5 θεατρικά ραντεβού στο City Garden Festival by Christmas Theater

Μιούζικαλ, μπαλέτο, θέατρο για παιδιά, ο κατεξοχήν Έλληνας showman και λίγο ρεμπέτικο διαμορφώνουν το πλούσιο πρόγραμμα θεάτρου και χορού του καλοκαιρινού φεστιβάλ που παρουσιάζεται φέτος στα Ολυμπιακά Ακίνητα Γαλατσίου.

City Garden Festival 2022

Το City Garden Festival, το καλοκαιρινό φεστιβάλ με την υπογραφή των δημιουργών του Christmas Theater, περνάει φέτος στη δεύτερη χρονιά του και μεταμορφώνεται σε μια όμορφη πλατεία ενός ελληνικού νησιού μέσα στην πόλη με αναρριχητικές μπουκαμβίλιες και γεράνια. Ένα δροσερό καταφύγιο που φέτος το καλοκαίρι μας υποδέχεται με ένα πλούσιο πρόγραμμα παραστάσεων θεάτρου και χορού.

Λίμνη των κύκνων
LALO DEHO©

All star "Λίμνη των κύκνων”

Στις 20 και 21 Ιουνίου έρχεται στην Αθήνα η ομάδα μπαλέτου International Stars Of Classical Ballet με την "Λίμνη των κύκνων”. Το διασημότερο μπαλέτο σε μουσική του Πιοτρ Ίλιτς Τσαϊκόφσκι παρουσιάζεται από μια ομάδα που δημιουργήθηκε στην Ελβετία και αποτελείται από χορευτές και σολίστ που συμμετείχαν σε διάσημα μπαλέτα όπως το Μπαλέτο της Εθνικής Όπερας του Κιέβου, το Μπαλέτο της Εθνικής Όπερας της Οδησσού, το Μπαλέτο της Σκάλας του Μιλάνου ή το Εθνικό Μπαλέτο της Αγγλίας. Η διαχρονική ιστορία αγάπης του πρίγκιπα Ζίγκφριντ και της πριγκίπισσας Οντέτ, που ένας κακόβουλος μάγος μεταμορφώνει σε λευκό κύκνο, ζωντανεύει μέσα από την αναθεωρητική ματιά του Αλεξάντρ Γκόρσκι πάνω στην κλασική χορογραφία των Μάριους Πετιπά και Λεβ Ιβάνοφ.

Διαβάστε περισσότερα για τη "Λίμνη των κύκνων" εδώ.

Mamma mia
Γιώργος Καλφαμανώλης©

Το "Mamma mia!" επιστρέφει

Πλήρως εναρμονισμένο με την ατμόσφαιρα του ελληνικού νησιού ξεκινά την πορεία του το "Mamma mia!" στις 25 Ιουνίου στο City Garden Festival by Christmas Theater, σε απόδοση κειμένου, στίχων και σκηνοθεσία της Θέμιδας Μαρσέλλου με έναν 30μελή θίασο ηθοποιών, χορευτών και μουσικών. Η ελληνική εκδοχή του πολυβραβευμένου μιούζικαλ των Μπένι Άντερσον, Μπιόρν Ούλβεους και Κάθριν Τζόνσον που έχουν λατρέψει εκατομμύρια θεατές σε όλο τον κόσμο ετοιμάζεται να σηκώσει ξανά αυλαία με πρωταγωνιστές τους Νάντια Κοντογεώργη, Αλέξανδρο Μπουρδούμη, Αφροδίτη Λιάντου, Γιώργο Χρανιώτη, Ντορέττα Παπαδημητρίου, Πηνελόπη Αναστασοπούλου, Ιβάν Σβιτάιλο και Ίαν Στρατή σε διπλή διανομή με τον Νίκο Κύρτσο. Διευθυντής της ζωντανής ορχήστρας είναι ο Νικόλας Γουάστωρ. Συνοδεύει στο πιάνο ο Ανδρέας Καρανίκας. Το στόρι είναι λίγο πολύ γνωστό: Η κόρη της Ντόνα, Σόφι, ετοιμάζεται να παντρευτεί κι έχει ανάγκη να ανακαλύψει την άγνωστη ταυτότητα του πατέρα της. Έτσι, καλεί στο γάμο της τρεις πιθανούς μπαμπάδες που ανακαλύπτει στο ημερολόγιο της μητέρας της για να ανακαλύψει ποιος είναι ο αληθινός. Η συνέχεια είναι επεισοδιακή, πλημμυρισμένη από τα τραγούδια και τη μουσική των Abba.

