Βατράχια

Βατράχια

  • Διάρκεια: 120'
  • 3

Η Αθήνα διανύει μια βαθιά πολιτική και πνευματική κρίση θεσμών και αξιών. Στην άνυδρη και δυσοίωνη πραγματικότητα της πόλης, ο Διόνυσος, πατέρας κι εμπνευστής του θεάτρου, ξεκινά το ταξίδι στον Κάτω Κόσμο για να φέρει πίσω τον σπόρο της αναγέννησης, την ποίηση, ώστε να σώσει τον κόσμο που καταρρέει. Με συνοδοιπόρους τον Ξανθία και τον θόρυβο των βατράχων, μέσα από αλλεπάλληλες κωμικές και παράδοξες συναντήσεις φτάνει στον Άδη για να αναστήσει τον Ποιητή, εκείνον που μπορεί ν’ αναμετρηθεί με την επερχόμενη καταστροφή. Με όραμα τη μεγάλη ιδέα της σωτηρίας του κόσμου, η κάθοδος του Διονύσου στον Άδη γίνεται ταυτόχρονα κατάβαση στον ίδιο τον μηχανισμό του θεάτρου.


Ερμηνεύουν: Άρης Σερβετάλης, Μ. Σαράντης, Αρ. Ξάφης, Ηλ. Νικολούζου, Μ. Μηνά, Έκ. Λιάτσος, Μ. Θεοφάνους, Αλ. Καζάζου, Ν. Μπούκλη, Κ. Σαλής. Κοστ.: Β. Ροζάνα. Μουσ.: Κ. Σκουρλής. Φωτ.: Γ. Καρβέλας.

Αναλυτική κριτική

Ο υπότιτλος "μια κωμωδία με dna τραγωδίας" ξεκλειδώνει σε μεγάλο βαθμό την απόκοσμη, εφιαλτική και μεταφυσική παράσταση των αριστοφανικών "Βατράχων" που διατρέχεται από το άλγος της ύπαρξης και την ανάγκη διακήρυξης ενός διαφορετικού τρόπου να (συν)υπάρχουμε. Διαβάστε ολόκληρη την κριτική