Νέα
Seedlip και Ketel Botanical γεμίζουν τα ποτήρια μας με καλοκαιρινά αρώματα

Seedlip και Ketel Botanical γεμίζουν τα ποτήρια μας με καλοκαιρινά αρώματα

18/06/2015 Δυο νέα labels, χαμηλής και μηδενικής αλκοολικής βάσης, έρχονται την κατάλληλη στιγμή για να αναβαθμίσουν τα καλοκαιρινά μας cocktail, προσγειώνοντας αλκοόλ και θερμίδες.

Νέα
Η Φακή Εγκλουβής στο Εθνικό Ευρετήριο Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς

Η Φακή Εγκλουβής στο Εθνικό Ευρετήριο Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς

09/07/2020 Ένα από τα ελάχιστα όσπρια από παλιούς σπόρους, που φτάνουν να καλλιεργούνται ως τις μέρες μας, εντάχθηκε στο Εθνικό Ευρετήριο Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO.

Θέμα
Σίφνος: πόση νοστιμιά χωράει σ' ένα τσικάλι;

Σίφνος: πόση νοστιμιά χωράει σ' ένα τσικάλι;

04/10/2016 Μαστέλο, ρεβιθάδα και γυλωμένη μανούρα ειναι οι πρεσβευτές της γευστικής παράδοσης ενός νησιού βαθιά συνδεδεμένου με την αιγαιοπελαγίτικη νοστιμάδα, με τα πήλινα τσικάλια του να αποτελούν το σύμβολο και τον φορέα του slow cooking αλά ελληνικά.

Event
Βραδιά γευσιγνωσίας στο Σχεδία home, για καλό σκοπό

Βραδιά γευσιγνωσίας στο Σχεδία home, για καλό σκοπό

07/07/2020 Ένα ξεχωριστό μενού με αρώμα καλοκαιριού στις 8 Ιουλίου στο εστιατόριο Σχεδία home, με τη συμμετοχή των σεφ Γεωργίας Κουτσούκου και Ξένιας Μπουζαρανίδου, μέλη της Μπριγάδας/Slow Food …

Δοκιμάσαμε
Νέες γευστικές εκπλήξεις από τα Kayak

Νέες γευστικές εκπλήξεις από τα Kayak

07/07/2020 Κάναμε crash test στην vegan και την παραδοσιακή Βανίλια Μαδαγασκάδης, λατρέψαμε το παγωτό Pop Corn, πήραμε την Μαρέγκα Λεμονιού στο σπίτι για τα frozen cocktails μας και ανανεώσαμε το ραντεβού μας για να δοκιμάσουμε και τις υπόλοιπες!

Θέμα
Τα 5 ροζέ του καλοκαιριού

Τα 5 ροζέ του καλοκαιριού

03/07/2020 Μια από τις δημοφιλέστερες τάσεις στον κόσμο του κρασιού τα τελευταία χρόνια, τα ροζέ κρασιά έχουν εδραιώσει τη θέση τους στις συνήθειές μας, με την ελληνική παραγωγή όχι μόνο να ακολουθεί τα διεθνή μοτίβα, αλλά και να τα βελτιώνει.

Άφιξη
Γνήσιο ιταλικό gelato στο «Oggi»

Γνήσιο ιταλικό gelato στο «Oggi»

03/07/2020 Καλωσορίζουμε μια δυνατή άφιξη στο Κέντρο, με αυθεντικό ιταλιάνικο παγωτό από γνήσιες πρώτες ύλες, έμπειρα χέρια, ιταλικό know how και την βαριά υπογραφή Oggi-Officina Gelato Gusto Italiano, επίσημο προμηθευτή του Βατικανού!

Συνταγές
25 σπιτικά σνακ της παραλίας

25 σπιτικά σνακ της παραλίας

25/06/2020 Θάλασσα και αμμουδιά φτιάχνουν το καλύτερο σκηνικό για τσιμπολόγημα. Χωρίς να μετακινηθούμε καθόλου από την ψάθα μας ας γευτούμε ένα λαχταριστό πικ νικ δίπλα στο κύμα…

Συνέντευξη
Bamboo Vegan: Η ρίζα του βιγκανισμού

Bamboo Vegan: Η ρίζα του βιγκανισμού

23/06/2020 Ψυχή και νους του «Bamboo Vegan», του πρώτου vegan deli στη χώρα, ο Φώτης Πατίκας μας μιλά για την οργασμική εξάπλωση του βιγκανισμού την τελευταία δεκαετία αλλά και τις αλλαγές της βίγκαν αγοράς τα τελευταία χρόνια, και βάζει το στοίχημά του για το επόμενο μεγάλο διατροφικό trend.

Άφιξη
H Peleano φέρνει light φυσαλίδες στο καλοκαίρι

H Peleano φέρνει light φυσαλίδες στο καλοκαίρι

25/06/2020 Είναι δροσερό, είναι ελαφρύ, είναι sparkling! Το νέο ποτό για happy hours ονομάζεται Peleano και δημιουργήθηκε από ελληνικές ποικιλίες οίνου, ακολουθώντας την παγκόσμια τάση για low alcohol…

News
Την μοναδική γοητεία των ροζέ κρασιών αποκάλυψε το My market

Την μοναδική γοητεία των ροζέ κρασιών αποκάλυψε το My market

03/07/2020 Σε συνεργασία με το αθηνόραμα και οδηγό το My wine app, το My market Κηφισιάς φιλοξένησε μία ακόμη απ’ τις μοναδικές οινικές συναντήσεις που διοργανώνει η ελληνική αλυσίδα σούπερ μάρκετ, και ο Ανδρέας Ματθίδης, Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Οινοχόων, μας ξενάγησε στο ξεχωριστό, αλλά και γοητευτικό κόσμο των ροζέ κρασιών.

Θέμα
Καπνιστό χέλι: το ελληνικό deli που λατρεύουν οι chefs

Καπνιστό χέλι: το ελληνικό deli που λατρεύουν οι chefs

17/06/2020 Από τα νερά της ορεινής Άρτας στα πιο λαμπρά fine dining τραπέζια! Το καπνιστό χέλι της Β. Γείτονας & Σια έγινε αγαπημένο υλικό διάσημων μαγείρων διεθνώς, με πρώτο τον «καλύτερο chef στον κόσμο» Mauro Colagreco…

Θέμα
One pot meal, το πρακτικό μαγείρεμα

One pot meal, το πρακτικό μαγείρεμα

17/06/2020 Με τον αγγλόφωνο τίτλο “one pot meal”, που στην κυριολεξία θα πει γεύμα σε (μόνο) ένα σκεύος, περιγράφεται ένας τρόπος μαγειρέματος πολύ απλός και πολύ βολικός, που αξίζει να δοκιμάσουμε…

Δείτε περισσότερα θέματα της ενότητας Φαγητό στο Αρχείο Θεμάτων
Φαγητό

Ποτά

Cocktails

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος