14/01/2021 Τώρα που ο καιρός φοράει τα παγωμένα του, είναι η καλύτερη ώρα να καθιερώσουμε τις αφράτες και αρωματικές σούπες στο καθημερινό μας μενού, και να φτιάξουμε μια πεντανόστιμη και οικονομική διατροφική κουβέρτα για τον «κουτσοφλέβαρο» κι το «Μάρτη-γδάρτη» που έρχονται.
15/01/2021 Ο άνθρωπος που έμαθε στους Βρετανούς τι εστί γκουρμέ μέσα από τα Λονδρέζικα «Le Gavroche» και «Waterside Inn» πέθανε στις 4 Ιανουαρίου, αφήνοντας πίσω του μια τεράστια γαστρονομική κληρονομιά - ανάμεσα στους σταθμούς της, η επιμέλειά του στο dinner de gala των Χρυσών Σκούφων του 2002.
14/01/2021 Με τον αγγλόφωνο τίτλο “one pot meal”, που στην κυριολεξία θα πει γεύμα σε (μόνο) ένα σκεύος, περιγράφεται ένας τρόπος μαγειρέματος πολύ απλός και πολύ βολικός, που αξίζει να δοκιμάσουμε…
14/01/2021 Συμβαίνει αυτές τις μέρες να αφήνουμε βασιλόπιτες-τσουρέκια που περίσσεψαν, να ξεραίνονται, με βέβαιο τέλος το τάϊσμα των πουλιών (στην καλύτερη περίπτωση).
13/01/2021 Ξεφυλλίζουμε τα καλύτερα μαγειρικά και γαστρονομικά βιβλία του 2020 και κάνουμε όρεξη για τα πιάτα που θα ετοιμάσουμε μέσα στο 2021.
08/01/2021 Αν οι γιορτές ήταν η ιδανική αφορμή να δώσουμε λίγα παραπάνω γκάζια στην κουζίνα, τώρα είναι η ευκαιρία να ρίξουμε ρυθμούς, ετοιμάζοντας πιάτα γεμάτα θαλπωρή – και οι σεφ των εστιατορίων που δεν καταφέραμε να επισκεφτούμε, μας δίνουν τη συνταγή!
07/01/2021 Καιρός φέρνει τα λάχανα, καιρός τα παραπούλια… Καιρός, λοιπόν, να βάλουμε και στο πιάτο τα λαχανικά του χειμώνα, για μια κουζίνα in season, υγιεινή αλλά και νόστιμη, που θα μας φέρει «στα ίσα μας» μετά τη γιορτινή κραιπάλη.
07/01/2021 Όπως κάθε χρόνο αυτή την περίοδο, τα πιο δημοφιλή αφιερώματα στον τύπο ξεκινούν κάπως έτσι: «πώς θα χάσετε τα κιλά των Χριστουγέννων» «νέο σώμα, τώρα!» και «ατασθαλίες τέλος-μπείτε σε πρόγραμμα»…
07/01/2021 Τα θειώδη προστατεύουν το κρασί απ’ το να γίνει ξύδι, κρύβουν όμως και μερικά από τα γευστικά κι αρωματικά χαρακτηριστικά του. Ως εκ τούτου, οι πρωτοπορίες της εταιρείας «Μπουτάρη» στην οινοποίηση χωρίς προσθήκη θειωδών, έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον…
07/01/2021 Από την ποντιακή παράδοση στην κουζίνα μας, τα αέρινα φύλλα περέκ είναι ο πρακτικός τρόπος να ετοιμάσεις μια πίτα, μια πίτσα ή ένα απλό σνακ στη στιγμή.
27/12/2020 Η διαδικτυακή απονομή των βραβείων στα καλύτερα bar της χώρας για την περίοδο 2019-2020, σημαίνει την έναρξη μιας νέας εποχής για τα αθηνόραμα Bar Awards, που αναπροσαρμόζουν την προσέγγισή τους.
27/12/2020 Ολοκληρώθηκε η online τελετή βράβευσης των αθηνόραμα Bar Awards 2020 με 3 μπαρ από Αθήνα και Θεσσαλονίκη να ισοβαθμούν στην κορυφή, ενώ συνολικά 64 μπαρ διακρίθηκαν σε όλη την χώρα.