Διαβάστε περισσότερα για το "Mamma mia!" εδώ.

Τάκης Ζαχαράτος

Ο Τάκης Ζαχαράτος με τη νέα του παράσταση "Έλα μέσ’ στην αγκαλιά μου"

Στις 13 Ιουλίου ο Τάκης Ζαχαράτος μας δίνει ραντεβού στο City garden Festival του Christmas Theater με τη μουσικοθεατρική παράσταση "Έλα μέσ’ στην αγκαλιά μου". Ο χαρισματικός showman ετοίμασε ένα υπερθέαμα που συνδυάζει τραγούδι, χορό, μεταμφιέσεις και μιμήσεις που αντλούν υλικό από την κοινωνικοπολιτική επικαιρότητα και το διεθνές καλλιτεχνικό στερέωμα. H Ματίνα Παγώνη θα τα σπάσει με τον Μαζώ, η Λίνα Μενδώνη θα συνομιλήσει με την Λασκαρίνα Μπουμπουλίνα, η Αντέλ θα τα πει με την Ελεωνόρα Ζουγανέλη και τη Νατάσα Μποφίλιου, η Μαρινέλλα θα γράψει ξανά ιστορία, η Άντζελα Δημητρίου θα κατατροπώσει τον Κωνσταντίνο Εμμανουήλ και τον Τσάκα-Τσούκα καθώς τίποτα πλέον δεν θα είναι το ίδιο στον Άγιο Δομίνικο και το Survivor. Η Βασίλισσα Ελισάβετ, ο Εμανουέλ κι η Μπριζίτ Μακρόν, ο Μπόρις Τζόνσον, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αλλά και ο Κυριάκος Μητσοτάκης μπαίνουν για πρώτη φορά στο ρεπερτόριο του Τάκη Ζαχαράτου, σε μια βραδιά με την μοναδική του ικανότητα να σατιρίζει τους πάντες και τα πάντα με τον πιο εύστοχο και ξεκαρδιστικό τρόπο.

Η παράσταση θα περιοδεύσει σε πόλεις ανά την Ελλάδα με πρώτο σταθμό το Βεάκειο (20/6).

Περσέας και Ανδρομέδα
Ίρια Χωριανοπούλου©

Ελληνική μυθολογία με την υπογραφή της Κάρμεν Ρουγγέρη

"Περσέα και Ανδρομέδα” παρουσιάζει η Κάρμεν Ρουγγέρη την Πέμπτη 30 Ιουνίου στο City Garden Festival by Christmas Theater, το οποίο θα αποτελέσει και την αρχή της πανελλαδικής περιοδείας της παράστασης. Όπως μάθαμε αποκλειστικά πριν λίγο καιρό, η αγαπημένη δημιουργός θεάτρου για παιδιά ετοίμασε μια μεγάλη παραγωγή, σε δικό της κείμενο και σκηνοθεσία, εμπνευσμένη από την αρχαιοελληνική μυθολογία με εντυπωσιακά σκηνικά και κοστούμια από την Χριστίνα Κουλουμπή, τραγούδια και παραδοσιακή μουσική. Πρωταγωνιστούν οι Χάρης Αγγέλου, Κατερίνα Γεωργάκη, Ηλέκτρα Θεολόγη, Έλενα Μιχαλάκη, Γιώργος Μπανταδάκης, Γιάννης Νικολάου και Νεκτάριος Φαρμάκης. Στο έργο ο Δίας μεταμορφώνεται σε χρυσή βροχή και ενώνεται με τη Δανάη, την όμορφη βασιλοπούλα από το Άργος. Το παιδί που θα γεννηθεί από αυτήν την ένωση είναι ο Περσέας, που μεγαλώνοντας θα γίνει ένας από τους πιο ξακουστούς ήρωες. Θα πάει στις γοργόνες για να κόψει το κεφάλι της Μέδουσας, παίρνοντας ένα δρόμο γεμάτο περιπέτειες, εκπλήξεις και μια συνάντηση με τον έρωτα.

