Το "Κάθε Πέμπτη κύριε Γκρην" με τον Γιώργο Κωνσταντίνου και τον Αποστόλη Τότσικα επιστρέφει

Το βαθιά ανθρώπινο θεατρικό έργο του Τζεφ Μπάρον που ξεχώρισε πέρυσι μέσα από τη ζεστή γεμάτη συναίσθημα παράσταση του σκηνοθέτη Κώστα Γάκη και τις εξαιρετικές ερμηνείες, έρχεται για δεύτερη χρονιά στο θέατρο Αργώ.

Κάθε Πέμπτη κύριε Γκρην Πάτροκλος Σκαφίδας©

Το πολυβραβευμένο έργο του Τζεφ Μπάρον "Κάθε Πέμπτη κύριε Γκρην" μάς συγκίνησε την περασμένη σεζόν μέσα από την ζεστή γεμάτη ευαισθησία, συναίσθημα και χιούμορ θεατρική παράσταση του Κώστα Γάκη με τους Γιώργο Κωνσταντίνου και τον Αποστόλη Τότσικα σε δύο πολύ δυνατές ερμηνείες. Όπως θα ήταν αναμενόμενο, μετά την επιτυχία της παράστασης στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, επιστρέφει για δεύτερη χρονιά στο θέατρο Αργώ και η προπώληση έχει ήδη ξεκινήσει

Κάθε Πέμπτη κύριε Γκρην
Πάτροκλος Σκαφίδας©

"Κύριε Γκρην, σας καταλαβαίνω. Θα πρέπει να είναι πάρα μα πάρα πολύ σκληρό όλο αυτό. Όμως όσο άσχημα και να νιώθετε, ίσως... κάτι να υπάρχει! Κάτι για το οποίο αξίζει να παλεύει κανείς".

Στο θεατρικό έργο - ύμνος στη διαφορετικότητα που έχει παιχτεί σε περισσότερες από πενήντα χώρες, ένας μοναχικός Νεοϋορκέζος, ο κύριος Γκρην, ο οποίος έχει αποτραβηχτεί μετά το θάνατο της γυναίκας του στο διαμέρισμά του στο Μανχάταν δέχεται τις επισκέψεις ενός νεαρού, ο οποίος εργάζεται σε μια μεγάλη πολυεθνική εταιρεία. Η σχέση αυτή θα αλλάξει για πάντα και τους δύο. Οι δύο αυτοί τόσο γνώριμοι σε όλους μας χαρακτήρες ο ηλικιωμένος Γκρην και ο νεαρός Ρος που τους έφερε κοντά ένα επιπόλαιο ατύχημα, θα διανύσουν όλη την ανθρώπινη διαδρομή από το ξεκαρδιστικό γέλιο ως τα πιο λυτρωτικά δάκρυα συγκίνησης. Μαζί θα καταργήσουν την απόσταση που τους χωρίζει και θα γίνουν - με έναν τρόπο βαθύ και αμετάκλητο – συγγενείς. 

Όπως έχει πει σε συνέντευξή του στο "α” ο Κώστας Γάκης: "Ο απαλός, διακριτικός, τρόπος που ο Ρος (Αποστόλης Τότσικας) στέκεται στο πλευρό του κυρίου Γκρην (Γιώργος Κωνσταντίνου), μπορεί να συμπυκνωθεί σε μία από τις πιο συγκινητικές φράσεις του έργου: "Κύριε Γκρην, σας καταλαβαίνω. Θα πρέπει να είναι πάρα μα πάρα πολύ σκληρό όλο αυτό. Όμως όσο άσχημα και να νιώθετε, ίσως... κάτι να υπάρχει! Κάτι για το οποίο αξίζει να παλεύει κανείς".

Κάθε Πέμπτη κύριε Γκρην
Πάτροκλος Σκαφίδας©

"Κορυφαία η παρουσία του Γιώργου Κωνσταντίνου, που σηκώνει πάνω του με ενέργεια εφήβου και σοφία ώριμου ηθοποιού το ρόλο του κυρίου Γκρην. Είναι συγκινητικός καθώς ενδύεται το χαρακτήρα ενός ανθρώπου που έχει περιχαρακωθεί πίσω από την αυστηρότητά του, για να πετάξει τελικά την πανοπλία του και να αποκτήσει μια δεύτερη ευκαιρία. Ο Αποστόλης Τότσικας στέκεται ισότιμα δίπλα στον σπουδαίο συμπρωταγωνιστή του και έχει πολύ ωραίες στιγμές στην ερμηνεία ενός ανθρώπου που η σεξουαλική του ταυτότητα του κόστισε την πατρική απόρριψη”, διαβάζουμε στην κριτική του "α” για την παράσταση που θα κάνει πρεμιέρα στις 10 Οκτωβρίου.

