«Βάτραχοι» ξανά στο Σχολείον

Ύστερα από τα συνεχόμενα sold-out και την ευρεία ανταπόκριση του κοινού, οι «Βάτραχοι» του Αριστοφάνη, στη σκηνοθεσία του Γιάννη Κακλέα, παίρνουν μια τελευταία παράταση στο νέο χώρο του Εθνικού θεάτρου από τις 25-28/9.
 

«Βάτραχοι» ξανά στο Σχολείον

Υπήρξε η πιο διάσημη και περιζήτητη παράσταση τόσο του Φεστιβάλ Επιδαύρου όσο και ολόκληρου του φετινού καλοκαιριού. Ήταν σχεδόν αναπόφευκτο οι Βάτραχοι να πάρουν μια τελευταία παράταση στην Αθήνα, οπότε όσοι δεν προλάβατε να τους δείτε στους επιμέρους σταθμούς της περιοδείας τους, αυτήν τη φορά μπορείτε να κατευθυνθείτε στο φιλόξενο χώρο του «Σχολείου της Αθήνας-Ειρήνη Παπά» επί της οδού Πειραιώς στο Μοσχάτο.Ο Γιάννης Κακλέας, όπως γράψαμε στην κριτική μας, προσέδωσε στον Αριστοφάνη την ατμόσφαιρα οπτικοακουστικού υπερθεάματος που φλερτάρει εξίσου με το αμερικάνικο μιούζικαλ όσο και με την επιστημονική φαντασία, χωρίς όμως να χάνει το χιούμορ και την καυστική σάτιρα, έχοντας στη διάθεσή του ένα μεγάλο θίασο έμπειρων αλλά και νεότερων ηθοποιών. Ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος, σταθερός συνεργάτης του τα τελευταία χρόνια, κρατά το ρόλο του Διονύσου, ο ανερχόμενος κωμικός Πάνος Βλάχος εκείνον του δούλου Ξανθία, ο Γιάννης Ζουγανέλης του Αισχύλου, ο Φάνης Μουρατίδης του Eυριπίδη, ενώ στο ρόλο της Ιέρειας εμφανίζεται η Εβελίνα Παπούλια.
Για τις παραστάσεις στο «Το Σχολείον της Αθήνας - Ειρήνη Παπά», το κοινό μπορεί να προμηθεύεται τα εισιτήρια του από αύριο Πέμπτη 18 Σεπτεμβρίου, στα εξής σημεία:
Ταμείο Κτιρίου Τσίλλερ, Αγίου Κωνσταντίνου 22-24 (Τετάρτη με Κυριακή, 10:00 - 21:30)
Ταμείο Θεάτρου REX, Πανεπιστημίου 48 (Τετάρτη με Κυριακή, 10:00 – 16:00)
Ταμείο στο «Σχολείον της Αθήνας - Ειρήνη Παπά», Πειραιώς 52, Μοσχάτο (Τετάρτη με Κυριακή 17:00 – 22:00)
Ηλεκτρονικά στο ticketservices.gr και στο public Μέσω πιστωτικής κάρτας στο 210.7234567
Σημείωση: πρόσβαση στο «Σχολείον της Αθήνας- Ειρήνη Παπά»: λεωφορειακή γραμμή 049 (Πειραιάς-Ομόνοια) το Θέατρο βρίσκεται μεταξύ των στάσεων Γέφυρα και ΙΟΝ. Επειδή η αρίθμηση στην Πειραιώς είναι πολλαπλή (ξεκινάει και τελειώνει σε διάφορα σημεία) ο αριθμός 52 ο οποίος αφορά στο Θέατρο, βρίσκεται επί της οδού Πειραιώς στην περιοχή του Μοσχάτου έναντι γνωστής αλυσίδας καταστημάτων παιχνιδιών.

Περισσότερες πληροφορίες

Βάτραχοι

  • Κωμωδία
  • Διάρκεια: 120 '

Η πόλη χρειάζεται επειγόντως έναν ποιητή για να τη σώσει. Ο Διόνυσος κατεβαίνει στον Άδη και διοργανώνει ποιητικό αγώνα μεταξύ Ευριπίδη και Αισχύλου. Ο Αισχύλος νικά και ανεβαίνει στον επάνω κόσμο.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Λένα Κιτσοπούλου: Αντίστροφη μέτρηση για το "Και λέγε λέγε", τη νέα της παράσταση στο Θέατρο Τέχνης

Γιάννης Κότσιφας, Ιωάννα Μαυρέα, Πάνος Παπαδόπουλος, Θοδωρής Σκυφτούλης και Γαλήνη Χατζηπασχάλη ανεβαίνουν στη σκηνή μαζί τη σκηνοθέτιδα και δημιουργό σε μια παράσταση που δημιουργήθηκε από τον συνδυασμό διαφορετικών τεχνών και μιλάει για τον έρωτα, την πατριαρχία και πολλά ακόμη.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
25/04/2024

Το Αγγέλων Βήμα συνεχίζει δύο παραστάσεις του και μετά το Πάσχα

Τα θεατρικά "Ανατολικά της Εδέμ" και "Ιστορίες για ανθρώπους γενναιόδωρους" παρατείνονται για όσους δεν τα πρόλαβαν μόνο για 4 τελευταίες ημερομηνίες.

Ο κροκόδειλος

Ένα από τα λιγότερο γνωστά και ελάχιστα παιγμένα αφηγήματα του Ρώσου συγγραφέα προσεγγίζει μια νεανική θεατρική ομάδα, ενισχύοντας τη σατιρική του διάθεση. Το αποτέλεσμα είναι ευφρόσυνο με ενδιαφέροντα σημεία αλλά και κάπως άτολμο. | Powered by Uber

Ο αποτυχημένος

Μελετημένη, καλοκουρδισμένη και καλοπαιγμένη παράσταση που καταφέρνει να μετατρέψει το μυθιστόρημα ενός από τους πλέον "δύστροπους" συγγραφείς σε σκηνικό ποίημα. | Powered by Uber

"Μπιζζζ….!" στο Επί Κολωνώ: Γνωρίζουμε 4 νέες ομάδες που διακρίθηκαν στο φεστιβάλ Off-Off Athens

Το νέο αίμα του ελληνικού θεάτρου προσγειώνεται στο θέατρο Επί Κολωνώ και μοιράζεται μαζί μας τα πρώτα της βήματα και τις πρώτες τις επίσημες θεατρικές δουλειές. Πάμε να τους ακούσουμε!

Η "Ωραία κοιμωμένη" έρχεται στο Μέγαρο Μουσικής

135 χρόνια μετά την πρώτη του πρεμιέρα έρχεται από την παραμυθένια Πράγα το υπέροχο μπαλέτο του Τσαϊκόφσκι με την αυθεντική χορογραφία του Μαριούς Πετιπά κι ερμηνείες από διάσημους σολίστ του εξωτερικού.

"Το μπορντέλο της Μαντάμ Ρόζας": Τέσσερις τελευταίες παραστάσεις στο Αυλαία

Ο πολυχώρος του Πειραιά θα υποδεχτεί για δύο Κυριακές και δύο Δευτέρες το έργο που βασίζεται σε βιβλίο της Σπεράντζας Βρανά.