ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Γλυκά του έρωτα

Γλυκά του έρωτα

Τι άλλο ωραίο υπάρχει ανάμεσα στα Χριστούγεννα και το Πάσχα;
Απομυθοποίηση; Ίσως. Όμως και οι Ρωμαίοι αυτό τον μουντό μήνα γιόρταζαν τα οργιαστικά Λουπερκάλια και οι Γάλλοι το Μαρντί Γκρα Φεβρουάριο το γιορτάζουν και υπάρχει και το Καρναβάλι, βεβαίως. Κάτι για να σπάει τη μονοτονία αυτής της τόσο “τίποτα” χρονικής στιγμής, τουλάχιστον στο βόρειο ημισφαίριο.
Τούτες, όμως, είναι γιορτές ομαδικές. Σε προσωπικό επίπεδο, όταν έχουν τελειώσει τα ταρατατζούμ και έξω κάνει κρύο και είναι συννεφιά, χρειάζεται κάτι ακόμα. Ακόμα κι αν δεν υπήρχε ο Άγιος Βαλεντίνος (η Καθολική εκκλησία αναγνωρίζει τρεις αγίους που μαρτύρησαν με αυτό το όνομα και κανέναν η Ορθόδοξη εκκλησία), θα έπρεπε να εφευρεθεί και να γιορτάζεται τώρα, τον άχαρο Φλεβάρη.
Πώς; Όπως γιορτάζεται: με λουλούδια, τραγούδια, ποτά, κοκτέιλς, ρομαντικά δείπνα, κεράκια, αρώματα, κόκκινα εσώρουχα και όλα τα trivials που κάνουν ωραία τη ζωή (και δίνουν ώθηση στην αγορά -γιατί όχι άλλωστε…). Πρωτίστως, όμως, με γλυκά και αλκοόλ, που μας φτιάχνουν το κέφι και μας δίνουν ενέργεια για τα περαιτέρω.
Εκτός από τις αρωματικές, ελαφρές συνταγές που προτείνουμε, ρίξτε και μια ματιά και εδώ. Είναι “ενήλικες” συνταγές με αλκοόλ -αρκετό-, για fancy στιγμές, ασορτί με καρδούλες, λουλούδια και αρκουδάκια, που έχουν, κάτω από ορισμένες συνθήκες, και αυτά τη χάρη τους.

Updated: 12/02/18
Ημ/νια α' δημοσίευσης: 10/02/21

Επίσης...

Περισσότερα από

Γλυκό

Ηot drinks: καυτή χειμωνιάτικη απόλαυση

Τα ζεστά ποτά με βάση το κρασί ή κάποιο δυνατό αλκοόλ αρωματισμένο με μπαχαρικά, είναι μια από τις μεγάλες ;απολαύσεις και τελευταία στην Ελλάδα περιλαμβάνεται στη χειμωνιάτικη κουλτούρα του cocooning και της χαλάρωσης…

Τα all time classic γαλλικά γλυκά που αγαπήσαμε

Τα εμβλήματα της γαλλικής pâtisserie κρύβουν πίσω τους και συναρπαστικές ιστορίες! Εκτός από την γεύση τους, λοιπόν, το γλυκό παρελθόν τους είναι ένας ακόμη λόγος να ανακατέψουμε βούτυρα και ζάχαρες στην κουζίνα, ή έστω να απευθυνθούμε σε ζαχαροπλαστεία που τα αποδίδουν στην καλύτερη εκδοχή τους.