Από τι ζουν οι άνθρωποι

2,5

Ένιωσα το ρίγος μιας μικρής συγκίνησης αλλά όχι τη μαγεία που κρύβουν οι παραμυθένιες ιστορίες σαν αυτή του Τολστόι.

Από τι ζουν οι άνθρωποι
Από τι ζουν οι άνθρωποι - εικόνα 1

Ένιωσα το ρίγος μιας μικρής συγκίνησης αλλά όχι τη μαγεία που κρύβουν οι παραμυθένιες ιστορίες σαν αυτή του Τολστόι για τον άγγελο που έφτασε στη Γη και για να επιστρέψει στον ουρανό έπρεπε να δει την ψυχή των ανθρώπων και να απαντήσει στο θεμελιώδες ερώτημα: από τι ζουν οι άνθρωποι. Μου αρέσουν οι αφηγήσεις σαν κι αυτή, που έχουν το ηχόχρωμα της μπαλάντας, με μαγεύει η βελούδινη φωνή της Όλιας Λαζαρίδου, έχω δει την ήρεμη δύναμη του Γιώργου Νανούρη και του Ηλία Κουνέλα να απλώνεται στη σκηνή.
Ένα αδιόρατο νήμα συνδέει τα ξεχωριστά χαρακτηριστικά των τριών δημιουργών-ερμηνευτών σ’ αυτή την παράσταση που υπηρετεί την ιδέα ενός ουμανιστικού θεάτρου. Το όλο εγχείρημα βασίζεται σε μια σπουδαία αμοιβαιότητα, όμως, παρακολουθώντας αυτό το υπαρξιακό παραμύθι που μοιάζει με θρησκευτική παραβολή, ένιωσα σαν να βρίσκομαι σε μια τελετή μύησης στη μαγεία του θεάτρου, ιδανική ίσως για ένα νεανικό κοινό. Δεν εντόπισα τη στοχαστική ματιά που θα ελάφραινε, ενδεχομένως, τον κουρασμένο από τη σπουδαιοφάνεια θεατή. Το σίγουρο είναι ότι αξίζει να τη δουν και παιδιά (ηλικίας βέβαια άνω των 6 ετών).

Περισσότερες πληροφορίες

Από τι ζουν οι άνθρωποι

  • Δραματοποιημένο Διήγημα
  • Διάρκεια: 60 '

Ένα παραμύθι για μεγάλους, το οποίο μας θυμίζει πως η αγάπη είναι που δίνει νόημα στη ζωή

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Θέατρο κάτω από την πανσέληνο στα στέκια της Αθήνας

Αυλές, ταράτσες και αίθρια φιλοξενούν μια σειρά δυνατών θεατρικών παραστάσεων -κωμωδίες και μουσικοθεατρικές παραστάσεις- με φόντο την πανσέληνο.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΥΣΑ ΠΑΣΙΑΛΟΥΔΗ
28/08/2026

"Όλα… λάθος!": Αποκλειστική ματιά στο νέο καστ της ξεκαρδιστικής κωμωδίας

Η διάσημη κωμωδία όπου όλα πάνε ξεκαρδιστικά στραβά, επιστρέφει με νέο, ανανεωμένο θίασο τον Οκτώβριο στο θέατρο Αθηνά.

Αντίστροφη μέτρηση για την Επίδαυρο με τον "Ίωνα" του Θωμά Μοσχόπουλου

Αυλαία για το Φεστιβάλ Επιδαύρου 2026 με τον Θεατρικό Οργανισμό Κύπρου και την τραγωδία του Ευριπίδη σε σκηνοθεσία Θωμά Μοσχόπουλου.

"Του αγοριού απέναντι": Πότε επιστρέφει στο θέατρο Άλσος η μουσικοθεατρική υπερπαραγωγή;

Η παράσταση των Μιχάλη Ρέππα και Θανάση Παπαθανασίου ανανεώνει το ραντεβού της στο θέατρο Άλσος κάτω από τα αστέρια.

Που θα δείτε την "Ειρήνη" των Καραθάνου - Δεληβοριά στην Αθήνα

Η "Ειρήνη" του Αριστοφάνη, σε σκηνοθεσία Νίκου Καραθάνου και τραγούδια Φοίβου Δεληβοριά, ολοκληρώνει τον Σεπτέμβριο την επιτυχημένη περιοδεία της.

Ο Γιάννης Κακλέας ανεβάζει Αλμπέρ Καμί με πρωταγωνιστή τον Κωνσταντίνο Μπιμπή

Το πολιτικό και φιλοσοφικό έργο του Αλμπέρ Καμί "Οι δίκαιοι" ανεβάζει τον Οκτώβριο 2026 ο Γιάννης Κακλέας με τον Κωνσταντίνο Μπιμπή πρωταγωνιστή.

"Μια χριστουγεννιάτικη ιστορία": Ο Σκρουτζ επιστρέφει για 7η χρονιά στο Θέατρο Γκλόρια

Το διαχρονικό έργο του Καρόλου Ντίκενς ζωντανεύει ξανά στη σκηνή, σε διασκευή και σκηνοθεσία της Κωνσταντίνας Νικολαΐδη, με early bird προσφορά εισιτηρίων.