banner
banner
Οδηγός Αγοράς
Εκλεκτές προτάσεις για σοβαρά lockdown τσικνίσματα

Εκλεκτές προτάσεις για σοβαρά lockdown τσικνίσματα

26/02/2021 Για να γιορτάσουμε «καθώς πρέπει» τις φετινές αποκριές αλλά και την έγκλειστη Τσικνοπέμπτη, κάνουμε από νωρίς τις βόλτες μας στα καλύτερα κρεοπωλεία της πόλης, επιστρατεύοντας προβατίνες, κοντοσούβλια, σεφταλιές και την παρέα τους, αλλά και πρωτότυπες προτάσεις εξαιρετικής κοπής.

banner
Θέμα
Το Τριώδιο, η μακαρονού και η γουρουνοκυριακή

Το Τριώδιο, η μακαρονού και η γουρουνοκυριακή

24/02/2021 Γιατί τρώμε τόσο κρέας τις Αποκριές; Γιατί θα τσικνίσουμε την Τσικνοπέμπτη και γιατί λένε Τυρινή ή Μακαρονού την τρίτη Κυριακή της Αποκριάς; Κι από πού πήγαζε όλη αυτή η διάθεση για ξεφάντωμα που ορίζει το χαρακτήρα του καρναβαλιού;

Δοκιμάσαμε
Γεύσεις Τήνου σε βαζάκι από το «Περιβόλι της Νικολέτας»

Γεύσεις Τήνου σε βαζάκι από το «Περιβόλι της Νικολέτας»

22/02/2021 Μια γευστική συνάντηση με την Νικολέτα Φωσκόλου, που καλλιεργεί τα δέντρα και τα κηπευτικά της, μαζεύει τα δώρα της τηνιακής γης και αναδεικνύει την πεμπτουσία της γεύσης τους στο «Περιβόλι της Νικολέτας».

banner
Άφιξη
Γεύση αυθεντικής Ιταλίας στο Χαλάνδρι

Γεύση αυθεντικής Ιταλίας στο Χαλάνδρι

19/02/2021 Μπαίνεις για έναν μυρωδάτο espresso to go, κολλάς με τα τυριά, τα αλλαντικά, τα ψαγμένα ιταλικά deli, την απρόσμενη κάβα, αλλά και τις ζουμερές pinse romane.

Tips
Όσπρια, ένας θησαυρός στο τραπέζι

Όσπρια, ένας θησαυρός στο τραπέζι

19/02/2021 Γίγαντες Πρεσπών, ρεβίθια Δομοκού, φακή Βοΐου Κοζάνης και τόσα άλλα! Γευστικοί και διατροφικοί θησαυροί της ελληνικής γης, που στέκονται περήφανα πλάι στα εκλεκτότερα υλικά στον πλανήτη…

Tips
Εκπαιδεύοντας τις αισθήσεις μας στο κρασί

Εκπαιδεύοντας τις αισθήσεις μας στο κρασί

19/02/2021 Άρωμα, οξύτητα, γλυκύτητα και τανίνες είναι τα στοιχεία που διαμορφώνουν το προφίλ του κρασιού, και τα παραδείγματα που συγκεντρώσαμε θα σας ανοίξουν τα μάτια στην αναγνώρισή τους, αλλά και την μεγαλύτερη απόλαυση των αγαπημένων σας κρασιών.

Know How
Πράσο, ένας δυνατός παίκτης στην κουζίνα!

Πράσο, ένας δυνατός παίκτης στην κουζίνα!

04/02/2021 Η κομψή γεύση του το τοποθετεί σε άπειρες συνταγές και του έχει δώσει ξεχωριστή θέση στα μενού των σεφ. Ας το φέρουμε στο προσκήνιο…

Tips
Το low profile κουνουπίδι

Το low profile κουνουπίδι

02/02/2021 Τραγανό και γεμάτο γεύση, το παρεξηγημένο κουνουπίδι αποκαλύπτει τη νοστιμιά του χωρίς να μας ενοχλεί στη μύτη, αν ακολουθήσουμε μερικές απλές συμβουλές!

Know How
Ηot drinks: καυτή χειμωνιάτικη απόλαυση

Ηot drinks: καυτή χειμωνιάτικη απόλαυση

01/02/2021 Τα ζεστά ποτά με βάση το κρασί ή κάποιο δυνατό αλκοόλ αρωματισμένο με μπαχαρικά, είναι μια από τις μεγάλες απολαύσεις και τελευταία στην Ελλάδα περιλαμβάνεται στη χειμωνιάτικη κουλτούρα του cocooning και της χαλάρωσης…

Τάση
Κρασί με φελλό, ή βιδωτό πώμα;

Κρασί με φελλό, ή βιδωτό πώμα;

03/02/2021 Οι πουρίστες του κρασιού δεν θέλουν ούτε να βλέπουν φιάλες με βιδωτό πώμα, όμως το μεταλλικό καπάκι έχει κι αυτό τα θετικά του. Ανοίγουμε τον φάκελο – ταμπού και εξηγούμαστε…

Αφίξεις
Πες Αλεύρι: πάμε στους νέους φούρνους της Αθήνας

Πες Αλεύρι: πάμε στους νέους φούρνους της Αθήνας

29/01/2021 Τη χρονιά που πέρασε όλοι δοκιμάσαμε διαφόρων ειδών φουρνίσματα στο σπίτι, με κλιμακούμενης επιτυχίας αποτελέσματα. Αυτήν που μπήκε όμως, λέμε να τα πάρουμε έτοιμα, από τους νέους, πρωτότυπους φούρνους της πόλης.

Know How
Ελληνικά προϊόντα με ιδιαίτερη πατρίδα και ασύγκριτη νοστιμιά

Ελληνικά προϊόντα με ιδιαίτερη πατρίδα και ασύγκριτη νοστιμιά

22/01/2021 Λαχανικά, κηπευτικά, όσπρια, φρούτα και άλλα καθημερινά προϊόντα με ταυτότητα, μας προσκαλούν να τα γνωρίσουμε και να τα προτιμήσουμε από το «ανώνυμο» πλήθος…

Δείτε περισσότερα θέματα της ενότητας Φαγητό στο Αρχείο Θεμάτων
Φαγητό

Καταστήματα στην Αθήνα

banner

Ανά περιοχή

Τα πιο ενδιαφέροντα τοπικά προϊόντα σε όλη την Ελλάδα

banner

Παραγωγοί τοπικών προϊόντων σε όλη την Ελλάδα

Αναζήτηση καταστημάτων και παραγωγών

Αναζήτηση
Αναζητήστε καταστήματα και παραγωγούς δίνοντας μέρος του ονόματος