"Fame the musical": Η Αθήνα δονείται στους ρυθμούς των 80’s για λίγες ακόμα παραστάσεις

Από ταινία σειρά κι έπειτα μιούζικαλ: η πολυαγαπημένη ιστορία που παρακολουθεί τις ζωές και τα όνειρα μιας ομάδας σπουδαστών και σπουδαστριών χορού στη Νέα Υόρκη συνεχίζεται στο Christmas Theater.

Fame the musical Λεωνίδας Τούμπανος©

Μπορεί για κάποιους τα 80’s να ανήκουν στο χρονοντούλαπο της ιστορίας, κάποιοι όμως τα ζήσαμε έστω και σε τρυφερή ηλικία και έχουμε αναμνήσεις από βάτες, γκέτες, φλούο κραγιόν και εξαντρίκ χτενίσματα. Ήταν η εποχή που φορούσαμε κρυφά τις γόβες της μαμάς μας και που στα δύο κανάλια της κρατικής τηλεόρασης ήταν μετρημένες οι σειρές που μπορούσαν να μας εξιτάρουν. Κάπως έτσι μπήκε στη ζωή μας το "Fame", η σειρά που στα ελληνικά μεταφράστηκε ως "Στον πυρετό της δόξας" και μας γνώρισε τους σπουδαστές και τις σπουδάστριες χορού σε ένα νεοϋορκέζικο Λύκειο Παραστατικών Τεχνών. Αργότερα, μάθαμε ότι η σειρά βασιζόταν στην ομώνυμη ταινία του Άλαν Πάρκερ (1980), με τη μουσική του Μάικλ Γκορ, που βραβεύτηκε με Όσκαρ και Χρυσή Σφαίρα (ο ίδιος συνέθεσε τη μουσική και στο "Footloose", μια ακόμη θρυλική νεανική/χορευτική ταινία). Η σειρά μεταδόθηκε από το NBC την πενταετία 1982-87 και σχεδόν παράλληλα σε αρκετές χώρες εκτός των ΗΠΑ, ενώ το θρυλικό τραγούδι των τίτλων που έφτασε στο νούμερο 1 των τσαρτς παγκοσμίως ερμήνευσε η Άιριν Καρά, η οποία στην ταινία ερμήνευσε την Κόκο, μία από τις σπουδάστριες.

Fame the musical
Λεωνίδας Τούμπανος©

Εκτός από ένα (μάλλον αποτυχημένο) ριμέικ του 2009, το "Fame" ενέπνευσε το 1988, το ομώνυμο μιούζικαλ του Ντέιβιντ Ντε Σίλβα, σε μουσική του Στιβ Μαργκόσες και στίχους του  Ζακ Λεβί. Επί τριάντα πέντε χρόνια, το μιούζικαλ διαγράφει μια επιτυχημένη πορεία και έχει παρουσιαστεί σε περισσότερες από 50 χώρες, ενώ υπήρξε υποψήφιο για τρία βραβεία Λόρενς Ολίβιε στην Αγγλία. Τώρα το βλέπουμε στο Christmas Theater για λίγες ακόμα παραστάσεις, σε σκηνοθεσία του Δημήτρη Μαλισσόβα. Πρόκειται για μια βρετανική παραγωγή (δίνεται με ελληνικούς υπότιτλους) από τους παραγωγούς του "The phantom of the opera", παραγωγή που επίσης εντυπωσίασε στο Christmas Theater. Από το Λονδίνο, λοιπόν, μια ομάδα ταλαντούχων ηθοποιών, χορευτών, τραγουδιστών και μουσικών, στους ρόλους του εσωστρεφούς αλλά ιδιοφυούς, Μπρούνο, του ακατέργαστου χορευτικού διαμαντιού, Λιρόι, του αυστηρού Γερμανού δασκάλου μουσικής, Μπέντζαμιν, μας ξεσηκώνουν με το ταλέντο και την ενέργεια τους ζώντας στον… πυρετό της δόξας!

Διαβάστε Επίσης

>> Διαβάστε εδώ όσα μάθαμε από το τετ α τετ του "α" με τους συντελεστές του "Fame The Musical"

Πρωταγωνιστούν οι ηθοποιοί: Lucinda Lawrence, Rio Maye, Josselyn Ryder, Charles Angiama, Πάνος Παταγιάννης, Stephanie Costi, Kemi Clarke, Isabella Gervais, Christian Maynard, Chris Nevin, Oisin Nolan Power, Nadja Shone, Joseph Vella, Merel Evers κ.ά.

