Η Εμίλια Κλαρκ "Νίνα" στο Γλάρο του Τσέχοφ στο Μέγαρο μέσω του National Theatre Live

Οι δορυφορικές μεταδόσεις του Μεγάρου ξεκινούν με την παράσταση του διάσημου Βρετανού σκηνοθέτη Τζέιμι Λόιντ κι έναν δυνατό θίασο από το Θέατρο Χάρολντ Πίντερ του Λονδίνου.

Ο γλάρος Ο γλάρος

Με ένα από τα αριστουργήματα του παγκόσμιου δραματολογίου, τον "Γλάρο" του Άντον Τσέχοφ, σε διασκευή της Άνια Ράις και σκηνοθεσία του διάσημου Τζέιμι Λόιντ ("Cyrano de Bergerac"), αρχίζουν οι φετινές δορυφορικές μεταδόσεις της σειράς National Theatre Live από το Εθνικό Θέατρο της Βρετανίας στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, την Πέμπτη 19 Οκτωβρίου στην Αίθουσα "Αλεξάνδρα Τριάντη".

Το κλασικό έργο του Τσέχοφ, μια αριστοτεχνική θεατρική σπουδή πάνω στην αγάπη και στη μοναξιά, μεταφέρεται στον 21ο αιώνα και παρουσιάζεται σε μια σύγχρονη εκδοχή από έναν θίασο εκλεκτών ηθοποιών στο Θέατρο Χάρολντ Πίντερ του λονδρέζικου Γουέστ Εντ. 

Ο γλάρος

Στον πρωταγωνιστικό ρόλο της Νίνας, θα δούμε την Εμίλια Κλαρκ ("Game of Thrones", "Last Christmas", "Me Before You", "Solo: A Star Wars Story"), η οποία, με τον "Γλάρο", κάνει το ντεμπούτο της στο Γουέστ Εντ, έχοντας λάβει ήδη εξαιρετικές κριτικές. Χαρακτηριστική είναι αυτή του οδηγού πόλης Time Out: "Η Εμίλια Κλαρκ είναι ακαταμάχητη στη νέα υπερ-αφαιρετική ανάγνωση του αριστουργήματος του Τσέχοφ από τον Τζέιμι Λόιντ". Μαζί της επί σκηνής είναι οι ηθοποιοί Τομ Ρις Χάρρις ("White Lines"), Ντάνιελ Μονκς ("The Normal Heart"), Σόφι Γου ("Fresh Meat"), Ίντιρα Βάρμα ("Game of Thrones"), Τζέισον Μπάρνετ, Ρόμπερτ Γκλένιστερ κ.ά. Τα σκηνικά και τα κοστούμια υπογράφει η Σούτρα Γκίλμουρ, τους φωτισμούς ο Τζάκι Σέμες και τη μουσική ο Τζορτζ Ντένις.

Ο γλάρος

Λίγα λόγια για το έργο

Μια νέα γυναίκα φιλοδοξεί να γίνει διάσημη. Ένας νέος άντρας μαραζώνει περιμένοντας καρτερικά τη γυναίκα των ονείρων του. Ένας αναγνωρισμένος συγγραφέας λαχταρά να απαλλαγεί από το αίσθημα του ανικανοποίητου. Μια ηθοποιός έχει βαλθεί να καταπολεμήσει την αλλαγή των καιρών. Σε ένα απομονωμένο σπίτι στην εξοχή, τσακισμένα όνειρα, προδομένες ελπίδες και ραγισμένες καρδιές οδηγούν τους επισκέπτες σε αδιέξοδο. Το μόνο που απομένει είναι να στραφούν εναντίον αλλήλων.

Ο γλάρος

Η προπώληση έχει ήδη αρχίσει.

Πληροφορίες: megaron.gr | Πέμπτη 19 Οκτωβρίου | 8 μ.μ. | Αίθουσα "Αλεξάνδρα Τριάντη” | Mε ελληνικούς υπότιτλους 
 

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Τι είδαμε τελικά τη σεζόν 2023-24;

Νέες πρεμιέρες αναμένονται καθ’ όλη τη διάρκεια του Μαΐου, παρ’ όλα αυτά, καθώς την Κυριακή των Βαΐων κατέβασαν αυλαία οι περισσότερες παραστάσεις του χειμώνα, ο εθιμοτυπικός απολογισμός της σεζόν προσφέρει μια καλή εικόνα της.

ΓΡΑΦΕΙ: ΤΩΝΙΑ ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ
04/05/2024

"Τα 12 Κουπέ" για 12η χρονιά στο Τρένο στο Ρουφ

Το μοναδικό σιδηροδρομικό πολιτιστικό φεστιβάλ, το οποίο είναι αφιερωμένο στη σύγχρονη νεανική έκφραση και δημιουργία, έρχεται ξανά τον Μάιο στην Αμαξοστοιχία-Θέατρο, με είσοδο ελεύθερη.

"Hard pop": Το νεό χορογραφικό έργο του Δημήτρη Μυτιληναίου συνδυάζει μουσική από 20 ποπ τραγούδια

Στο στούντιο PalmTree-MCA ανεβαίνει τον Μάιο μια παράσταση που αφορά στις πιθανές συγκλίσεις αλλά και στις εμφανείς αποκλίσεις μεταξύ του κλασικού μπαλέτου και του χορού στην ποπ κουλτούρα.

Οι γριές που μαζεύουν την τσουκνίδα

Μεταξύ λαογραφίας, τελετουργικού δρωμένου και θεάτρου ντοκουμέντο κινείται η παράσταση της Πειραματικής Σκηνής του Θεσσαλικού Θεάτρου, εμπνευσμένη από μυστικιστικές και αληθινές ιστορίες γυναικών του θεσσαλικού κάμπου. | Powered by Uber

Τα πικρά δάκρυα της Πέτρα φον Καντ

Ατμοσφαιρική και ενδιαφέρουσα σκηνική πρόταση του γνωστού έργου του Φασμπίντερ για την ερωτική εξουσία και εξάρτηση μέσα από τη σχέση δύο γυναικών. | Powered by Uber | Powered by Uber

"Έξι πρόσωπα σε αναζήτηση συγγραφέα" και μετά τις διακοπές του Πάσχα

Το έργο του Λουίτζι Πιραντέλο που σκηνοθετεί ο Πέτρος Νάκος σε δική του μετάφραση στο θέατρο Altera Pars θα συνεχίσει την πορεία του μετά την πασχαλινή ανάπαυλα.

"Ψιλικά": Μία περφόρμανς σε κείμενα Γλυκερίας Μπασδέκη ανεβάζει η ομάδα "Στέρεο νερό"

Μια site-specific performance για την αναζήτηση της ευτυχίας ανεβάζει τον Μάιο η ομάδα της χορογράφου Εύης Σούλη σε ένα εγκαταλελειμμένο εμπορικό κέντρο.