Τάσεις
Έχετε ακούσει για τα GarageWines;

Έχετε ακούσει για τα GarageWines;

26/10/2020 Σαν την garage rock και τις garage breweries, έτσι και η οινοποιία έχει τη θέση της στο… γκαράζ, με αυτό το στιλ κρασιών που παράγονται σε περιορισμένη ποσότητα, από μικρούς αμπελώνες και σε μικρούς χώρους.

Αφιέρωμα
Παγκόσμια Ημέρα Ζυμαρικών - τα πάντα για την pasta

Παγκόσμια Ημέρα Ζυμαρικών - τα πάντα για την pasta

23/10/2020 Από τα σπαγγέτι μέχρι τα τορτελίνι, τα ζυμαρικά δεν γνωρίζουν σύνορα, ενώ συχνάζουν εξίσου στη φτωχότερη κουζίνα και στο πιο χλιδάτο εστιατόριο. Σήμερα, που είναι η παγκόσμια ημέρα τους, ας τα απολαύσουμε γνωρίζοντας τα είδη, τα σχήματα και τα μυστικά της επιτυχίας τους.

Συνέντευξη
Πόσο «super» είναι τα superfoods;

Πόσο «super» είναι τα superfoods;

22/10/2020 Η διατροφολόγος Άννα – Μαρία Βολανάκη μας βοηθά να ανοίξουμε τον φάκελο υπερτροφές και να ξεσκαρτάρουμε την αλήθεια από το marketing, για μια κατηγορία τροφίμων που, τα τελευταία χρόνια, μονοπωλεί το λεξιλόγιο της διατροφής μας.

Άφιξη
Η θρυλική bistecca fiorentina στο πιάτο μας

Η θρυλική bistecca fiorentina στο πιάτο μας

22/10/2020 Ένα κρέας-εμπειρία έφτασε πρόσφατα στην πόλη μας, δίνοντάς μας μια εξαιρετική ευκαιρία να γνωρίσουμε την ιστορία και το know how του, αλλά και να το απολαύσουμε στο πιάτο μας

Συνταγές
Δαγκώνουμε το μήλο στην εποχή του!

Δαγκώνουμε το μήλο στην εποχή του!

13/10/2020 Μίλησε κανείς για μήλα; Ένα φρούτο θεσμός! Οικείο και προσιτό, το «φρούτο για όλες τις δουλειές» μας συστήνεται και μπαίνει σε φούρνο και κατσαρόλα για γλυκές και αλμυρές «αμαρτίες».

Συνταγές
Βάλτε το ρόδι στη ζωή σας

Βάλτε το ρόδι στη ζωή σας

20/10/2020 Το φρούτο με τα ισχυρά αντιοξειδωτικά μπαίνει ολοένα και περισσότερο στη διατροφή μας και μας χαρίζει βιταμίνες και πεντανόστιμα πιάτα.

Προϊόν
Πιπεριές Shishito «Άρωμα»: άρωμα χωρίς κάψα

Πιπεριές Shishito «Άρωμα»: άρωμα χωρίς κάψα

14/10/2020 Μοιάζουν με πράσινες τσίλι στην όψη, αλλά μην τις φοβηθείτε: οι πιπερίτσες shishito έχουν τη γεύση και το άρωμα της καυτερής πιπεριάς, αλλά χωρίς το κάψιμο.

Tips
Ο σπουδαίος ρόλος του sommelier

Ο σπουδαίος ρόλος του sommelier

15/10/2020 Πόσες φορές έχετε ακούσει να λένε πως θα έρθει ο sommelier να σας βοηθήσει να διαλέξετε κρασί; Και πόσες φορές έχετε αρπάξει αυτή την ευκαιρία, να ρωτήσετε και να συζητήσετε μαζί του; Όπως λέει και ο Steve Jobs: «Ο κόσμος δεν ξέρει τι θέλει μέχρι να του το δείξεις»…

Know How
Ο all time classic πουρές πατάτας

Ο all time classic πουρές πατάτας

06/10/2020 «Το πιο καλό είναι συχνά και το πιο απλό», ήταν το σύνθημα του Joël Robuchon -και ο θρυλικός πουρές του είναι το παράδειγμα της φινέτσας με τρία υλικά. Πέρα από τον κλασικό πουρέ πατάτας, όμως, και τα υπόλοιπα λαχανικά της εποχής προσφέρονται για νόστιμες παραλλαγές.

Προφίλ
Ευαγγελία Γκορέ: μια νέα pâtissière που θα συζητηθεί

Ευαγγελία Γκορέ: μια νέα pâtissière που θα συζητηθεί

06/10/2020 Τη γνωρίσαμε μέσα από τα απολαυστικά γλυκά της στο εστιατόριο «Alios Ilios» του «Santo Maris» στη Σαντορίνη. Αθόρυβη και σεμνή, προχωράει μεθοδικά μια καριέρα στη ζαχαροπλαστική και μας συστήνεται προσωπικά και μέσα από τις συνταγές της.

Προϊόν
Κύκλος: ένα ρόφημα γεμάτο Αιγαίο

Κύκλος: ένα ρόφημα γεμάτο Αιγαίο

13/10/2020 Το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης και η Saristi δημιούργησαν ένα ρόφημα από βότανα της κυκλαδίτικης γης στο μπλε του Αιγαίου.

Νέα
The Box: Γεύμα στο σπίτι με υπογραφή «Πέσκιας»

The Box: Γεύμα στο σπίτι με υπογραφή «Πέσκιας»

30/09/2020 Η γνωστή εταιρεία catering συνεργάζεται με τον βραβευμένο σεφ για μια έξυπνη εναλλακτική πρόταση έτοιμου φαγητού επιπέδου, που έρχεται την κατάλληλη στιγμή για να την απολαύσουμε δείπνο με υπογραφή στην άνεση του σπιτιού μας.

Νέα
Μπαίνουμε σε φόρμα με το νέο τεύχος του ΜΑΘΕ ΦΑΕ ΖΗΣΕ

Μπαίνουμε σε φόρμα με το νέο τεύχος του ΜΑΘΕ ΦΑΕ ΖΗΣΕ

06/10/2020 Με φρέσκιες ιδέες για μια σεζόν γεμάτη ευεξία. Αναζητήστε το στα My market.

Δείτε περισσότερα θέματα της ενότητας Φαγητό στο Αρχείο Θεμάτων
Φαγητό

Ποτά

Cocktails

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος