Το top-3 των κωμωδιών

Τρεις από τις πιο αστείες και πετυχημένες κωμωδίες των τελευταίων ετών παίζονται σε επανάληψη για λίγο ακόμη. Σκέφτεστε κάτι καλύτερο για τις γιορτές;

Το top-3 των κωμωδιών

Τρεις από τις πιο αστείες και πετυχημένες κωμωδίες των τελευταίων ετών παίζονται σε επανάληψη για λίγο ακόμη. Σκέφτεστε κάτι καλύτερο για τις γιορτές;

Το top-3 των κωμωδιών - εικόνα 1

Άνδρες έτοιμοι για όλα
Η Ελληνική Θεαμάτων επαναλαμβάνει μία από τις πιο περιζήτητες κωμωδίες της προηγούμενης σεζόν, το «Άντρες έτοιμοι για όλα», που έκοψε πέρυσι 92.000 εισιτήρια, δημιουργώντας ουρές έξω από το θέατρο Λαμπέτη και συνωστισμό επί της Λεωφόρου Αλεξάνδρας. Τηλεοπτικών προδιαγραφών αλλά ξεκαρδιστική είναι αυτή η «ελληναράδικη» κωμωδία με τις παρεΐστικες ατάκες, τις …πορωμένες ερμηνείες και τους Κώστα Ευριπιώτη, Κώστα Κόκλα και Θανάση Ευθυμιάδη να ξεχωρίζουν. Στη διασκευή-σκηνοθεσία του γνωστού –κι από τον κινηματογράφο- έργου από τους Θ. Παπαθανασίου - Μ. Ρέππα, πέντε Ελληνάρες εκπαιδεύονται για να κάνουν μια βραδιά στριπτίζ ώστε, με τα έσοδα των εισιτηρίων, να διασώσουν την «Αναμπέλα», την καταχρεωμένη καφετέρια-στέκι τους στην επαρχιακή πόλη όπου ζουν. Το ζήτημα όμως, δεν είναι το ίδιο το στριπτίζ αλλά οι περιπέτειές τους μέχρι τη βραδιά που θα τα βγάλουν όλα στη φόρα με τη βοήθεια μιας σέξι Ρωσίδας χορεύτριας (Πηνελόπη Αναστασοπούλου), την οποία έχουν επιστρατεύσει για να τους εκπαιδεύσει. Το «χοντρό» γέλιο της παράστασης πηγάζει από τη φυσική τους αντινομία σε σχέση μ’ αυτό: γιατί, στην πλειονότητά τους, δεν είναι ούτε τόσο νέοι ούτε τόσο ωραίοι, ενώ ούτε από χορό σκαμπάζουν πολλά. Κι όμως, στην τελευταία σκηνή θα τα δείξουν όλα!

Το top-3 των κωμωδιών - εικόνα 2

Η κωμωδία του τυχαίου θανάτου ενός αναρχικού
Απολαυστικός είναι ο Σπύρος Παπαδόπουλος στην ανελέητη αυτή σάτιρα της εξουσίας, γραμμένη με το γνωστό τρελό χιούμορ του Ντάριο Φο, που δεν αφήνει τίποτα όρθιο. Να θυμίσουμε ότι η συγκεκριμένη παράσταση είχε διακριθεί στα Θεατρικά Βραβεία Κοινού του «α» το 2011, αποσπώντας το 2ο βραβείο καλύτερης παράστασης και το 3ο βραβείο σκηνοθεσίας. Ο Σπύρος Παπαδόπουλος, ύστερα από τέσσερις πετυχημένες σεζόν, επαναλαμβάνει –στο θέατρο Κάππα αυτήν τη φορά- και για λίγες ακόμη μέρες το κωμικό αυτό έργο στην μπριόζα, γοργών ρυθμών, απανωτών υποκριτικών ελιγμών και παιγνιώδους ατμόσφαιρας παράστασή του, με έναν πολύ καλό θίασο μαζί του: Χρήστος Μπίρος, Τάσος Γιαννόπουλος, Στέλιος Πέτσος, Αλέξανδρος Καλπακίδης και Νικολέτα Κοτσαηλίδου. Ο ίδιος παίζει ξανά ένα ρόλο που του ταιριάζει γάντι, εκείνον του τρελού με τη βούλα, ο οποίος μπουκάρει στο κτίριο της γενικής διεύθυνσης της αστυνομίας και υποδύεται τον ανακριτή που διερευνά την υπόθεση, εκμαιεύοντας σταδιακά από τους αστυνομικούς/δολοφόνους την αλήθεια.

