H κλασική "Λίμνη των κύκνων" ζωντανά στο City Garden Festival

Λίμνη των κύκνων

Χορευτές που συμμετείχαν σε διάσημα μπαλέτα όπως το Μπαλέτο της Εθνικής Όπερας του Κιέβου, το Μπαλέτο της Εθνικής Όπερας της Οδησσού, το Μπαλέτο της Σκάλας του Μιλάνου ή το Εθνικό Μπαλέτο της Αγγλίας ενώνουν τις δυνάμεις τους και παρουσιάζουν το μπαλέτο των μπαλέτων, την "Λίμνη των Κύκνων" του Πιοτρ Ίλιτς Τσαϊκόφσκι. Τα μέλη του International Stars Of Classical Ballet που δημιουργήθηκε στην Ελβετία και αποτελείται από χορευτές και σολίστ τριών χωρών, της Ιταλίας, της Αγγλίας και της Ουκρανίας θα ζωντανέψουν την πιο ρομαντική μπαλετική ιστορία ερμηνεύοντας την κλασική χορογραφία των Πετιπά-Ιβάνοφ στην αναθεωρητική ματιά του Αλεξάντρ Γκόρσκι, τη Δευτέρα 20 Ιουνίου και την Τρίτη 21 Ιουνίου στο City Garden Festival by Christmas Theater.

Στην "Λίμνη των κύκνων" η όμορφη Οντέτ, μετατρέπεται σε κύκνο από τον κακό μάγο Ρόθμπαρτ. Ο πρίγκιπας Ζίγκφριντ μαγεμένος από την ομορφιά της ορκίζεται αιώνια πίστη και αγάπη. Ο μάγος όμως και η κόρη του Οντίλ, που γοητεύεται από τον πρίγκιπα, εφαρμόζουν τα σκοτεινά τους σχέδια. Το χορόδραμα του Τσαϊκόφσκι παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στις 4 Μαρτίου του 1877 στο Θέατρο Μπολσόι και από τότε αποτελεί σταθερή αξία στον κόσμο του κλασικού μπαλέτου. Αν και στην αρχή αντιμετωπίστηκε με επιφύλαξη, η αποδοχή του στη συνέχεια ήταν αποθεωτική. Ειδικά μετά τις 15 Ιανουαρίου του 1895 και την παράσταση στο Θέατρο Μαριίνσκι στην Αγία Πετρούπολη, όπου ανέβηκε με νέα χορογραφία από τον Μάριους Πετιπά και τον Λεβ Ιβάνοφ. Σήμερα το έργο θεωρείται ως ένα από τα πιο πολύτιμα του Tchaikovsky καθιστώντας τον έναν από τους σημαντικότερους συνθέτες μπαλέτου.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Θέατρο Κάτω Από Τη Γέφυρα και Γιατροί του Κόσμου συνεργάζονται για τους σεισμόπληκτους της Τουρκίας

Αλληλέγγυο στους σεισμόπληκτους της Τουρκίας στέκεται το Θέατρο Κάτω Από Τη Γέφυρα του Νίκου Δαφνή και σε συνεργασία με τους Γιατρούς του Κόσμου οργανώνουν αποστολή αγαθών πρώτης ανάγκης.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
09/02/2023

Το ολλανδικό ZID Theater μάς συστήνεται με το "Rebel"

Η σόλο παράσταση της Naïma Baraka αφηγείται την ιστορία μιας γυναίκας kickboxer και γίνεται η αφορμή για να γνωρίσουμε το ZID Theater.

Καλά, εσύ σκοτώθηκες νωρίς

Μεστή όσο και επώδυνη, η παράσταση που σκηνοθετεί η Σοφία Καραγιάννη με τέσσερις εξαιρετικούς ερμηνευτές ζωντανεύει ένα συνταρακτικό αυτοβιογραφικό αφήγημα και παραδίδει σπουδαία μαθήματα θεάτρου και ζωής.

Διάλεξε το θάνατό σου, αγάπη μου

Μια πλούσια κληρονόμος επιχειρεί να απαλλαχθεί από τον προικοθήρα σύζυγό της, που σχεδιάζει να τη δολοφονήσει προκειμένου να αποσπάσει την περιουσία της. Βασισμένη στο νουάρ "Διπλό παιχνίδι", η διασκευή του καλλιτεχνικού διδύμου αποζημιώνει τους φαν του είδους και όχι μόνο.

"The Internationals": Μία θεατρική σάτιρα για τον πόλεμο και το έθνος

Το έργο του Κοσοβάρου Γιετόν Νεζίραϊ παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, σε μετάφραση και σκηνοθεσία Ακτίνας Σταθάκη.

Πόθος, έρωτας και φλαμένκο στο Acropolis Festivals

Ο πιο ερωτικός χορός, το φλαμένκο, αποκαλύπτει το μεγαλείο του ανήμερα του Αγίου Βαλεντίνου στην παράσταση "Corazon Flamenco" του Acropolis Festivals.