Η δεσποινίς Ρίζου παίζει καλό μποξ

Το –βραβευμένο στο Φεστιβάλ Εδιμβούργου το 2003- έργο «Bitch Boxer» της Charlotte Josephine που ανεβαίνει στο Ίδρυμα «Μιχάλης Κακογιάννης» στις 17/10 θέλει τη νεαρή ηθοποιό Ελίνα Ρίζου να μεταμορφώνεται σε …πυγμάχο!

Η δεσποινίς Ρίζου παίζει καλό μποξ

Το –βραβευμένο στο Φεστιβάλ Εδιμβούργου το 2003- έργο «Bitch Boxer» της Charlotte Josephine που ανεβαίνει στο Ίδρυμα «Μιχάλης Κακογιάννης» στις 17/10 θέλει τη νεαρή ηθοποιό Ελίνα Ρίζου να μεταμορφώνεται σε …πυγμάχο!

Σε ένα ρόλο που θυμίζει εκείνον της οσκαρικής Χίλαρι Σουάνκ στο κινηματογραφικό «Million dollar baby» θα δούμε την Ελίνα Ρίζου και, μάλιστα, σε ένα έργο που δεν θέλει άλλους επί σκηνής: το «Bitch boxer» είναι μονόλογος. Ενδιαφέρουσα όσο και παράτολμη επιλογή για μια 20something ηθοποιό να δοκιμαστεί σε μια σόλο ερμηνεία. Πάντως, η Ρίζου, παρά το νεαρό της ηλικίας της, έχει ήδη δώσει το στίγμα της υποκριτικής της δεινότητας: ακριβόλογη, με δυνατή σκηνική παρουσία, ύφος παιγνιώδες και φωνή-μέταλλο. Ίσως τη θυμάστε ως βασική πρωταγωνίστρια του –εξίσου νέου- σκηνοθέτη Δημήτρη Καραντζά στην πρόσφατη «Ελένη» του Ευριπίδη (Φεστιβάλ Επιδαύρου) ή τον «Κυκλισμό του τετραγώνου» του Δημήτρη Δημητριάδη (Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών), τον «Οδυσσεβάχ» (Θέατρο Πόρτα) αλλά και τον «Μικρό Έγιολφ» (Φεστιβάλ Αθηνών). Τώρα θα τη δούμε στη σκηνοθεσία του Γιώργου Οικονόμου να παίζει την Κλόε Τζάκσον, μια νεαρή βρετανίδα που της αρέσουν οι απλές χαρές της ζωής. Στον ελεύθερό της χρόνο πίνει σαμπούκα με γεύση κεράσι , παριστάνει τη Rihanna μπροστά στον καθρέφτη της με τη βούρτσα της για μικρόφωνο, εκνευρίζει τον μπαμπά της και… παίζει μποξ! Ζει στο Ανατολικό Λονδίνο, δέκα λεπτά με τα πόδια από το Στράτφορντ, όπου το 2012, οι γυναίκες για πρώτη φορά ανεβαίνουν στο Ολυμπιακό Ρινγκ της πυγμαχίας. Η Κλόε είναι πανέτοιμη για αυτόν τον αγώνα, αφού δέκα χρόνια τώρα την προπονεί ο πατέρας της. Έχει δουλέψει σχολαστικά όλες τις λεπτομέρειες και έχει σχεδιάσει προσεκτικά και με ακρίβεια την κάθε της κίνηση που θα την φέρει πιο κοντά στην πολυπόθητη νίκη. Ήταν εντελώς αφοσιωμένη στο στόχο της όταν το τηλέφωνο χτύπησε… Τρεις λέξεις ήταν αρκετές για να γκρεμιστεί όλος της ο κόσμος….Όμως η Κλόε είναι αγωνίστρια, είναι μποξέρ και μία μόνο νίκη τη χωρίζει από το χρυσό μετάλλιο. Πρέπει να δείξει σε όλους την αξία της…Το «Bitch Boxer» είναι ένα έργο για έναν αμφίρροπο αγώνα πυγμαχίας, αλλά κυρίως για ένα σκληρό αγώνα ζωής.

Στο Black Box του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης από 17 Οκτωβρίου για 12 παραστάσεις

Περισσότερες πληροφορίες

Bitch boxer

  • Μονόλογος
  • Διάρκεια: 60 '

Η νεαρή Κλόι είναι πανέτοιμη να ρίξει την αντίπαλό της στο καναβάτσο. Το τηλέφωνο χτυπά: τρεις λέξεις και όλος ο κόσμος της καταρρέει

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Ποια είναι η νέα παράσταση που έρχεται το Μάιο στην Πειραματική Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου;

Ο Γιώργος Παύλου, απόφοιτος του Τμήματος Σκηνοθεσίας της Δραματική Σχολής του Εθνικού Θεάτρου, ανεβάζει το πιο βιωματικό και ίσως και το ωριμότερο έργο του Χρήστου Βακαλόπουλου για μια γενιά που συνθηκολόγησε και μια Αθήνα που χάθηκε ανάμεσα στους συρμούς.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
26/04/2024

Τελευταία ευκαιρία για να δεις τον "Τυχαίο θάνατο ενός αναρχικού" (και το καλοκαίρι!)

Η παράσταση "φαινόμενο" αποχαιρετά τη σεζόν και το θεατρόφιλο κοινό με λίγες καλοκαιρινές παραστάσεις και με την αρχική dream team διανομή της πρώτης χρονιάς πριν περάσει στο πάνθεον των παραστάσεων που έγραψαν ιστορία.

Λένα Κιτσοπούλου: Αντίστροφη μέτρηση για το "Και λέγε λέγε", τη νέα της παράσταση στο Θέατρο Τέχνης

Γιάννης Κότσιφας, Ιωάννα Μαυρέα, Πάνος Παπαδόπουλος, Θοδωρής Σκυφτούλης και Γαλήνη Χατζηπασχάλη ανεβαίνουν στη σκηνή μαζί τη σκηνοθέτιδα και δημιουργό σε μια παράσταση που δημιουργήθηκε από τον συνδυασμό διαφορετικών τεχνών και μιλάει για τον έρωτα, την πατριαρχία και πολλά ακόμη.

Το Αγγέλων Βήμα συνεχίζει δύο παραστάσεις του και μετά το Πάσχα

Τα θεατρικά "Ανατολικά της Εδέμ" και "Ιστορίες για ανθρώπους γενναιόδωρους" παρατείνονται για όσους δεν τα πρόλαβαν μόνο για 4 τελευταίες ημερομηνίες.

Ο κροκόδειλος

Ένα από τα λιγότερο γνωστά και ελάχιστα παιγμένα αφηγήματα του Ρώσου συγγραφέα προσεγγίζει μια νεανική θεατρική ομάδα, ενισχύοντας τη σατιρική του διάθεση. Το αποτέλεσμα είναι ευφρόσυνο με ενδιαφέροντα σημεία αλλά και κάπως άτολμο. | Powered by Uber

Ο αποτυχημένος

Μελετημένη, καλοκουρδισμένη και καλοπαιγμένη παράσταση που καταφέρνει να μετατρέψει το μυθιστόρημα ενός από τους πλέον "δύστροπους" συγγραφείς σε σκηνικό ποίημα. | Powered by Uber

"Μπιζζζ….!" στο Επί Κολωνώ: Γνωρίζουμε 4 νέες ομάδες που διακρίθηκαν στο φεστιβάλ Off-Off Athens

Το νέο αίμα του ελληνικού θεάτρου προσγειώνεται στο θέατρο Επί Κολωνώ και μοιράζεται μαζί μας τα πρώτα της βήματα και τις πρώτες τις επίσημες θεατρικές δουλειές. Πάμε να τους ακούσουμε!