Το Rolex Arts Festival ρίχνει αυλαία με δύο μεγάλες εκδηλώσεις στο Μέγαρο

Μία ηχητική εγκατάσταση του Ben Frost που δημιουργήθηκε ειδικά για το Μέγαρο και μία συναυλία λήξης με σπουδαίους καλλιτέχνες.

Rolex Arts Festival

Για πρώτη φορά το Μέγαρο υποδέχεται στην Αίθουσα Αλεξάνδρα Τριάντη και στον Κήπο το Rolex Arts Festival (Φεστιβάλ Τεχνών Rolex), το οποίο διοργανώνεται από τις 26 έως τις 28 Μαΐου στην Αθήνα, με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 20 χρόνων από την έναρξη του Προγράμματος Καλλιτεχνικής Καθοδήγησης της Rolex.

Στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών θα πραγματοποιηθούν οι δύο μεγάλες καταληκτικές εκδηλώσεις της τελευταίας ημέρας του Φεστιβάλ (28/5): η ηχητική εγκατάσταση "The Predatory Chord" του Ben Frost και η συναυλία λήξης με μουσικές του κόσμου στην οποία συμμετέχουν ο Marcus Gilmore από τις ΗΠΑ, η Dina Elwedidi από την Αίγυπτο και ο Aurelio Martínez από την Ονδούρα. Ειδικός προσκεκλημένος, ο σπουδαίος βραζιλιάνος τραγουδιστής και τραγουδοποιός Gilberto Gil

Rolex Arts Festival
"The Predatory Chord"

Κυριακή 28 Μαΐου | 7 μ.μ.-12 π.μ. | The Predatory Chord | Ben Frost 

Το κοινό θα έχει την ευκαιρία να γνωρίσει τη δουλειά του Ben Frost (Rolex Music Fellow), ενός ιδιαίτερου περφόρμερ και συνθέτη με διεθνή πορεία, ο οποίος, μεταξύ άλλων, έχει γράψει μουσική για γνωστές τηλεοπτικές σειρές. Ο αναγνωρισμένος αυστραλός καλλιτέχνης έρχεται στην Αθήνα με τη νέα του ηχητική εγκατάσταση "The Predatory Chord" (Η αρπακτική συγχορδία), που δημιουργήθηκε ειδικά για το Μέγαρο.

Rolex Arts Festival
Ben Frost

Σε αυτό το έργο του, ο Frost προτείνει στους επισκέπτες να ανέβουν στη σκηνή και να κινηθούν ελεύθερα στον χώρο χωρίς περιορισμούς εισόδου και εξόδου. Τους προσκαλεί να βυθιστούν μέσα σε ένα ονειρικό ακουστικό περιβάλλον, σε ένα ηχοτοπίο που αναδιαμορφώνεται διαρκώς από τριάντα ηχεία, τα οποία αιωρούνται από διαφορετικά ύψη στην οροφή της αίθουσας. Ο σχεδιασμός φωτισμών είναι του Γιώργου Τέλλου.

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη

Rolex Arts Festival
Aurelio Martínez

Κυριακή 28 Μαΐου | 9-10 μ.μ. | Συναυλία λήξης

Το Rolex Arts Festival ολοκληρώνεται με μια μεγάλη μουσική γιορτή στον Κήπο του Μεγάρου, στην οποία συμμετέχουν ο Marcus Gilmore από τις ΗΠΑ, η Dina Elwedidi από την Αίγυπτο και ο Aurelio Martínez από την Ονδούρα, όλοι νεαροί καλλιτέχνες του Προγράμματος Καλλιτεχνικής Καθοδήγησης της Rolex. Μαζί τους εμφανίζεται, ως ειδικός προσκεκλημένος, ο μυθικός βραζιλιάνος τραγουδιστής και τραγουδοποιός Gilberto Gil (φωνητικά, κιθάρα).

Rolex Arts Festival
Gilberto Gil

Toν Marcus Gilmore (ντραμς, κρουστά, σένσορες) πλαισιώνουν οι μουσικοί: Brittany Laurelle (φωνή), David Virelles (πιάνο, συνθεσάιζερ) και ο Πέτρος Κλαμπάνης (κοντραμπάσο).

Rolex Arts Festival
Marcus Gilmore

Η μπάντα της Dina Elwedidi (φωνή, ακουστική κιθάρα, αιγυπτιακό duoff) αποτελείται από τους: Reda Moustafa (σαξόφωνο), Thabet Sherif (ηλεκτρική κιθάρα), André Segone (μπάσο) και Abdelazim Barhouma (κρουστά).

Rolex Arts Festival
Dina Elwedidi

Ο Αurelio Martínez (κιθάρα, κόνγκας) θα μοιραστεί τη σκηνή του Κήπου με τον Ivan Enrique Mendez Valladares (ηλεκτρική κιθάρα), τον Marcos René Torres (παραδοσιακό τύμπανο γκαριφούνα) και τον Emilio Moisés Álvarez Quioto (μπάσο).

Τιμή εισιτηρίου για τη συναυλία λήξης 15€

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

"Άνοδος και πτώση της πόλης Μαχαγκόννυ" στη Λυρική: προσεγμένη πλην ακαδημαϊκή ανάγνωση ενός εμβληματικού έργου πολιτικού μουσικού θεάτρου

Επιτυχημένη, παρά τις αρκετές ενστάσεις, υπήρξε η πρεμιέρα της νέας παραγωγής της όπερας των Βάϊλ & Μπρεχτ "Η άνοδος και η πτώση της πόλης Μαχαγκόννυ" που παρουσιάζεται στη Λυρική μέχρι τις 25/4.

ΓΡΑΦΕΙ: ΕΥΤΥΧΙΟς Δ. ΧΩΡΙΑΤΑΚΗς
19/04/2024

Οι James επιστρέφουν στη χώρα μας

Για διπλή στάση, σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα, ετοιμάζονται οι δημοφιλείς Βρετανοί τον Σεπτέμβριο.

Οι Pulp γιορτάζουν τα 30 χρόνια του άλμπουμ "His ‘N’ Hers"

Το πιο κομβικό άλμπουμ των σπουδαίων Βρετανών έχει σήμερα γενέθλια.

H Downtempo Paintings ετοιμάζει μία κινηματογραφική, ethno-tribal fusion ηλεκτρονική συνάντηση

Τα Sunset Sessions επιστρέφουν σε νέο χώρο και υποδέχονται το Kaya Project & Hibernation, το δίδυμο Bitzpan και τον Dj Co.P.

"Αντικριστά" με τον Γιώργο Θεοφάνους και τέσσερις κορυφαίους συνθέτες στο Παλλάς

Ο Γιώργος Θεοφάνους συναντιέται με τους Στέφανο Κορκολή, Κώστα Χατζή, Γιώργο Κατσαρό και Θανάση Πολυκανδριώτη θυμίζοντάς μας μεγάλες τους επιτυχίες που μας έχουν συγκινήσει.

Οι Megadeth βγήκαν στους δρόμους του Μπουένος Άιρες

Ο Dave Mustaine και η μπάντα του, επιφύλαξαν μια μεγάλη έκπληξη στους οπαδούς τους στην Αργεντινή, παίζοντας ένα ακουστικό σετ έξω από το "Hotel Madero" στο Μπουένος Άιρες.

Είναι οι Nothing But Thieves η "ελπίδα της κιθαριστικής rock";

Λίγο πριν το διπλό sold out συναυλιακό ραντεβού μας με ένα από τα πιο καυτά ονόματα που γέννησε η βρετανική ροκ σκηνή την τελευταία δεκαετία ακούμε ξανά τον τελευταίο δίσκο τους, "Dead Club City".