Στο παλαιοπωλείο Μαρτίνος στρώνεται «Ο μπουφές»

Η νέα έκθεση του παλαιοπωλείου Μαρτίνος που συγκεντρώνει καταξιωμένες αλλά και νεότερες φωνές της σύγχρονης ελληνικής τέχνης και του ντιζάιν.

Στο παλαιοπωλείο Μαρτίνος στρώνεται «Ο μπουφές»

Η νέα έκθεση του παλαιοπωλείου Μαρτίνος που συγκεντρώνει καταξιωμένες αλλά και νεότερες φωνές της σύγχρονης ελληνικής τέχνης και του ντιζάιν από 10/4.

Στο παλαιοπωλείο Μαρτίνος στρώνεται «Ο μπουφές» - εικόνα 1

Από το ωμό κυνήγι του προϊστορικού ανθρώπου έως τα δείπνα μοριακής γαστρονομίας, η τροφή έπαιζε πάντα το δικό της κεντρικό ρόλο στη ζωή μας σφραγίζοντας κατά πως λέγεται συμφωνίες, έρωτες αλλά και πολέμους. Για χάρη της λοιπόν στρώνεται «Ο μπουφές», η νέα έκθεση του παλαιοπωλείου Μαρτίνος που συγκεντρώνει καταξιωμένες αλλά και νεότερες φωνές της σύγχρονης ελληνικής τέχνης και του ντιζάιν (μεταξύ άλλων τους Χάρη Κοντοσφύρη, Χρυσάνθη Κουμιανάκη, Αλέξη Κυριτσόπουλο, Εν Φλω, Γιάννη Θεοδωρόπουλο, Αλίκη Παλάσκα, Λήδα Παπακωνσταντίνου, Poka-Yio, Νίκο Τρανό, we design κ.ά.). Θα παρουσιαστούν έργα ζωγραφικής, γλυπτά, φωτογραφίες, έπιπλα, σκεύη, χρηστικά και διακοσμητικά αντικείμενα, κοσμήματα και κατασκευές που έχουν δημιουργηθεί ειδικά για τον «Μπουφέ».

Περισσότερες πληροφορίες

Ο μπουφές

  • Εικαστικά

Καταξιωμένοι και νέοι εικαστικοί και designers μας κάνουν το... τραπέζι με έργα τέχνης, χρηστικά και διακοσμητικά αντικείμενα

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Τα χρυσοσκουφάτα εστιατόρια της Αθήνας

Η κρεμ ντε λα κρεμ της αθηναϊκής εστίασης, όπως αυτή προκύπτει μέσα από τους Χρυσούς Σκούφους 2024.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
15/04/2024

Η χρυσοσκουφάτη γαστρονομία του Αιγαίου

Η haute cuisine του ελληνικού αρχιπελάγους όπως την ξεχώρισε για φέτος ο κορυφαίος γαστρονομικός θεσμός της χώρας.

Texturas: όταν η γαστρονομία πασπαλίζεται με μαγεία!

Η avant guard της γαστρονομίας δηλώνει ξανά ισχυρό παρόν οδηγώντας τα γευστικά πράγματα προς τα μπρος. Τα κόλπα των σεφ που ζηλεύουν οι ερασιτέχνες της μαγειρικής και φέρνουν τη μαγεία και τη φαντασία στη ρεαλιστική μαγειρική. Η σεφ Natalie Jewell μας εξηγεί πως και γιατί.

"Casta Diva": Μύρισε θάλασσα στη Μηλιώνη

Μία νέα ενδιαφέρουσα πινέζα κάνει την εμφάνισή της εκεί όπου κάποτε συναντούσες το 'Πρυτανείον'.

Χρυσοί Σκούφοι 2024: Η συναρπαστική γαστρονομία της βραδιάς πιάτο πιάτο

Το αποκορύφωμα της 31ης τελετής απονομής των Χρυσών Σκούφων στο "Athenaeum InterContinental" συντελέστηκε μ’ ένα συναρπαστικό 4 hands γκουρμέ dîner de gala πολλών αστέρων από τους Jacob Jan Boerma και Παύλο Κυριάκη.

Τα πασχαλινά αυγά φέτος φωνάζουν "Ourse"

Η φετινή δημιουργία φέρει την υπογραφή του Σπύρου Πεδιαδιτάκην και πρόκειται για ένα σπασμένο αυγό μέσα από το οποίο βγαίνει η αρκούδα – σήμα του γνωστού pastry shop.

Ένα τραπέζι με γεύσεις Κυκλάδων στο Προεδρικό Μέγαρο

Δέκα Κυκλαδίτες σεφ βρέθηκαν να μαγειρεύουν μαζί στις κoυζίνες του Προεδρικού Μεγάρου, με αποτέλεσμα ένα γεύμα αντιπροσωπευτικό του τόπου τους. Μια εμπνευσμένη ομαδική δουλειά, που δεν συναντάμε συχνά.