6 επιτυχημένες παραστάσεις ξαναπαίζονται

Το χειροκρότημα αυτών που τις είδαν και τις αγάπησαν αλλά και τα αιτήματα όσων δεν τις πρόλαβαν ξαναφέρνουν πέντε παραστάσεις της περασμένης σεζόν και μία του Φεστιβάλ Αθηνών στη σκηνή αυτήν την εβδομάδα.

6 επιτυχημένες παραστάσεις ξαναπαίζονται

Το χειροκρότημα αυτών που τις είδαν και τις αγάπησαν αλλά και τα αιτήματα όσων δεν τις πρόλαβαν ξαναφέρνουν πέντε παραστάσεις της περασμένης σεζόν και μία του Φεστιβάλ Αθηνών στη σκηνή αυτήν την εβδομάδα.

6 επιτυχημένες παραστάσεις ξαναπαίζονται - εικόνα 1

Priscilla, η βασίλισσα της ερήμου
Το αυστραλιανό μιούζικαλ, βασισμένο στην cult ταινία του Στέφαν Έλιοτ (1994), ανεβαίνει και πάλι σε σκηνοθεσία Φ. Ευαγγελινού, με τους Γ. Καπουτζίδη, Φ. Σεργουλόπουλο, Π. Πετράκη, σε μια ακομπλεξάριστη παράσταση με πολλή μουσική και χορό. (Μπάντμιντον, από 26/9)

6 επιτυχημένες παραστάσεις ξαναπαίζονται - εικόνα 2

Ραμόνα travel: η γη της καλοσύνης
Μετά τις sold out παραστάσεις της στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών, η «Ραμόνα» ανοίγει τη σεζόν για το Θέατρο Οδού Κυκλάδων-«Λευτέρης Βογιατζής», με την Καρυοφυλλιά Καραμπέτη να μεταμορφώνεται σε μια Μπλανς Ντιμπουά από το… Διδυμότειχο. (Από 1/10)

6 επιτυχημένες παραστάσεις ξαναπαίζονται - εικόνα 3

Βασιλιάς Ληρ
Σε παραγωγή του Λαϊκού Κλασικού Θεάτρου Γιώργου Βούρου, μεταφρασμένος απευθείας από την πρώτη έκδοση του έργου (1608), η οποία κυκλοφόρησε στην Αγγλία την εποχή που ο Σαίξπηρ παρουσίαζε τον Ληρ με τον 25μελή θίασό του. Στον ομώνυμο ρόλο ο Γιώργος Βούρος. (Βαφείο-«Λάκης Καραλής», από 27/9)

6 επιτυχημένες παραστάσεις ξαναπαίζονται - εικόνα 4

Blasted - Ερείπια
Η ωμή βία συναντιέται με την αποκαλυπτική ποίηση στο πρώτο αυτό έργο (1995) της Σάρα Κέιν. Η σκηνοθεσία του Δημήτρη Τάρλοου αποδίδει την ακραία εικονοπλασία που αποζητά το έργο, με πρωταγωνιστές το φλεγόμενο επί σκηνής θεατρικό ζευγάρι Ακύλας Καραζήσης και Λένα Παπαληγούρα. (Πορεία, από 1/10)

6 επιτυχημένες παραστάσεις ξαναπαίζονται - εικόνα 5

Δύο γυναίκες χορεύουν
Η Χρυσούλα Διαβάτη, στο ρόλο της στρυφνής ηλικιωμένης, δίνει μια ερμηνεία που αποπνέει άρωμα παλιού καλού θεάτρου, έχοντας ως άξια παρτενέρ τη Θάλεια Ματίκα, σε ένα τρυφερό έργο του Ζουζέπ Μαρία Μπενέτ Ζουρνέτ για τις ανθρώπινες σχέσεις. Σκηνοθετεί ο Τάσος Ιορδανίδης. (Ιλίσια-Βολανάκης, από 26/9)

6 επιτυχημένες παραστάσεις ξαναπαίζονται - εικόνα 6

Μεφίστο
Το μυθιστόρημα-ορόσημο του Κλάους Μαν (1936) για τη Γερμανία του Μεσοπολέμου και την άνοδο του ναζισμού, στη διασκευή της Αριάν Μνουσκίν, σκηνοθέτησε πέρυσι με συναρπαστικό τρόπο ο Νίκος Μαστοράκης. Ανεβαίνει στο Εθνικό Θέατρο, με τον Δημήτρη Μαύρο στη θέση του Αλέξανδρου Λογοθέτη. (Από 26/9)

Περισσότερες πληροφορίες

Δύο γυναίκες χορεύουν

  • Κοινωνικό
  • Διάρκεια: 100 '

Μια ηλικιωμένη γυναίκα και μια νεαρή αποφασίζουν να «χορέψουν» όχι στο ρυθμό που τους υπαγορεύει ο περίγυρός τους, αλλά στο ρυθμό που επιλέγουν οι ίδιες, σε ένα έργο-ύμνος για τη ζωή και την αγάπη

