"Όνειρα γλυκά": Ο Μάξιμος Μουμούρης σκηνοθετεί το θεατρικό ενός νέου Έλληνα συγγραφέα

Το Θέατρο Τόπος Αλλού παρουσιάζει το νέο έργο του ανερχόμενου συγγραφέα Μιχάλη Μαλανδράκη στη δεύτερη σκηνοθεσία του γνωστού ηθοποιού. Ένα έργο για όσους ονειρεύονται ακόμα μέσα στη σκληρή πραγματικότητά μας.

Όνειρα γλυκά Γιώργος Κρίκος©

Το Θέατρο Τόπος Αλλού μας καλεί να γνωρίσουμε τον ανερχόμενο συγγραφέα Μιχάλη Μαλανδράκη (που διακρίθηκε στην κατηγορία του πρωτοεμφανιζόμενου συγγραφέα στα Κρατικά Βραβεία Λογοτεχνίας 2020 για το "Patriot") και το νέο του θεατρικό έργο "Όνειρα γλυκά” που ετοιμάζεται να κάνει πρεμιέρα στα μέσα Μαρτίου. Η παράσταση σηματοδοτεί τη δεύτερη σκηνοθεσία του ηθοποιού Μάξιμου Μουμούρη, που μόλις ολοκλήρωσε τις παραστάσεις του "Πλατόνωφ” του Άντον Τσέχοφ στον ομώνυμο ρόλο, στο ίδιο θέατρο με τη σκηνοθετική υπογραφή του καλλιτεχνικού διευθυντή Νίκου Καμτσή. Πρωταγωνιστούν οι Γιασεμί Κηλαηδόνη, Δημήτρης Σέρφας, Νίκος Μπουκουβάλας.

Όνειρα γλυκά
Γιώργος Κρίκος©

Περισσότερα για το έργο

Σ’ ένα παλιό ζαχαροπλαστείο στο Αιγάλεω, μια οικογένεια προσπαθεί να συνεχίσει την οικογενειακή επιχείρηση υπό την σκιά του πρόσφατου, τραγικού θανάτου του πατέρα. Τα "θέλω" τους, όμως, συγκρούονται.
Η μητέρα με τον μεγάλο γιο της οικογένειας σκοπεύουν να συνεχίσουν να δουλεύουν κανονικά στο μαγαζί, ενώ ο μικρός γιος διαφωνεί. Τους προτείνει να πουλήσουν το απαρχαιωμένο μαγαζί, που φέρει μαζί του την σκιά του ατυχήματος, για να ξεκινήσουν ένα καινούργιο, πιο φωτεινό και μοντέρνο ζαχαροπλαστείο. Εκείνοι, όμως, αντιστέκονται και διαφωνούν μαζί του. Οι αυξανόμενες εντάσεις και συγκρούσεις θα φέρουν στην επιφάνεια ένα μυστικό της οικογένειας, που προκαλεί την μεγάλη απορία του μικρού γιου: Γιατί οι άνθρωποι δεν αλλάζουν τις ζωές τους, όταν δεν τους αρέσουν; Γιατί δεν προσπαθούν για κάτι διαφορετικό, όταν αυτό που έχουν δεν είναι αρκετό; Γιατί υπομένουμε την καθημερινότητά και τις ζωές μας σαν να είναι υπερβατική τιμωρία;

Ένα ρεαλιστικό δράμα με διαχρονικά, υπαρξιακά ερωτήματα για την μακρινή ιδέα της ευτυχίας σε αντιδιαστολή με την βία και τον εγκλωβισμό που ενέχει η πραγματικότητα.
Ένα έργο για εκείνους που ονειρεύονται ακόμη πως οι ζωές τους είναι ένα εύπλαστο, ζωντανό υλικό που μπορούν να το μετασχηματίσουν σε κάτι όμορφο και για όσους, στον αντίποδα, έχουν αποδεχθεί πως η ζωή είναι η τέχνη του εφικτού.

Όνειρα γλυκά
Γιώργος Κρίκος©

Όπως έχει αποκαλύψει στο "α” ο Νίκος Καμτσής: "Ήταν πρόταση του Μάξιμου για τη δεύτερη σκηνοθεσία του μετά το "Llawfall” το 2018, ένα μουσικοθεατρικό θέαμα πάνω σε μουσική των Pink Floyd. Με αυτή την ευκαιρία  και μετά την πρόταση του Μάξιμου, την οποία αποδέχτηκα αμέσως, γνώρισα έναν ταλαντούχο νέο συγγραφέα που γράφει θεατρικό λόγο, ζωντανό και ρέοντα. Έναν λόγο που μιλιέται από τους ηθοποιούς. Μέσα από την παράσταση θα έχουμε μάλιστα την ευκαιρία να συνεργαστούμε με νέους ηθοποιούς αλλά και με την Γιασεμή Κηλαηδόνη που πραγματικά έψαχνα ευκαιρία για να συνεργαστώ μαζί της”.

Τα σκηνικά και τα κοστούμια υπογράφει η Μίκα Πανάγου, την κίνηση η Νικολέτα Καρμίρη, τους φωτισμούς ο Γιάννης Ζέρβας.

Η πρεμιέρα προγραμματίζεται για τις 15 Μαρτίου

Προπώληση εισιτηρίων: more.com

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Τόπος Αλλού

Κεφαλληνίας 17 & Κυκλάδων

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Νεκτάριε Λιονάκη πώς "Το Nόημα" της Μαρίας Λαϊνά έγινε "Ζάχαρη" κι εσείς "ένα πείραμα για την εμμονή της κατάκτησής της";

Τι σχέση έχει η "Ζάχαρη" με την ψυχική ισορροπία; Μιλήσαμε με τον σκηνοθέτη για την πρώτη του παράσταση που έρχεται τον Μάιο στο "Μπάγκειον" και κάνει -στην κυριολεξία- πραγματικότητα ένα όνειρό του.

ΓΡΑΦΕΙ: ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΖΕΥΚΙΛΗ
29/04/2024

"Θα έχει τα μάτια σου": Παράταση για την παράσταση-έκπληξη του Ηλία Κουνέλα

Η πρωτότυπη σκηνική σύνθεση παρατείνεται για τρίτο κύκλο παραστάσεων, από τις 10 Μαΐου ως και τις 30 Ιουνίου στην Κάμιρο.

"Macbeth": Η Σοφία Χιλλ συνσκηνοθετεί και ερμηνεύει Σαίξπηρ σε μια πρωτότυπη περφόρμανς

Η σπουδαία ηθοποιός μαζί με τον Κωνσταντίνο Χατζή παρουσιάζουν τη σαιξπηρική τραγωδία στην πρωτότυπη γλώσσα σε ένα αλώνι της Δυτικής Μάνης.

"Oι Παίχτες": Η παράσταση-φαινόμενο επιστρέφει αυτό το καλοκαίρι!

Το άγνωστο έργο του Γκόγκολ που έγινε η απόλυτη talk of the town παράσταση επί δύο σεζόν, σε σκηνοθεσία του Γιώργου Κουτλή και με τον Γιάννη Νιάρρο επικεφαλής ενός εκρηκτικού θιάσου, βγαίνει σε καλοκαιρινή περιοδεία!

"Emotional dogs": Μια χορογραφία για το τραύμα ανεβαίνει στο Bios

Η διατομεακή καλλιτέχνις Πηνελόπη Μωρούτ επιστρέφει στην αθηναϊκή χορευτική σκηνή με την τρίτη της παράσταση, ερμηνεύοντας μαζί με τον Αλέξανδρο Βαρδαξόγλου.

Το "Γράμμα στον πατέρα" του Κάφκα ξεδιπλώνεται στο H.ug

H ομάδα Αbnormal μεταφέρει θεατρικά την επιστολή του Φραντς Κάφκα που δεν παραδόθηκε ποτέ, με ερμηνευτές τους Φοίβο Παπακώστα και Δημήτρη Καταλειφό και μουσική του The Boy.

"Άλλες εποχές": Το αινιγματικό έργο του Πίντερ ανεβάζει το Θέατρο της Οδού Κυκλάδων

Στο Θέατρο της Οδού Κυκλάδων "Λευτέρης Βογιατζής" ανεβαίνει σε σκηνοθεσία Άρη Τρουπάκη το έργο του Χάρολντ Πίντερ (που είναι περισσότερο γνωστό ως "Παλιοί καιροί").