"Odysseus": Στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά η υπερπαραγωγή του ιστορικού θεάτρου της Φιλιππούπολης

Το Δραματικό Θέατρο της Φιλιππούπολης, Plovdiv Drama Theater, έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα με το πολυβραβευμένο και πολυταξιδεμένο οπτικοακουστικό υπερθέαμα που βασίζεται στο ομηρικό έπος με σαράντα ηθοποιούς επί σκηνής.

ODYSSEUS PLOVDIV DRAMA THEATER Alexander Bogdan Thompson©

Μια ιστορική μετάκληση πραγματοποιεί φέτος το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά. Για πρώτη φορά στην ιστορία των δύο χωρών, ο σημαντικότερος και ιστορικότερος θεατρικός θεσμός της Βουλγαρίας, το Δραματικό Θέατρο της Φιλιππούπολης (Plovdiv Drama Theater) παρουσιάζει στην Ελλάδα την πολυβραβευμένη και πολυταξιδεμένη υπερπαραγωγή "Odysseus”, με την οποία άνοιξε πριν από λίγες ημέρες και το κορυφαίο διεθνές φεστιβάλ Mitem του Εθνικού Θεάτρου της Βουδαπέστης. Σαράντα ηθοποιοί έρχονται στη χώρα μας για να ενσαρκώνουν στην Κεντρική Σκηνή του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά μέσα από ένα οπτικοακουστικό υπερθέαμα το ομηρικό έπος, γραμμένο σε πρωτότυπη προσαρμογή για το θέατρο από τον κορυφαίο εν ζωή Βούλγαρο θεατρικό συγγραφέα Alexander Sekulov, σε σκηνοθεσία της βραβευμένης στο Φεστιβάλ της Αβινιόν Diana Dobreva.

ODYSSEUS PLOVDIV DRAMA THEATER
Alexander Bogdan Thompson©

ODYSSEUS PLOVDIV DRAMA THEATER
Alexander Bogdan Thompson©

Οι δύο σπουδαίοι δημιουργοί της παράστασης ταξιδεύουν από τη Βουλγαρία, μαζί με 80 ακόμα ερμηνευτές και καλλιτέχνες. Στην παράσταση χρησιμοποιούνται επίσης ποιήματα των Καβάφη, Σεφέρη και Metodiev. Την αποστολή συμπληρώνουν η Καλλιτεχνική Διευθύντρια του Δραματικού Θεάτρου της Φιλιππούπολης Suzanna Vasilevska, ο Δήμαρχος της Φιλιππούπολης Kostadin Dimitrov, ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Plamen Panov και η Κρατική Τηλεόραση της Βουλγαρίας. Μόνο για δύο παραστάσεις, στις 30 και 31 Μαΐου.

ODYSSEUS PLOVDIV DRAMA THEATER
Alexander Bogdan Thompson©

ODYSSEUS PLOVDIV DRAMA THEATER
Alexander Bogdan Thompson©

Το έργο "Οδυσσέας" είναι μια ιστορία για το ταξίδι του ανθρώπου προς τον εαυτό του, ενάντια στον εαυτό του, πέρα από τον εαυτό του. Για το αγόρι εκείνο που πήγε στην Τροία και πήρε τα νιάτα του ως χρυσό επίχρισμα με το όνομά του. Για τον ενήλικα που επιστρέφει στο νησί της πατρίδας, για να μάθει τελικά από πρώτο χέρι την οργή των θεών και το πώς είναι να ταξιδεύεις ενάντια στον χρόνο. Αλλά η Ιθάκη δεν είναι το τελευταίο λιμάνι για κάποιον που προορίζεται να γίνει ήρωας. Μια προφητεία τον ωθεί σε ένα, ακόμα, ταξίδι. Ένα ταξίδι πέρα από τα καθορισμένα όρια. Ένα ταξίδι προς εκείνη την σιωπηλή ακτή, όπου η Πηνελόπη στέκεται και καρτερεί, με σκοπό να προσφέρει στην αγάπη το μόνο πράγμα που της αξίζει: την αιωνιότητα. 

