«Χωρίζουμε Λέμε…»: Θερινή επιθεώρηση από τους Ρήγα-Αποστόλου

Το Θέατρο Αθηνά έχει ανοίξει την οροφή του και με τον αέρα του θερινού spot μας περιμένει σε μια αλλιώτικη επιθεώρηση, γραμμένη από ένα συγγραφικό δίδυμο που ξέρει πώς να μας κάνει να γελάμε, τους Αλέξανδρο Ρήγα και Δημήτρη Αποστόλου.

«Χωρίζουμε Λέμε…»: Θερινή επιθεώρηση από τους Ρήγα-Αποστόλου

Το Θέατρο Αθηνά έχει ανοίξει την οροφή του και με τον αέρα του θερινού spot μας περιμένει σε μια αλλιώτικη επιθεώρηση, γραμμένη από ένα συγγραφικό δίδυμο που ξέρει πώς να μας κάνει να γελάμε, τους Αλέξανδρο Ρήγα και Δημήτρη Αποστόλου. «Χωρίζουμε λέμε…» τιτλοφορείται η νέα καυστική κωμωδία τους κι έχει τρεις πρωταγωνιστές-εγγύηση: Μπέσυ Μάλφα, Ρένο Χαραλαμπίδη και τον ίδιο τον Αλέξανδρο Ρήγα, ο οποίος υπογράφει και τη σκηνοθεσία. Η υπόθεση αφορά ένα ζευγάρι στα πρόθυρα διαζυγίου, το οποίο επισκέπτεται τον δικηγόρο του για τις τελικές υπογραφές. Ο τελευταίος όμως αποδεικνύεται ένας συνδυασμός… Σέρλοκ Χολμς και Ζίγκμουντ Φρόιντ! Ανακρίνει και, ταυτόχρονα, ψυχαναλύει το ζευγάρι, καθοδηγώντας το σε απανωτές αποκαλύψεις για τη σχέση, το γάμο, την κρίση και άλλα δεινά όχι μόνο δικά του, αλλά όλης της σύγχρονης Ελλάδας.

Όπως λένε και οι συγγραφείς του έργου: «Mε χιουμοριστική διάθεση, η κωμωδία μας, σαν μια μεταμοντέρνα επιθεώρηση, επι-θεωρεί τις σχέσεις σήμερα, τις φιλίες, τον έρωτα που περνάει μα ελπίζουμε να ξανάρθει, το “αγάπη για πάντα” που κάποτε τελειώνει, το γάμο, την πολιτική, την οικονομία και το πώς όλα αυτά αποτελούν το παιχνίδι της ζωής μας. Και πάνω απ’ όλα προτείνει για τη ζωή μας, ακριβώς αυτό: να παραμείνει για πάντα παιχνίδι!». Οι θεατές –παντρεμένοι και μη, πολιτικοποιημένοι και μη– προειδοποιούνται από τους ηθοποιούς ότι οποιαδήποτε ομοιότητα με πρόσωπα ή καταστάσεις έχει απόλυτη σχέση με την πραγματικότητα και δεν είναι καθόλου συμπτωματική!

Περισσότερες πληροφορίες

Χωρίζουμε λέμε

  • Κωμωδία
  • Διάρκεια: 135 '

Η ιστορία ενός ζευγαριού στα πρόθυρα του διαζυγίου, με πολλούς συγγενείς και φίλους να λένε την άποψή τους και με έναν δικηγόρο-μυστήριο, πολύ σκληρό για να δεχτεί αμαχητί το τέλος

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Φεστιβάλ Αθηνών: Τριπλό εναρκτήριο ραντεβού στην Πειραιώς 260

Η πολυαναμενόμενη στιγμή έφτασε και η Πειραιώς 260 ανοίγει τις πόρτες της με μία διεθνή θεατρική παράσταση και δύο παραστάσεις χορού.

ΓΡΑΦΕΙ: ΤΩΝΙΑ ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ
31/05/2024

Ο "Τυχαίος θάνατος ενός αναρχικού", η "Βότκα μολότοφ" και το "Lemon" ξεκινούν περιοδεία!

Τρεις παραστάσεις που είδαμε σε προηγούμενες σεζόν ξεκινούν την καλοκαιρινή πορεία τους σε διάφορα θέατρα της Αττικής, κάνοντας πρεμιέρα την ίδια μέρα του Ιουνίου.

Η Ελένη Ράντου συνεχίζει με το "Πάρτι της ζωής μου" τη σεζόν 2024-25

Η sold out παράσταση που χάρισε στην ταλαντούχα ηθοποιό το βραβείο καλύτερης γυναικείας ερμηνείας στα Θεατρικά Βραβεία Κοινού του "α" συνεχίζεται ακάθεκτη και για τρίτη σεζόν τον ερχόμενο χειμώνα.

Athens Comedy Festival: Το απόλυτο φεστιβάλ κωμωδίας σπάει κάθε ρεκόρ!

Το Athens Comedy Festival επιστρέφει μεγαλύτερο από ποτέ (από 30/5) με πάνω από 30 παραστάσεις και 80 κωμικούς και καλεσμένους και, το σημαντικότερο, περισσότερες παραστάσεις από ποτέ με πρωταγωνιστή το ίδιο το κοινό, στο Κέντρο Πολιτισμού "Ελληνικός Κόσμος".

6 παραστάσεις περφόρμανς και χορού για αυτή την εβδομάδα

Συγκεντρώσαμε για εσάς και σας προτείνουμε έξι ιδιαίτερες παραστάσεις χορού και χοροθεάτρου καθώς και site specific performance που κάνουν πρεμιέρα από 30/5 έως και 5/6.

Αίμα στη σκηνή

Άκρως διασκεδαστική πρώτη πανελλήνια παρουσίαση ενός έργου που στηρίζεται στο εύρημα του "θέατρου μέσα στο θέατρο" και αφηγείται την τραγελαφική ιστορία ενός δευτεροκλασάτου θιάσου που ανεβάζει τον "Αμλετ". | Powered by Uber

Κήτος

Δύναμη, συναίσθημα, αμεσότητα και ειλικρίνεια -παρά τις ατέλειές του- διαθέτει το ανέκδοτο έργο του Βαγγέλη Ρωμνιού, ο εξομολογητικός μονόλογος ενός παχύσαρκου άνδρα, και ανεβαίνει σε μία εξίσου άμεση παράσταση από τον Ευάγγελο Βογιατζή. | Powered by Uber