Κάθε Πέμπτη κύριε Γκρην
Πάτροκλος Σκαφίδας©

Τη μετάφραση συνυπογράφουν ο συγγραφέας και ο σκηνοθέτης, ενώ ο ίδιος ντύνει με μια δική του πρωτότυπη μουσική σύνθεση την παράσταση. Ο Αντώνη Χαλκιάς υπογράφει τα σκηνικά, ο Μάριος Ράμμος τα κοστούμια και ο Λευτέρης Παυλόπουλος τους φωτισμούς.

Κάθε Πέμπτη κύριε Γκρην
Πάτροκλος Σκαφίδας©

Προπώληση εισιτηρίων: more.com

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Κάθε Πέμπτη κύριε Γκρην

  • Κοινωνικό
  • Διάρκεια: 90 '

Ένας μοναχικός Νεοϋορκέζος, που έχει αποτραβηχτεί μετά τον θάνατο της γυναίκας του στο διαμέρισμά του δέχεται τις επισκέψεις ενός νεαρού κοινωνικού λειτουργού. Η σχέση αυτή θα αλλάξει για πάντα και τους δύο. Θα σύρει τον καθένα έξω από τη ζώνη ασφαλείας του, θα απειλήσει τις επιφανειακές τους βεβαιότητες, θα απαλύνει τα αγκάθια τους. Οι δύο αυτοί τόσο γνώριμοι σε όλους μας χαρακτήρες, που τους έφερε κοντά ένα επιπόλαιο ατύχημα, θα διανύσουν όλη την ανθρώπινη διαδρομή από το ξεκαρδιστικό γέλιο ως τα πιο λυτρωτικά δάκρυα συγκίνησης. Μαζί θα καταργήσουν την απόσταση που τους χωρίζει και θα γίνουν -με έναν τρόπο βαθύ και αμετάκλητο- συγγενείς, σε μια ζεστή παράσταση με πολύ δυνατές ερμηνείες.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Η Μελία Κράιλινγκ από το "Emily in Paris" στους "Ερωτευμένους" του Bios

Η σκηνοθέτις και συγγραφέας Έλενα Πέγκα σκηνοθετεί μια παράσταση που αποκαλύπτει με σκληρότητα, αλλά και ποιητική ένταση την κόλαση του έρωτα και τη βαριά κληρονομιά μίας οικογένειας.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
04/09/2025

Εξτρά μέρα για το "Τέλος του παιχνιδιού" με τους Μάκη Παπαδημητρίου-Γιώργο Χρυσοστόμου

Λόγω ζήτησης, προστέθηκε επιπλέον ημέρα παραστάσεων για το έργο του Μπέκετ που έρχεται στο θέατρο Ιλίσια.

Οιδίποδας Τύραννος

Η Σοφία Αντωνίου σκηνοθετεί τη γνωστή τραγωδία του Σοφοκλή, αναθέτοντας την ερμηνεία της στον -εξαιρετικό- Χάρη Χαραλάμπους-Καζέπη και καταλήγει σε ένα πυκνό, επιδραστικό θέαμα που επαναπροσδιορίζει τη σχέση του θεατή με το παραστασιακό γεγονός. | Powered by Uber

Οι παραστάσεις της Επιδαύρου που βλέπουμε τώρα στην Αθήνα

Έξι θεατρικές παραστάσεις που έχουν βρεθεί στην ορχήστρα του μεγάλου αργολικού θεάτρου περιοδεύουν τον Σεπτέμβριο του 2025 στα ανοιχτά θέατρα της Αττικής.

"Λεωφορείο ο Πόθος" στο Μέγαρο: Η Γκίλιαν Άντερσον στο ρόλο της ζωής της

Η Γκίλιαν Άντερσον ‘Μπλανς Ντιμπουά’ μαζί με τους Βανέσα Κίρμπι και Μπεν Φόστερ πρωταγωνιστούν στο θρυλικό έργο του Τένεσι Ουίλιαμς στην πρώτη μαγνητοσκοπημένη μετάδοση του National Theatre Live στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Η "Κόμισσα της Φάμπρικας" είναι η νέα παράσταση του Σταμάτη Φασουλή

Η Δήμητρα Ματσούκα είναι η "Κόμισσα της Φάμπρικας" στο έργο των Γιαλαμά - Πρετεντέρη, πλάι σε έναν θίασο αγαπημένων ηθοποιών. Καταφθάνει στο Embassy Theater.

Απολαύστε τη "Ζιζέλ" με 120 χορευτές στο Ηρώδειο

Δείτε στιγμιότυπα που μας ταξιδεύουν στον κόσμο της "Ζιζέλ" του Αντόλφ Αντάμ, μέσα από τη μεγαλειώδη παραγωγή του Μπαλέτου της Εθνικής Όπερας της Οδησσού.