης ενισχύει με μαεστρία το στοιχείο του μυστηρίου και του σασπένς.

«Η μεγάλη χίμαιρα»

4 παραστάσεις ταξιδεύουν για Θεσσαλονίκη - εικόνα 2

Η θεατρική διασκευή του περίφημου μυθιστορήματος του Μ. Καραγάτση σάρωσε στα Θεατρικά Βραβεία Κοινού του «α» 2014-2015 κι έμελλε να αποτελέσει θεατρικό γεγονός τεράστιας εμβέλειας και τις επόμενες χρονιές. Ο σκηνοθέτης Δημήτρης Τάρλοου, εγγονός του συγγραφέα της γενιάς του ’30, μας χάρισε μια παράσταση με άξονα την ψυχαναλυτική προσέγγιση των θυτών και των θυμάτων ενός ερωτικού δράματος. Η ερμηνεία της Αλεξάνδρας Αϊδίνη χαρακτηρίστηκε συγκινητική, σε ένα καστ αξιώσεων με τους Μάξιμο Μουμούρη, Δημήτρη Μοθωναίο, Σοφία Σεϊρλή κ.ά. Από 12/4 θα παίζεται στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης.

«Ο Γάμος της Μαρίας Μπράουν»

4 παραστάσεις ταξιδεύουν για Θεσσαλονίκη - εικόνα 3

Ο Ράινερ Βέρνερ Φασμπίντερ προσωποποιεί στην ηρωίδα του Μαρία Μπράουν τη μεταπολεμική Γερμανία και η Λένα Παπαληγούρα τη φωτίζει ιδανικά στη θεατρική διασκευή του Γιώργου Σκεύα που παίζεται μέχρι τις 25/3 στο Θέατρο Οδού Κυκλάδων «Λευτέρης Βογιατζής» και στη συνέχεια στο Αριστοτέλειο. Γύρω από αυτό τον αριστοτεχνικά δομημένο όσο και αμφιλεγόμενο χαρακτήρα στήνεται η δράση και συγκεντρώνονται οι υπόλοιποι άξιοι ηθοποιοί: Μάξιμος Μουμούρης, Γιάννης Νταλιάνης, Βαγγελιώ Ανδρεαδάκη, Γιώργος Συμεωνίδης, Νίκος Γεωργάκης.

«Το μόνον της ζωής του ταξείδιον»

4 παραστάσεις ταξιδεύουν για Θεσσαλονίκη - εικόνα 4

Η Ιωάννα Παππά, παράλληλα με την εμφάνισή της ως Οφηλία στον σαιξπηρικό «Άμλετ» του θεάτρου Άνεσις συνεχίζει να έρχεται αντιμέτωπη με το διήγημα του Γεώργιου Βιζυηνού, σε ένα μονόλογο με τη σκηνοθετική υπογραφή του Δήμου Αβδελιώδη. Η παράσταση θα παίζεται μέχρι τις 26/3 στη σκηνή του Θεάτρου «Τζένη Καρέζη» και είναι ένα ατμοσφαιρικό ταξίδι με μοναδικό μέσο την ερμηνεία και την κίνηση με συνοδεία την αυθεντική μουσική του Βαγγέλη Γιαννάκη. «Το μόνον της ζωής του ταξείδιον» θα συνεχίσει τη θεατρική διαδρμή του στο θεσσαλονικιώτικο θέατρο Αυλαία.

«Frida Κι Άλλο»

4 παραστάσεις ταξιδεύουν για Θεσσαλονίκη - εικόνα 5

Με οδηγούς το ρυθμό, το σώμα και το θεατρικό παιχνίδι, η Κατερίνα Δαμβόγλου ερμηνεύει το ρόλο της Μεξικανής ζωγράφου στη θεατρική-πολυμεσική παράσταση που θα παίζεται στο 104 μέχρι τις 29/3 και στη συνέχεια στο θεσσαλονικιώτικο θέατρο Τ. Ο Robin Beer χειρίζεται και δημιουργεί ζωντανά ήχο και βίντεο, ενισχύοντας την κατανυκτική ατμόσφαιρα. Ο μικρόκοσμος της φλογερής ζωγράφου συντίθεται σταδιακά και ο θεατής ανακαλύπτει μια σπουδαία γυναίκα σύμβολο επιμονής, αντοχής και ελευθερίας.