Το top-3 των κωμωδιών - εικόνα 3

Mistero Buffo
Το κωμικό outsider που πέρυσι λατρέψαμε! Λαϊκό θέατρο που δεν λαϊκίζει και ιερόσυλο θέατρο που δεν προσβάλλει. Έξι ηθοποιοί χωρίς σκηνικά, κοστούμια ή αλλαγές φωτισμού, στην άδεια σκηνή του θεάτρου Θησείον, συνομιλούν με τον Ιησού και με τον Θάνατο, παρίστανται στο γάμο της Κανά, γίνονται μάρτυρες της Ανάστασης του Λαζάρου και συνδαιτυμόνες στο Μυστικό Δείπνο. Ο Ντάριο Φο και η Φράνκα Ράμε, στο «Αστείο Μυστήριο», όπως είναι η μετάφραση του «Mistero Buffo» (1969), διακωμωδούν με τον τρόπο των πλανόδιων γελωτοποιών του Μεσαίωνα τα ζητήματα της ύπαρξης, της πίστης, των φόβων και των παθών μας. Στην παράσταση που έστησε ο Θωμάς Μοσχόπουλος και σε παραγωγή της Λυκόφως, το σπονδυλωτό έργο των Φο και Ράμε αποθεώνει το θέατρο, τον άνθρωπο και την πίστη του. Αστείο και συγκινητικό, φιλοσοφημένο και απλοϊκό, αποδεικνύεται ένα μικρό «θαύμα», χάρη βέβαια και στις γενναιόδωρες ερμηνείες του ξεχωριστού θιάσου (φωτό) των Άννας Καλαϊτζίδου, Άννας Μάσχα, Κώστα Μπερικόπουλου, Αργύρη Ξάφη, Θάνου Τοκάκη, Γιώργου Χρυσοστόμου -μαζί τους, στη θέση της Μάσχα κάθε Τρίτη, ο Μανώλης Μαυροματάκης.

Περισσότερες πληροφορίες

Η κωμωδία του τυχαίου θανάτου ενός αναρχικού

  • Κωμωδία
  • Διάρκεια: 120 '

Ο Σπ. Παπαδόπουλος ξανανεβάζει την καυστική κωμωδία του 1971, με νέους συμπρωταγωνιστές. Ο ίδιος είναι σαρωτικός στο ρόλο του σχιζοφρενούς ο οποίος διερευνά την παράξενη υπόθεση «αυτοκτονίας» ενός αναρχικού βομβιστή.

Mistero Buffo

  • Κωμωδία
  • Διάρκεια: 90 '

Το έργο του βραβευμένου με Νόμπελ λογοτεχνίας συγγραφέα διακωμωδεί τα μεσαιωνικά θρησκευτικά δράματα (τα λεγόμενα Μυστήρια) με τον τρόπο των γελωτοποιών και των πλανόδιων μπουφόνων

Άντρες έτοιμοι για όλα

  • Κωμωδία
  • Διάρκεια: 120 '

Τόσο έτοιμοι και απελπισμένοι που τα βγάζουν όλα στη φόρα, ακολουθώντας το παράδειγμα των άνεργων ηρώων της ταινίας «Full Monty»

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Ποια είναι η νέα παράσταση που έρχεται το Μάιο στην Πειραματική Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου;

Ο Γιώργος Παύλου, απόφοιτος του Τμήματος Σκηνοθεσίας της Δραματική Σχολής του Εθνικού Θεάτρου, ανεβάζει το πιο βιωματικό και ίσως και το ωριμότερο έργο του Χρήστου Βακαλόπουλου για μια γενιά που συνθηκολόγησε και μια Αθήνα που χάθηκε ανάμεσα στους συρμούς.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
26/04/2024

Τελευταία ευκαιρία για να δεις τον "Τυχαίο θάνατο ενός αναρχικού" (και το καλοκαίρι!)

Η παράσταση "φαινόμενο" αποχαιρετά τη σεζόν και το θεατρόφιλο κοινό με λίγες καλοκαιρινές παραστάσεις και με την αρχική dream team διανομή της πρώτης χρονιάς πριν περάσει στο πάνθεον των παραστάσεων που έγραψαν ιστορία.

Λένα Κιτσοπούλου: Αντίστροφη μέτρηση για το "Και λέγε λέγε", τη νέα της παράσταση στο Θέατρο Τέχνης

Γιάννης Κότσιφας, Ιωάννα Μαυρέα, Πάνος Παπαδόπουλος, Θοδωρής Σκυφτούλης και Γαλήνη Χατζηπασχάλη ανεβαίνουν στη σκηνή μαζί τη σκηνοθέτιδα και δημιουργό σε μια παράσταση που δημιουργήθηκε από τον συνδυασμό διαφορετικών τεχνών και μιλάει για τον έρωτα, την πατριαρχία και πολλά ακόμη.

Το Αγγέλων Βήμα συνεχίζει δύο παραστάσεις του και μετά το Πάσχα

Τα θεατρικά "Ανατολικά της Εδέμ" και "Ιστορίες για ανθρώπους γενναιόδωρους" παρατείνονται για όσους δεν τα πρόλαβαν μόνο για 4 τελευταίες ημερομηνίες.

Ο κροκόδειλος

Ένα από τα λιγότερο γνωστά και ελάχιστα παιγμένα αφηγήματα του Ρώσου συγγραφέα προσεγγίζει μια νεανική θεατρική ομάδα, ενισχύοντας τη σατιρική του διάθεση. Το αποτέλεσμα είναι ευφρόσυνο με ενδιαφέροντα σημεία αλλά και κάπως άτολμο. | Powered by Uber

Ο αποτυχημένος

Μελετημένη, καλοκουρδισμένη και καλοπαιγμένη παράσταση που καταφέρνει να μετατρέψει το μυθιστόρημα ενός από τους πλέον "δύστροπους" συγγραφείς σε σκηνικό ποίημα. | Powered by Uber

"Μπιζζζ….!" στο Επί Κολωνώ: Γνωρίζουμε 4 νέες ομάδες που διακρίθηκαν στο φεστιβάλ Off-Off Athens

Το νέο αίμα του ελληνικού θεάτρου προσγειώνεται στο θέατρο Επί Κολωνώ και μοιράζεται μαζί μας τα πρώτα της βήματα και τις πρώτες τις επίσημες θεατρικές δουλειές. Πάμε να τους ακούσουμε!