banner
banner
Know How
Ιστορία γραμμένη με...σιρόπι

Ιστορία γραμμένη με...σιρόπι

04/05/2021 Μπακλαβάδες, κανταΐφια και ευωδιαστά γαλακτομπούρεκα, τα σιροπιαστά γλυκά είναι ταυτισμένα με το τραπέζι μας, όμως από πού προέρχονται και τι μεταλλάξεις πέρασαν για να μπουν στο ελληνικό ταψί;

Θέμα
Ανοιξιάτικη αποτοξίνωση

Ανοιξιάτικη αποτοξίνωση

04/05/2021 Η άνοιξη είναι εδώ και η μαμά φύση μας προσφέρει ένα σωρό λαχανικά και βότανα, που εκτός από τη νοστιμιά τους είναι πραγματικά εργαλεία για να αποτοξινώσουμε τον οργανισμό μας...

banner
Know - How
Τα φρέσκα τυριά της άνοιξης

Τα φρέσκα τυριά της άνοιξης

04/05/2021 Διαβάζοντας στον τίτλο φρέσκα τυριά της άνοιξης θα μπορούσε κανείς να υποθέσει πως χρησιμοποιήσαμε τη λέξη «φρέσκα» για να επιτείνουμε την αίσθηση της άνοιξης.

banner
Know How
Γλυκά κρασιά: πάντα υπάρχει χώρος για επιδόρπιο… οίνο!

Γλυκά κρασιά: πάντα υπάρχει χώρος για επιδόρπιο… οίνο!

08/04/2021 Μια από τις πιο ενδιαφέρουσες κι αξιόλογες κατηγορίες κρασιού στον ελληνικό οινικό χάρτη, οι επιδόρπιοι είναι νόστιμοι, στιβαροί και ενδεικτικοί των δυνατοτήτων του ελληνικού αμπελώνα.

Συνέντευξη
Πόσο «super» είναι τα superfoods;

Πόσο «super» είναι τα superfoods;

04/05/2021 Η διατροφολόγος Άννα – Μαρία Βολανάκη μας βοηθά να ανοίξουμε τον φάκελο υπερτροφές και να ξεσκαρτάρουμε την αλήθεια από το marketing, για μια κατηγορία τροφίμων που, τα τελευταία χρόνια, μονοπωλεί το λεξιλόγιο της διατροφής μας.

Τα εμβληματικά
 Ρεβιθάδα σιφνέικη

Ρεβιθάδα σιφνέικη

04/05/2021 Ένα πεντανόστιμο φαγητό, ύμνος στο παραδοσιακό slow food και αντιπροσωπευτικό της λιτής μας γαστρονομίας, που στηρίζεται στην εξαιρετική πρώτη ύλη.

How to
Μεταμορφώνουμε τα φρούτα μας σε home made σιρόπια

Μεταμορφώνουμε τα φρούτα μας σε home made σιρόπια

04/05/2021 Από φρέσκα φρούτα, χωρίς συντηρητικά και πρόσθετα, τα σπιτικά σιρόπια φρούτων ελαχιστοποιούν το food waste του νοικοκυριού και μεταμορφώνουν γλυκά και παγωτά, γιαούρτι ή φρούτα, γίνονται δροσερά αναψυκτικά και απογειώνουν τα cocktails μας.

Οδηγός Aγοράς
Ξεχωριστά ελληνικά κρασιά έως €20

Ξεχωριστά ελληνικά κρασιά έως €20

04/05/2021 Οι «κλειστές» μέρες που έρχονται είναι μια ιδανική αφορμή να «ανοίξουμε» τους οινικούς μας ορίζοντες χωρίς να σπάσουμε τον κουμπαρά μας, με μια επιλογή από εκλεκτές ετικέτες σε low-budget τιμές.

Θέμα
Σπαράγγι: ο αριστοκράτης των λαχανικών

Σπαράγγι: ο αριστοκράτης των λαχανικών

04/05/2021 Τα σπαράγγια αρχίζουν να ξεμυτίζουν από τα μισά του Φεβρουαρίου και διαπρέπουν στην αγορά μέχρι τον Ιούνιο, αλλά στα καλύτερά τους βρίσκονται τον Απρίλιο και τον Μάιο. Με αφροδισιακές ιδιότητες σύμφωνα με το φολκλόρ και αντικαρκινικές ιδιότητες σύμφωνα με την επιστημονική κοινότητα, αποτελούν τη βάση για πολλές, υψηλού επιπέδου συνταγές.

Know How
Λάχανο και λαχανίδες, μια πολύ νόστιμη οικογένεια!

Λάχανο και λαχανίδες, μια πολύ νόστιμη οικογένεια!

04/05/2021 Οικείο και καθημερινό στη ζωή μας, πολυαγαπημένο σε κάθε γωνιά της γης, το λάχανο με τα διάφορα είδη του προσφέρεται για γνωστές αλλά και πιο “εξωτικές” συνταγές…

Know How
Για την καρδιά μιας αγκινάρας!

Για την καρδιά μιας αγκινάρας!

04/05/2021 Μιλάμε, χωρίς αμφιβολία, για ένα λαχανικό με μοναδική γεύση και εμφάνιση, ένα άνθος με τρυφερή «καρδιά», που φέρνει την Άνοιξη στο τραπέζι μας.

Δείτε περισσότερα θέματα της ενότητας Φαγητό στο Αρχείο Θεμάτων
Φαγητό

Στο τραπέζι

banner

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

banner

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

banner

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

banner

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικα / Delicatessen

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος