Follow us

Εντυπωσιακά χειμωνιάτικα κέικ

Πιθανόν δεν είναι κάτι που θα σκεφτούμε για καθημερινή κατανάλωση –αν και αυτά, τα πιο πολύπλοκα, είναι που μας φτιάχνουν τη μέρα.

Εντυπωσιακά χειμωνιάτικα κέικ

Σύνθετα κέικ, με αρώματα και φρούτα χειμωνιάτικα και πλούσιες επικαλύψεις. Πιθανόν δεν είναι κάτι που θα σκεφτούμε για καθημερινή κατανάλωση –αν και αυτά, τα πιο πολύπλοκα, είναι που μας φτιάχνουν τη μέρα. Kαι μπορεί να φαίνεται πολύωρο και πολύπλοκο το εγχείρημα, στην πραγματικότητα όμως, το στοίχημα για ένα μεγάλο, ωραίο κέικ, παίζεται κυρίως στη γαρνιτούρα του. Με αυτό, εννοούμε ότι ένα απλό βασικό κέικ καλυμμένο έστω και με μια έτοιμη σαντιγί, με ξηρούς καρπούς, με μικρά σοκολατάκια, με καραμελίτσες, με φρέσκα φρούτα, με έτοιμα σιρόπια, γίνεται ένα θεαματικό κέικ. Αν προχωρήσουμε λίγο ακόμα και κόψουμε το κέικ στη μέση και το γεμίσουμε, τότε έχουμε ένα ακόμα πιο εντυπωσιακό αποτέλεσμα. Σε αυτήν την περίπτωση, η δουλειά μας θα γίνει πολύ πιο εύκολη αν έχουμε μια βαθιά φόρμα ή ταψάκι, έτσι ώστε να φτιάξουμε ένα κέικ αρκετά ψηλό για να το κόψουμε στη μέση. Τελευταία και πολύ εύκολη παρέμβαση για ένα πολυτελές κέικ είναι το αλκοόλ (εφόσον δεν προορίζεται για παιδιά): αραιώνουμε το αγαπημένο μας ποτό με λίγο νερό και ποτίζουμε το κέικ αργά–αργά μέχρι το πιει όλο, για ένα κυριολεκτικά μεθυστικό αποτέλεσμα. Οι συνταγές που ακολουθούν, βρίσκονται ανάμεσα στο πολύ απλό και το μεσαίο, όχι τόσο για την τεχνική όσο για το χρόνο που χρειάζονται.

Updated: 16/01/20
Ημ/νια α' δημοσίευσης: 10/11/16

Επίσης...

Περισσότερα από

Γλυκό

Ηot drinks: καυτή χειμωνιάτικη απόλαυση

Τα ζεστά ποτά με βάση το κρασί ή κάποιο δυνατό αλκοόλ αρωματισμένο με μπαχαρικά, είναι μια από τις μεγάλες ;απολαύσεις και τελευταία στην Ελλάδα περιλαμβάνεται στη χειμωνιάτικη κουλτούρα του cocooning και της χαλάρωσης…

Τα all time classic γαλλικά γλυκά που αγαπήσαμε

Τα εμβλήματα της γαλλικής pâtisserie κρύβουν πίσω τους και συναρπαστικές ιστορίες! Εκτός από την γεύση τους, λοιπόν, το γλυκό παρελθόν τους είναι ένας ακόμη λόγος να ανακατέψουμε βούτυρα και ζάχαρες στην κουζίνα, ή έστω να απευθυνθούμε σε ζαχαροπλαστεία που τα αποδίδουν στην καλύτερη εκδοχή τους.