ODYSSEUS PLOVDIV DRAMA THEATER
Alexander Bogdan Thompson©

ODYSSEUS PLOVDIV DRAMA THEATER
Alexander Bogdan Thompson©

Ερμηνεύουν οι ηθοποιοί: Konstantin Elenkov, Stiliyan Stoyanov, Dobrin Dosev, Aleksey Kozhuharov, Ivaylo Hristov, Simeon Aleksiev, Ivana Papazova, Elena Kabasakalova, Margita Gosheva, Todor Darlianov, Radina Dumanyan, Troyan Gogov, Deyan Georgiev, Petar Dochev, Diana Spasova, Vasilena Vincenzo, Kaloyan Trifonov, Dimitar Banchev, Venelin Metodiev, Georgi Bogdanov, Spartak Pantaleev, Mariya Sotirova, Boryana Bratoeva, Patricia Pundeva, Slavena Zaikova, Bilyana Georgieva, Adelina Zhelyazkova, Nadezhda Koleva, Ioana Kircheva, Tanya Stones, Plamena Bozhilova, Krasimir Vasilev, Georgi Sirkatov, Atanas Apostolov, Valeri Georgiev, Pavel Sapundjiev.

ODYSSEUS PLOVDIV DRAMA THEATER
Alexander Bogdan Thompson©

Τα σκηνικά και τα κοστούμια είναι της Mira Kalanova, η μουσική του Petya Dimanova, η κίνηση και οι χορογραφίες του Deyan Georgiev, το βίντεο από το SENSELAB και μουσικός επί σκηνής ο Γιάννης Πανταζής.

Η παράσταση παρουσιάζεται στη βουλγαρική γλώσσα με ελληνικούς υπέρτιτλους.

Προπώληση εισιτηρίων: more.com

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

Ηρώων Πολυτεχνείου & Βασ. Γεωργίου

Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

Ηρώων Πολυτεχνείου & Βασ. Γεωργίου

Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

Ηρώων Πολυτεχνείου & Βασ. Γεωργίου

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

"Θα έχει τα μάτια σου": Παράταση για την παράσταση-έκπληξη του Ηλία Κουνέλα

Η πρωτότυπη σκηνική σύνθεση παρατείνεται για τρίτο κύκλο παραστάσεων, από τις 10 Μαΐου ως και τις 30 Ιουνίου στην Κάμιρο.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
29/04/2024

"Macbeth": Η Σοφία Χιλλ συνσκηνοθετεί και ερμηνεύει Σαίξπηρ σε μια πρωτότυπη περφόρμανς

Η σπουδαία ηθοποιός μαζί με τον Κωνσταντίνο Χατζή παρουσιάζουν τη σαιξπηρική τραγωδία στην πρωτότυπη γλώσσα σε ένα αλώνι της Δυτικής Μάνης.

"Oι Παίχτες": Η παράσταση-φαινόμενο επιστρέφει αυτό το καλοκαίρι!

Το άγνωστο έργο του Γκόγκολ που έγινε η απόλυτη talk of the town παράσταση επί δύο σεζόν, σε σκηνοθεσία του Γιώργου Κουτλή και με τον Γιάννη Νιάρρο επικεφαλής ενός εκρηκτικού θιάσου, βγαίνει σε καλοκαιρινή περιοδεία!

"Emotional dogs": Μια χορογραφία για το τραύμα ανεβαίνει στο Bios

Η διατομεακή καλλιτέχνις Πηνελόπη Μωρούτ επιστρέφει στην αθηναϊκή χορευτική σκηνή με την τρίτη της παράσταση, ερμηνεύοντας μαζί με τον Αλέξανδρο Βαρδαξόγλου.

Το "Γράμμα στον πατέρα" του Κάφκα ξεδιπλώνεται στο H.ug

H ομάδα Αbnormal μεταφέρει θεατρικά την επιστολή του Φραντς Κάφκα που δεν παραδόθηκε ποτέ, με ερμηνευτές τους Φοίβο Παπακώστα και Δημήτρη Καταλειφό και μουσική του The Boy.

"Άλλες εποχές": Το αινιγματικό έργο του Πίντερ ανεβάζει το Θέατρο της Οδού Κυκλάδων

Στο Θέατρο της Οδού Κυκλάδων "Λευτέρης Βογιατζής" ανεβαίνει σε σκηνοθεσία Άρη Τρουπάκη το έργο του Χάρολντ Πίντερ (που είναι περισσότερο γνωστό ως "Παλιοί καιροί").

"Η αξία της ζωής": Βασίλης Ρίσβας και Πέγκυ Σταθακοπούλου μιλούν για τη συνάντησή τους με τον Σωτήρη Τσαφούλια

Για το έργο της Τζέιν Άντερσον και τους ρόλους τους μίλησαν στο "α" οι δύο γνωστοί και ταλαντούχοι ηθοποιοί. Ένα έργο που μιλά για μια ανείπωτη απώλεια αλλά και την ελευθερία του να ζήσεις όπως επιλέγεις εσύ.