Οι φωτισμοί είναι του Peter Harrison, τα σκηνικά των Victor Berkan και Ελίνας Δράκου και τα κοστούμια των Δημήτρη Μαλισσόβα και Χαράς Μπαγκουράκη.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Fame The Musical

  • Μιούζικαλ
  • Διάρκεια: 120 '

Το φαντασμαγορικό μιούζικαλ που αγαπήθηκε από μικρούς και μεγάλους σε όλο τον κόσμο παρουσιάζεται και στην Ελλάδα με ένα εξαιρετικό cast απευθείας από το Λονδίνο. Μια ομάδα ταλαντούχων ηθοποιών, χορευτών, τραγουδιστών και μουσικών, έρχονται για να μας ξεσηκώσουν με το ταλέντο και την ενέργεια τους. Βασισμένο στην ιστορική ταινία του 1980, που σημάδεψε την pop κουλτούρα της εποχής, το “Fame” ακολουθεί τις ζωές, τις φιλοδοξίες, τους έρωτες, και τα όνειρα των σπουδαστών της Σχολής Καλών Τεχνών της Νέας Υόρκης, όσο αυτοί αγωνίζονται να τα καταφέρουν στο δύσκολο χώρο της βιομηχανίας τους θεάματος. Η παράσταση έχει παρουσιαστεί σε περισσότερες από 50 χώρες, ενώ υπήρξε υποψήφια για τρία βραβεία Λόρενς Ολίβιε στην Αγγλία.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Η Πειραματική κερνά τα τελευταία "Μπατόν σαλέ"

Η δημοσιογράφος που συμμετείχε στην αποκάλυψη του σκανδάλου Predator είναι η τελευταία καλεσμένη των ζωντανών συνεντεύξεων σε ελαφριά ατμόσφαιρα τις οποίες συντονίζουν η Ευδοξία Ανδρουλιδάκη και η Μαρία Φιλίνη.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
26/04/2024

"Σ’ εσάς που με ακούτε": Η επιτυχία του ΚΘΒΕ κατεβαίνει Αθήνα

Μετά την επιτυχία που γνώρισε στη Θεσσαλονίκη, το έργο της Λούλας Αναγνωστάκη σε σκηνοθεσία Χρήστου Θεοδωρίδη έρχεται για λίγες παραστάσεις στο Αμφι-Θέατρο Σπύρου Ευαγγελάτου.

Η "Μαύρη σαμπούκα" γίνεται Grande και επιστρέφει για καλοκαίρι

Μετά από αμέτρητες "τελευταίες παραστάσεις" και 2 sold out περιοδείες, η κωμωδία με τους Τόλη Παπαδημητρίου και Αντώνη Στάμο έρχεται στο Άλσος για μία και μοναδική φορά.

"Βάτραχοι": Γιάννος Περλέγκας και Κι όμως κινείται συνδυάζουν Αριστοφάνη με escape room

Η ομάδα Ελλήνων ακροβατών και χορευτών συνεργάζεται για πρώτη φορά με τον ηθοποιό και ανεβάζει την αρχαία κωμωδία χρησιμοποιώντας τη σκηνική σύνθεση ενός ζωντανού δωματίου απόδρασης.

Ποια είναι η νέα παράσταση που έρχεται το Μάιο στην Πειραματική Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου;

Ο Γιώργος Παύλου, απόφοιτος του Τμήματος Σκηνοθεσίας της Δραματική Σχολής του Εθνικού Θεάτρου, ανεβάζει το πιο βιωματικό και ίσως και το ωριμότερο έργο του Χρήστου Βακαλόπουλου για μια γενιά που συνθηκολόγησε και μια Αθήνα που χάθηκε ανάμεσα στους συρμούς.

Τελευταία ευκαιρία για να δεις τον "Τυχαίο θάνατο ενός αναρχικού" (και το καλοκαίρι!)

Η παράσταση "φαινόμενο" αποχαιρετά τη σεζόν και το θεατρόφιλο κοινό με λίγες καλοκαιρινές παραστάσεις και με την αρχική dream team διανομή της πρώτης χρονιάς πριν περάσει στο πάνθεον των παραστάσεων που έγραψαν ιστορία.

Λένα Κιτσοπούλου: Αντίστροφη μέτρηση για το "Και λέγε λέγε", τη νέα της παράσταση στο Θέατρο Τέχνης

Γιάννης Κότσιφας, Ιωάννα Μαυρέα, Πάνος Παπαδόπουλος, Θοδωρής Σκυφτούλης και Γαλήνη Χατζηπασχάλη ανεβαίνουν στη σκηνή μαζί τη σκηνοθέτιδα και δημιουργό σε μια παράσταση που δημιουργήθηκε από τον συνδυασμό διαφορετικών τεχνών και μιλάει για τον έρωτα, την πατριαρχία και πολλά ακόμη.