Ο Άκραμ Καν ανοίγει το "Βιβλίο της ζούγκλας" στο Μέγαρο Μουσικής

Η προπώληση ξεκίνησε για την χορευτική εκδοχή του επιδραστικού και ευρηματικού χορογράφου πάνω στο εμβληματικό έργο του Ράντγιαρντ Κίπλινγκ.

Akram Khan Jungle Book reimagined ©Ambra Vernuccio

Ο επιδραστικός και ιδιαίτερα ευρηματικός χορογράφος Άκραμ Καν που υπηρετεί την οικουμενικότητα του χορού διαπερνώντας πολιτικά, πολιτιστικά και εθνικά όρια, βλέπει με μια πολύ ιδιαίτερη ματιά τη σχέση του ανθρώπου με τη φύση και με αυτή διαποτίζει τη νέα του παράσταση "Jungle Book reimagined”. Ο παρασημοφορημένος από τη βασίλισσα της Αγγλίας και διακεκριμένος για την προώθηση του διαπολιτισμικού διαλόγου στον χορό με το βραβείο Ολίβιε για την προσφορά του στις Τέχνες (2019) δημιουργός παρουσιάζει μια προσωπική ανάγνωση του "Βιβλίου της ζούγκλας" του Ράντγιαρντ Κίπλινγκ στις 14 και 15 Ιουνίου στην Αίθουσα "Αλεξάνδρα Τριάντη” του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών και η προπώληση μόλις ξεκίνησε.

"Αυτή η παραγωγή ακολουθεί τα ίχνη της πρωτότυπης ιστορίας του Ράντγιαρντ Κίπλινγκ, αλλά η συγκεκριμένη εκδοχή αποτελεί τη δική μου, πολύ προσωπική ερμηνεία του πρωτότυπου. Ο Μόγλης και όλοι οι γνωστοί χαρακτήρες του βιβλίου είναι παρόντες σε αυτή τη νέα εκδοχή, που βασίζεται σε νέα πρωτότυπη μουσική της Τζόσελυν Πουκ", σημειώνει ο Άκραμ Καν.

Akram Khan Jungle Book reimagined
©Ambra Vernuccio

Ο αυθεντικός δημιουργός εδραιώνει μέσα από το νέο έργο του με τίτλο "Jungle Book reimagined", την ουσιαστική επαφή του με το κοινό, ευαισθητοποιώντας το απέναντι στην περιβαλλοντική κρίση, στην κλιματική αλλαγή και στις φυσικές και κοινωνικές επιπτώσεις τους. Σε ρόλο χορογράφου και σκηνοθέτη, δημιουργεί ένα ονειρικό σκηνικό περιβάλλον, με τους χορευτές να κινούνται μεταξύ πραγματικότητας και φαντασίας, προσφέροντας σε όλους θεατές, ανεξαρτήτως ηλικίας, μια ξεχωριστή και σπάνιας ομορφιάς εκδοχή του αγαπημένου  "Βιβλίου της ζούγκλας”.

Akram Khan Jungle Book reimagined
©Ambra Vernuccio

Συνεργάτης του στη σκηνοθεσία και στη χορογραφία είναι ο Mavin Khoo. Το κείμενο υπογράφει ο Tariq Jordan, τον ηχητικό σχεδιασμό ο Gareth Fry, τους φωτισμούς ο Michael Hulls, Χορεύουν οι Lucia Chocarro, Tom Davis-Dunn, Harry Theadora Foster, Thomasin Gülgeç, Jasper Narvaec, Max Revell, Matthew Sandiford, Pui Yung Shum, Ελπίδα Σκούρου, Holly Vallis, Jan Mikaela Villanueva, Luke Watson.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Πρεμιέρες: Οι νέες θεατρικές παραστάσεις της εβδομάδας

Συγκεντρώσαμε τις θεατρικές παραστάσεις που σηκώνουν αυλαία από 11 έως 17 Απριλίου και ξεχωρίζουν.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΥΣΑ ΠΑΣΙΑΛΟΥΔΗ
11/04/2024

Προλάβετε την "Απλή μετάβαση" πριν αναχωρήσει για Θεσσαλονίκη

Μετά από μια επιτυχημένη πορεία στην Αθήνα, το έργο του Γεράσιμου Ευαγγελάτου σε σκηνοθεσία Μίνου Θεοχάρη και μουσική Θέμη Καραμουρατίδη ολοκληρώνει τον κύκλο του στο Ακροπόλ.

ΤΑΝΚ / Όλη νύχτα εδώ

Οι μαρτυρίες όσων βρέθηκαν στην κατάληψη του Πολυτεχνείου τον Νοέμβριο του 1973 δίνουν το υλικό σε μια παράσταση που δεν το προσεγγίζει μόνο από την ιστορική του πλευρά, αλλά επιχειρεί να ανιχνεύσει το αποτύπωμά του μέχρι σήμερα. | Powered by Uber

Περλιμπλίν και Μπελίσα

Ο Δημήτρης Τάρλοου προσεγγίζει το έργο του Λόρκα με τολμηρή, ερωτική διάθεση, προτείνοντας μια ανάγνωση που έχει σκηνικό και εικαστικό ενδιαφέρον, αλλά αφήνει μια διφορούμενη επίγευση. | Powered by Uber

Η Όλια Λαζαρίδου "σε διπλό ταμπλό": "Θεόφιλος Sold" και "Έμιλι Ντίκινσον - Καμιά δεν είμαι εγώ! Κι εσύ;"

Δύο παραστάσεις με το στίγμα της ηθοποιού και σκηνοθέτιδας Όλιας Λαζαρίδου έρχονται αυτή την εβδομάδα.

Ποιοι είναι οι "Αλιγάτορες" με τους Γεράσιμο Γεννατά και Φαίη Ξυλά που σε βάζουν σε ρόλο δικαστή στο θέατρο Γκλόρια;

Αρκεί μια καταγγελία για ν’ αλλάξει όλη σου η ζωή; Για πρώτη φορά ανεβαίνει στην Ελλάδα το επίκαιρο, βραβευμένο ψυχολογικό δράμα του Άντριου Κίτλεϊ, σε σκηνοθεσία Γιάννη Λασπιά.

"Μάθε με να φεύγω": Η νέα παράσταση των bijoux de kant πάνω στο ανέκδοτο έργο του Άκη Δήμου

Ένα πρωτότυπο έργο που εμπνέεται από την επιστροφή του ομηρικού Οδυσσέα στην Πηνελόπη του, ακροβατώντας ανάμεσα στο μπουλβάρ, το ψυχολογικό θέατρο δωματίου, το μυστήριο και τα παλιά, αισθηματικά ρομάντσα των περιπτέρων ανεβάζει η ομάδα στο δικό της χώρο στο κέντρο της Αθήνας.