Μαρίκα Νίνου - Σαν άστρο
Alex Kat©

Η ζωή της Μαρίκας Νίνου στη σκηνή 

Το Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν έρχεται στο City Garden Festival την Τετάρτη 31 Αυγούστου με τη μεγάλη μουσικοθεατρική επιτυχία της φετινής σεζόν "Μαρίκα Νίνου - Σαν άστρο". Ο γοητευτικός κόσμος του ρεμπέτικου τραγουδιού ξεδιπλώνεται μέσα από την περιπετειώδη ζωή της σπουδαίας ερμηνεύτριας Μαρίκας Νίνου που αξιοποιεί η σκηνοθέτιδα Μαριάννα Κάλμπαρη σε μια παράσταση που συνδυάζει τη ζωντανή μουσική και το τραγούδι με τη δραματοποιημένη αφήγηση, τα ακροβατικά και τον χορό. "Η σχέση της Μαρίκας Νίνου με τον Τσιτσάνη γίνεται ίσως το επίκεντρο της παράστασης, δίνοντας στη δραματουργία την ευκαιρία να μιλήσει στην κυριολεξία μέσα από τα τραγούδια που αφηγούνται με τον δικό τους τρόπο την ιστορία, σκιαγραφώντας συνολικά το μουσικό και κοινωνικοπολιτικό τοπίο της δεκαετίας 1945-1955, όπως διαβάζουμε στην κριτική του "α”. Πρωταγωνιστούν οι Ευγενία Αποστόλου, Βερόνικα Δαβάκη, Γιάννος Περλέγκας, Δημήτρης Μαγγίνας και Μάνος Στεφανάκης

Προπώληση: viva.grct.gr.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

"Σ’ εσάς που με ακούτε": Η επιτυχία του ΚΘΒΕ κατεβαίνει Αθήνα

Μετά την επιτυχία που γνώρισε στη Θεσσαλονίκη, το έργο της Λούλας Αναγνωστάκη σε σκηνοθεσία Χρήστου Θεοδωρίδη έρχεται για λίγες παραστάσεις στο Αμφι-Θέατρο Σπύρου Ευαγγελάτου.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
26/04/2024

Η "Μαύρη σαμπούκα" γίνεται Grande και επιστρέφει για καλοκαίρι

Μετά από αμέτρητες "τελευταίες παραστάσεις" και 2 sold out περιοδείες, η κωμωδία με τους Τόλη Παπαδημητρίου και Αντώνη Στάμο έρχεται στο Άλσος για μία και μοναδική φορά.

"Βάτραχοι": Γιάννος Περλέγκας και Κι όμως κινείται συνδυάζουν Αριστοφάνη με escape room

Η ομάδα Ελλήνων ακροβατών και χορευτών συνεργάζεται για πρώτη φορά με τον ηθοποιό και ανεβάζει την αρχαία κωμωδία χρησιμοποιώντας τη σκηνική σύνθεση ενός ζωντανού δωματίου απόδρασης.

Ποια είναι η νέα παράσταση που έρχεται το Μάιο στην Πειραματική Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου;

Ο Γιώργος Παύλου, απόφοιτος του Τμήματος Σκηνοθεσίας της Δραματική Σχολής του Εθνικού Θεάτρου, ανεβάζει το πιο βιωματικό και ίσως και το ωριμότερο έργο του Χρήστου Βακαλόπουλου για μια γενιά που συνθηκολόγησε και μια Αθήνα που χάθηκε ανάμεσα στους συρμούς.

Τελευταία ευκαιρία για να δεις τον "Τυχαίο θάνατο ενός αναρχικού" (και το καλοκαίρι!)

Η παράσταση "φαινόμενο" αποχαιρετά τη σεζόν και το θεατρόφιλο κοινό με λίγες καλοκαιρινές παραστάσεις και με την αρχική dream team διανομή της πρώτης χρονιάς πριν περάσει στο πάνθεον των παραστάσεων που έγραψαν ιστορία.

Λένα Κιτσοπούλου: Αντίστροφη μέτρηση για το "Και λέγε λέγε", τη νέα της παράσταση στο Θέατρο Τέχνης

Γιάννης Κότσιφας, Ιωάννα Μαυρέα, Πάνος Παπαδόπουλος, Θοδωρής Σκυφτούλης και Γαλήνη Χατζηπασχάλη ανεβαίνουν στη σκηνή μαζί τη σκηνοθέτιδα και δημιουργό σε μια παράσταση που δημιουργήθηκε από τον συνδυασμό διαφορετικών τεχνών και μιλάει για τον έρωτα, την πατριαρχία και πολλά ακόμη.

Το Αγγέλων Βήμα συνεχίζει δύο παραστάσεις του και μετά το Πάσχα

Τα θεατρικά "Ανατολικά της Εδέμ" και "Ιστορίες για ανθρώπους γενναιόδωρους" παρατείνονται για όσους δεν τα πρόλαβαν μόνο για 4 τελευταίες ημερομηνίες.