3+1 σουρεάλ κωμωδίες για την κρίση

«Αν δεν μου δώσετε το δάνειο, θα πηδήξω τη γυναίκα σας» απειλεί ένας απελπισμένος υποψήφιος δανειολήπτης τον άτεγκτο τραπεζίτη στο «Δάνειο». Αυτό και άλλα τέτοια ευτράπελα συμβαίνουν στις σουρεαλιστικές χρηματοπιστωτικές κωμωδίες που παίζονται αυτήν την περίοδο στην Αθήνα, θυμίζοντάς μας πως για κάθε εποχή γράφεται το θέατρο που της αξίζει! 

3+1 σουρεάλ κωμωδίες για την κρίση

Όλα όσα μας καταδυναστεύουν μπουκάρουν (και) στα θέατρά μας – ευτυχώς, μέσα από το μεγεθυντικό φακό του σουρεαλισμού. Μεταξύ άλλων, στο Θέατρο του Νέου Κόσμου, εκτός από το φαρσικό «Δάνειο», παίζονται πλέον και τα «Animals», με μια ομήγυρη Νεοϋορκέζων αστών να εκτρέπεται, εν μέσω κρίσης, σε ζωώδεις συμπεριφορές. Στο Θέατρο Τέχνης, ο Βασίλης Παπαβασιλείου (φωτό) σολάρει με τον σατιρικό του μονόλογο «Σιχτίρ ευρώ, μπουντρούμ δραχμή, θα πεις κι ένα τραγούδι», ενώ και στο Από Μηχανής περιμένουμε το ισπανικό «Οφσάιντ-Εκτός Παιδιάς» (από 25/1), όπου η δολοφονία του παππού φαντάζει ως η μόνη διέξοδος από την ανέχεια.

Περισσότερες πληροφορίες

Το δάνειο

  • Κωμωδία
  • Διάρκεια: 80 '

Αντιμετωπίζοντας την κρίση με χιούμορ: ένας απελπισμένος άντρας, για να πάρει δάνειο, απειλεί τον τραπεζίτη ότι έχει τον τρόπο να αποπλανήσει τη γυναίκα του.

Animals

  • Κοινωνικό
  • Διάρκεια: 75 '

Στην πολιτική μαύρη κωμωδία, παρουσιάζοντας αντιπροσώπους διάφορων κοινωνικών παρατάξεων, ο συγγραφέας μιλά με χιούμορ και τρόμο για τα ένστικτα επιβίωσης των ανθρώπων της πόλης

Σιχτίρ ευρώ, μπουντρούμ δραχμή, θα πεις κι ένα τραγούδι

  • Μονόλογος
  • Διάρκεια: 80 '

Βαθιά στα οικονομικά (όσο και υπαρξιακά) προβλήματα εισχωρεί ο πνευματώδης σκηνοθέτης και ηθοποιός Β. Παπαβασιλείου με μια δική του σάτιρα

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Λένα Κιτσοπούλου: Αντίστροφη μέτρηση για το "Και λέγε λέγε", τη νέα της παράσταση στο Θέατρο Τέχνης

Γιάννης Κότσιφας, Ιωάννα Μαυρέα, Πάνος Παπαδόπουλος, Θοδωρής Σκυφτούλης και Γαλήνη Χατζηπασχάλη ανεβαίνουν στη σκηνή μαζί τη σκηνοθέτιδα και δημιουργό σε μια παράσταση που δημιουργήθηκε από τον συνδυασμό διαφορετικών τεχνών και μιλάει για τον έρωτα, την πατριαρχία και πολλά ακόμη.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
25/04/2024

Το Αγγέλων Βήμα συνεχίζει δύο παραστάσεις του και μετά το Πάσχα

Τα θεατρικά "Ανατολικά της Εδέμ" και "Ιστορίες για ανθρώπους γενναιόδωρους" παρατείνονται για όσους δεν τα πρόλαβαν μόνο για 4 τελευταίες ημερομηνίες.

Ο κροκόδειλος

Ένα από τα λιγότερο γνωστά και ελάχιστα παιγμένα αφηγήματα του Ρώσου συγγραφέα προσεγγίζει μια νεανική θεατρική ομάδα, ενισχύοντας τη σατιρική του διάθεση. Το αποτέλεσμα είναι ευφρόσυνο με ενδιαφέροντα σημεία αλλά και κάπως άτολμο. | Powered by Uber

Ο αποτυχημένος

Μελετημένη, καλοκουρδισμένη και καλοπαιγμένη παράσταση που καταφέρνει να μετατρέψει το μυθιστόρημα ενός από τους πλέον "δύστροπους" συγγραφείς σε σκηνικό ποίημα. | Powered by Uber

"Μπιζζζ….!" στο Επί Κολωνώ: Γνωρίζουμε 4 νέες ομάδες που διακρίθηκαν στο φεστιβάλ Off-Off Athens

Το νέο αίμα του ελληνικού θεάτρου προσγειώνεται στο θέατρο Επί Κολωνώ και μοιράζεται μαζί μας τα πρώτα της βήματα και τις πρώτες τις επίσημες θεατρικές δουλειές. Πάμε να τους ακούσουμε!

Η "Ωραία κοιμωμένη" έρχεται στο Μέγαρο Μουσικής

135 χρόνια μετά την πρώτη του πρεμιέρα έρχεται από την παραμυθένια Πράγα το υπέροχο μπαλέτο του Τσαϊκόφσκι με την αυθεντική χορογραφία του Μαριούς Πετιπά κι ερμηνείες από διάσημους σολίστ του εξωτερικού.

"Το μπορντέλο της Μαντάμ Ρόζας": Τέσσερις τελευταίες παραστάσεις στο Αυλαία

Ο πολυχώρος του Πειραιά θα υποδεχτεί για δύο Κυριακές και δύο Δευτέρες το έργο που βασίζεται σε βιβλίο της Σπεράντζας Βρανά.