Μεφίστο

  • Δραματοποιημένο Μυθιστόρημα
  • Διάρκεια: 180 '

Η άνοδος του ναζισμού στη Γερμανία του Μεσοπολέμου δοκιμάζει την ιδεολογία και την ηθική ενός θιάσου: κάποιοι αιφνιδιάζονται, κάποιοι αντιστέκονται και κάποιοι πληρώνουν με τη ζωή τους

Ραμόνα travel: η γη της καλοσύνης

  • Performance
  • Διάρκεια: 90 '

Το έργο της Γλυκερίας Μπασδέκη περιγράφει το ρομαντικό ταξίδι μιας γυναίκας στα Βαλκάνια των μύθων, των θρύλων, των ηρωικών στιγμών αλλά και των θρησκευτικών εμμονών.

Βασιλιάς Ληρ

  • Δράμα
  • Διάρκεια: 150 '

Τα πάθη του γέρου και απερίσκεπτου βασιλιά, η αφοσίωση της αθώας Κορντέλια και η αδερφική διαμάχη για την εξουσία σε ένα αιματοβαμμένο μεσαιωνικό σκηνικό.

Blasted - Ερείπια

  • Δράμα
  • Διάρκεια: 110 '

Η ανακύκλωση της βίας είναι ατέρμονη σε αυτήν τη σύγχρονη τραγωδία, που μας εκπαιδεύει κατά μία έννοια στη μη βία. Ακατάλληλη για ανηλίκους

Priscilla, η βασίλισσα της ερήμου

  • Μιούζικαλ
  • Διάρκεια: 140 '

Δύο drag queens και μία τρανσέξουαλ ταξιδεύουν στην αυστραλιανή έρημο με σκοπό να συναντήσουν τoν γιο της μιας από αυτές, ενώ παράλληλα παρουσιάζουν το σόου τους, πράγμα που αποδεικνύεται ριψοκίνδυνο

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Λένα Κιτσοπούλου: Αντίστροφη μέτρηση για το "Και λέγε λέγε", τη νέα της παράσταση στο Θέατρο Τέχνης

Γιάννης Κότσιφας, Ιωάννα Μαυρέα, Πάνος Παπαδόπουλος, Θοδωρής Σκυφτούλης και Γαλήνη Χατζηπασχάλη ανεβαίνουν στη σκηνή μαζί τη σκηνοθέτιδα και δημιουργό σε μια παράσταση που δημιουργήθηκε από τον συνδυασμό διαφορετικών τεχνών και μιλάει για τον έρωτα, την πατριαρχία και πολλά ακόμη.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
25/04/2024

Το Αγγέλων Βήμα συνεχίζει δύο παραστάσεις του και μετά το Πάσχα

Τα θεατρικά "Ανατολικά της Εδέμ" και "Ιστορίες για ανθρώπους γενναιόδωρους" παρατείνονται για όσους δεν τα πρόλαβαν μόνο για 4 τελευταίες ημερομηνίες.

Ο κροκόδειλος

Ένα από τα λιγότερο γνωστά και ελάχιστα παιγμένα αφηγήματα του Ρώσου συγγραφέα προσεγγίζει μια νεανική θεατρική ομάδα, ενισχύοντας τη σατιρική του διάθεση. Το αποτέλεσμα είναι ευφρόσυνο με ενδιαφέροντα σημεία αλλά και κάπως άτολμο. | Powered by Uber

Ο αποτυχημένος

Μελετημένη, καλοκουρδισμένη και καλοπαιγμένη παράσταση που καταφέρνει να μετατρέψει το μυθιστόρημα ενός από τους πλέον "δύστροπους" συγγραφείς σε σκηνικό ποίημα. | Powered by Uber

"Μπιζζζ….!" στο Επί Κολωνώ: Γνωρίζουμε 4 νέες ομάδες που διακρίθηκαν στο φεστιβάλ Off-Off Athens

Το νέο αίμα του ελληνικού θεάτρου προσγειώνεται στο θέατρο Επί Κολωνώ και μοιράζεται μαζί μας τα πρώτα της βήματα και τις πρώτες τις επίσημες θεατρικές δουλειές. Πάμε να τους ακούσουμε!

Η "Ωραία κοιμωμένη" έρχεται στο Μέγαρο Μουσικής

135 χρόνια μετά την πρώτη του πρεμιέρα έρχεται από την παραμυθένια Πράγα το υπέροχο μπαλέτο του Τσαϊκόφσκι με την αυθεντική χορογραφία του Μαριούς Πετιπά κι ερμηνείες από διάσημους σολίστ του εξωτερικού.

"Το μπορντέλο της Μαντάμ Ρόζας": Τέσσερις τελευταίες παραστάσεις στο Αυλαία

Ο πολυχώρος του Πειραιά θα υποδεχτεί για δύο Κυριακές και δύο Δευτέρες το έργο που βασίζεται σε βιβλίο της Σπεράντζας Βρανά.