Περισσότερες πληροφορίες

Ο γάμος της Μαρίας Μπράουν

  • Δράμα
  • Διάρκεια: 140 '

Ένα δυνατό έργο με θέμα την ιστορία της Γερμανίας αμέσως μετά την ήττα του ναζισμού, κατά την περίοδο του «οικονομικού θαύματος».

Το μόνον της ζωής του ταξείδιον

  • Δραματοποιημένη λογοτεχνία
  • Διάρκεια: 70 '

Ποίηση και ρεαλισμός, ιερότητα και στοχασμός, σε μια παράσταση που αναβιώνει το «ταξείδιον» του δεκάχρονου Βιζυηνού στην Πόλη για να γίνει παραγιός ενός τυραννικού ράφτη.

Ο φάρος

  • Δράμα
  • Διάρκεια: 120 '

Μια παραβολή για την εξιλέωση γεμάτη μαύρο χιούμορ, με πρωταγωνιστές τέσσερις φίλους που περνούν τη νύχτα με έναν ξένο, παίζοντας χαρτιά και πίνοντας.

Frida Κι Άλλο

  • Performance
  • Διάρκεια: 75 '

Η Κ. Δαμβόγλου ερμηνεύει τη Μεξικανή ζωγράφο Φρίντα Κάλο και ο R. Beer δημιουργεί ζωντανά ήχους και βίντεο, πλάθοντας έτσι τον κόσμο γύρω της.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Λένα Κιτσοπούλου: Αντίστροφη μέτρηση για το "Και λέγε λέγε", τη νέα της παράσταση στο Θέατρο Τέχνης

Γιάννης Κότσιφας, Ιωάννα Μαυρέα, Πάνος Παπαδόπουλος, Θοδωρής Σκυφτούλης και Γαλήνη Χατζηπασχάλη ανεβαίνουν στη σκηνή μαζί τη σκηνοθέτιδα και δημιουργό σε μια παράσταση που δημιουργήθηκε από τον συνδυασμό διαφορετικών τεχνών και μιλάει για τον έρωτα, την πατριαρχία και πολλά ακόμη.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
25/04/2024

Το Αγγέλων Βήμα συνεχίζει δύο παραστάσεις του και μετά το Πάσχα

Τα θεατρικά "Ανατολικά της Εδέμ" και "Ιστορίες για ανθρώπους γενναιόδωρους" παρατείνονται για όσους δεν τα πρόλαβαν μόνο για 4 τελευταίες ημερομηνίες.

Ο κροκόδειλος

Ένα από τα λιγότερο γνωστά και ελάχιστα παιγμένα αφηγήματα του Ρώσου συγγραφέα προσεγγίζει μια νεανική θεατρική ομάδα, ενισχύοντας τη σατιρική του διάθεση. Το αποτέλεσμα είναι ευφρόσυνο με ενδιαφέροντα σημεία αλλά και κάπως άτολμο. | Powered by Uber

Ο αποτυχημένος

Μελετημένη, καλοκουρδισμένη και καλοπαιγμένη παράσταση που καταφέρνει να μετατρέψει το μυθιστόρημα ενός από τους πλέον "δύστροπους" συγγραφείς σε σκηνικό ποίημα. | Powered by Uber

"Μπιζζζ….!" στο Επί Κολωνώ: Γνωρίζουμε 4 νέες ομάδες που διακρίθηκαν στο φεστιβάλ Off-Off Athens

Το νέο αίμα του ελληνικού θεάτρου προσγειώνεται στο θέατρο Επί Κολωνώ και μοιράζεται μαζί μας τα πρώτα της βήματα και τις πρώτες τις επίσημες θεατρικές δουλειές. Πάμε να τους ακούσουμε!

Η "Ωραία κοιμωμένη" έρχεται στο Μέγαρο Μουσικής

135 χρόνια μετά την πρώτη του πρεμιέρα έρχεται από την παραμυθένια Πράγα το υπέροχο μπαλέτο του Τσαϊκόφσκι με την αυθεντική χορογραφία του Μαριούς Πετιπά κι ερμηνείες από διάσημους σολίστ του εξωτερικού.

"Το μπορντέλο της Μαντάμ Ρόζας": Τέσσερις τελευταίες παραστάσεις στο Αυλαία

Ο πολυχώρος του Πειραιά θα υποδεχτεί για δύο Κυριακές και δύο Δευτέρες το έργο που βασίζεται σε βιβλίο της Σπεράντζας Βρανά.