Οδηγός Θεάτρου

Κριτικές Παραστάσεων Παίζουν Σήμερα Έρχονται Ποιος παίζει που Αθηνόραμα club Προπωλήσεις

Δύο ραντεβού με τον Δημήτρη Παπαϊωάννου

Προσοχή! Επικοινωνήστε με το θέατρο της επιλογής σας πριν από την έξοδό σας, διότι αρκετές παραστάσεις αναβάλλονται λόγω κρουσμάτων.
Δημήτρης Παπαϊωάννου

Ένα δώρο για τους φιλότεχνους είναι η παράσταση "Εγκάρσιος προσανατολισμός" του Δημήτρη Παπαϊωάννου που παίζεται στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση (έως 16/1), αλλά και η έκθεσή του "Sisyphus / Trans / Form" που ξεκινά στο πρώην Δημόσιο Καπνεργοστάσιο - Βιβλιοθήκη και Τυπογραφείο της Βουλής (στις 27-30/12). Ο Δημήτρης Παπαϊωάννου είναι ο διεθνής καλλιτέχνης που παίζει με τους συμβολισμούς, αλλά κινείται πέρα από αυτούς και μέλημά του είναι να ενεργοποιήσει το θεατή, δημιουργώντας μοναδικές εικόνες με νόημα. Θα το νιώσετε στην εκπληκτική παράσταση "Εγκάρσιος προσανατολισμός", η οποία γεννήθηκε από ένα σοκ που βίωσε πρόσφατα με τον πατέρα του και αναφέρεται στην αρσενική ταυτότητα, αλλά και στο εικαστικό έργο "Sisyphus / Trans / Form", που παρουσιάζει με ελεύθερη είδοδο ο οργανισμός ΝΕΟΝ στο πλαίσιο της έκθεσης "Portals | Πύλη", που προέκυψε από τη συνεργασία του οργανισμού με τη Βουλή των Ελλήνων.

Sisyphus Trans Form

Το έργο –όπου μαζί με τον Δημήτρη Παπαϊωάννου συμμετέχουν πέντε ερμηνευτές (Παυλίνα
Ανδριοπούλου, Μιχάλης Θεοφάνους, Καλλιόπη Σίμου, Δρόσος Σκώτης, Χρήστος Στρινόπουλος)– βασίζεται στο μύθο του Σισύφου και είναι ένας διαλογισμός στο παράλογο στη συνειδητοποίηση -όπως αυτή περιγράφεται από τον Γάλλο φιλόσοφο και συγγραφέα Αλμπέρ Καμύ- ως αποτέλεσμα της αντιπαράθεσης μεταξύ της ανθρώπινης ανάγκης για ευτυχία και λογική και της "παράλογης σιωπής του κόσμου". Όπως λέει ο ίδιος ο Παπαϊωάννου, "τέχνη είναι να χρησιμοποιείς το ταλέντο σου για να αναλογιστείς πάνω σε θέματα της ανθρώπινης ύπαρξης, είτε ευχάριστα είτε όχι". Οι θεατές θα χρειαστεί να μετακινηθούν κατά την διάρκεια του performance (δεν υπάρχουν αριθμημένες θέσεις). Και τα δυο έργα περιέχουν γυμνές σκηνές και είναι κατάλληλες για άτομα άνω των 15 ετών. Εισιτήρια για τον "Εγκάρσιο προσανατολισμό" θα βρείτε στο site της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση (www.onassis.org/el/onassis-stegi/tickets). Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν θέσεις για το "Sisyphus / Trans / Form", όμως πάντα προκύπτουν ακυρώσεις οπότε είναι χρήσιμο να μπείτε στο neon.artsvp.co για να ενημερωθείτε αναλυτικότερα. 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Ακολουθώντας "Ίχνη της Αντιγόνης" με το φακό του #ΜeΤoo"

Ριζοσπαστική, βαθιά πολιτικοποιημένη καλλιτέχνις και με ανεξάντλητη δημιουργικότητα, η Έλλη Παπακωνσταντίνου παρουσιάζει στο Θέατρο του Νέου Κόσμου το φεμινιστικό υβριδικό show "Ίχνη της Αντιγόνης" (Traces of Antigone) που ενθουσίασε κοινό και κριτικούς στην Ευρώπη.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΑΡΙΑ ΚΡΥΟΥ
19/05/2022

Η Στέφανι Καρπ μάς συστήνει τους διεθνείς προσκεκλημένους του Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου

Υπεύθυνη για τις Διεθνείς Θεατρικές Παραγωγές του Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου, η Δρ Στέφανι Καρπ, δίνει ένα πρώτο στίγμα για τους ξένους σκηνοθέτες που θα δούμε στο φεστιβάλ.

H νεαρή σκηνοθέτις Ανθή Φουντά μας συστήνεται

Έκανε την πρώτη της σκηνοθεσία στην Κορέα, συμμετείχε ο ηθοποιός σε ωραίες παραστάσεις και τώρα ανεβάσει στο Χώρο το ένα από τα δυο θεατρικά έργα του εξαιρετικού ποιητή της Γενιάς του '70 και μεταφραστή μεγάλων ξένων ποιητών, Αργύρη Χιόνη. Γνωρίστε την Ανθή Φουντά.

Ποιο είναι το τέρας στην παράσταση "Φράνκενσταϊν - Ο χαμένος παράδεισος"; Οι συντελεστές απαντούν

Η δημιουργός του "Φράνκενσταϊν - Ο χαμένος παράδεισος" Λένα Κιτσοπούλου και πέντε από τους πρωταγωνιστές μας μιλούν για την παράσταση λίγο πριν ανέβουν στη σκηνή της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση.

Δείτε τις πρώτες φωτογραφίες από τους "Πέρσες" του Δημήτρη Καραντζά

Με τους Ρένη Πιττακή, Γιώργο Γάλλο, Χρήστο Λούλη, Μιχάλη Οικονόμου και εννέα ακόμα ηθοποιούς θα δούμε τους "Πέρσες" του Αισχύλου από τον Δημήτρη Καραντζά στην Επίδαυρο και την Ελευσίνα.

Έρχονται οι "Tango Legends"

Ένα ηχόραμα και χορόδραμα, με πρωταγωνιστές τη μουσική, τα σώματα και το αίσθημα θα παρουσιάσουν οι "Tango Legends" στο Faliro Summer Theater.

Τρεις λόγοι για να δούμε τις "Νότιες θάλασσες ή άλλες ιστορίες"

Η χορογράφος Μαριάννα Καβαλλιεράτου μας δίνει τρεις λόγους για να δούμε τη νέα της παράσταση με τίτλο "South seas or other stories"/ ‘Νότιες θάλασσες ή άλλες ιστορίες’" στο Σύγχρονο Θέατρο.