Follow us

Φράουλες: η ηδονική γεύση της Άνοιξης

Φράουλες: η ηδονική γεύση της Άνοιξης

Οι φράουλες, σήμα κατατεθέν της Άνοιξης, είναι καλής ποιότητας, όταν είναι “παχουλές», στρογγυλεμένες, με μία φυσική λάμψη και πλούσιο κόκκινο χρώμα χωρίς λευκά ή πράσινα μέρη ή εξογκώματα. Τα κοτσανάκια τους πρέπει να είναι λαμπερά πράσινα και φρέσκα και μυρίζουν όμορφα και έντονα, με το χαρακτηριστικό άρωμά τους. Μπορεί οι μεγάλες φράουλες να είναι ωραιότερες αλλά συχνά έχουν χρησιμοποιηθεί φυτοορμόνες για να γίνουν τόσο μεγάλες. Ο ι μικρότερες, είναι νοστιμότερες και υγιεινότερες. Οι φράουλες δεν ωριμάζουν μετά τη συγκομιδή τους. Επομένως, διαλέγουμε φράουλες πολύ κόκκινες και αφήνουμε στην άκρη όσες είναι άσπρες στην κορυφή ή γύρω από το κοτσανάκι τους. Όταν τις φέρουμε στο σπίτι, τις εξετάζουμε προσεκτικά μία προς μία και πετάμε όποια δεν είναι καλή (ή κόβουμε το χαλασμένο κομμάτι), αφού μια χαλασμένη φράουλα, μπορεί να χαλάσει όλες τις άλλες. Εκτός από την ηδονική γεύση τους, οι φρέσκες φράουλες είναι μία εξαιρετική πηγή βιταμίνης C –ένα φλιτζάνι φράουλες περιέχει περισσότερη βιταμίνη C από όση είναι απαραίτητη καθημερινά για την υγεία του οργανισμού μας.
Μερικά μυστικά για να τις συντηρήσουμε: οι φράουλες είναι πολύ εύθραυστες και ευαίσθητες. Μπορεί να χάσουν την τραγανή τους υφή και να λιώσουν μέσα σε 24 ώρες. Τις αποθηκεύουμε λοιπόν το πολύ για 1 –2 ημέρες στο ψυγείο, μέσα σε ένα αεροστεγές σκεύος, επάνω σε χαρτί κουζίνας, σε μία σειρά.
Τις πλένουμε με κρύο νερό, λίγο πριν τις φάμε, διότι το νερό αφαιρεί το φυσικό προστατευτικό εξωτερικό τους περίβλημα και έτσι χαλάνε γρήγορα.
Βγάζουμε τα κοτσανάκια τους, στρίβοντάς τα ελαφρά ή με ένα κοφτερό μαχαίρι, μόνον αφού τις πλύνουμε, διότι αλλιώς «μουλιάζουν» και η γεύση τους ατονεί.
Οι φράουλες μπορούν να καταψυχθούν ολόκληρες ή κομμένες σε φέτες και να διατηρηθούν στην κατάψυξη 8-12 μήνες.

Επίσης...

Περισσότερα από

Γλυκό

Ηot drinks: καυτή χειμωνιάτικη απόλαυση

Τα ζεστά ποτά με βάση το κρασί ή κάποιο δυνατό αλκοόλ αρωματισμένο με μπαχαρικά, είναι μια από τις μεγάλες ;απολαύσεις και τελευταία στην Ελλάδα περιλαμβάνεται στη χειμωνιάτικη κουλτούρα του cocooning και της χαλάρωσης…

Τα all time classic γαλλικά γλυκά που αγαπήσαμε

Τα εμβλήματα της γαλλικής pâtisserie κρύβουν πίσω τους και συναρπαστικές ιστορίες! Εκτός από την γεύση τους, λοιπόν, το γλυκό παρελθόν τους είναι ένας ακόμη λόγος να ανακατέψουμε βούτυρα και ζάχαρες στην κουζίνα, ή έστω να απευθυνθούμε σε ζαχαροπλαστεία που τα αποδίδουν στην καλύτερη εκδοχή τους.