Jukebooks.gr: 5 επιλεγμένα audiobooks για φέτος το καλοκάιρι

Το "α" βούτηξε στον κατάλογο της πλατφόρμας και επιστρέφει με τα must-read των διακοπών.

Jukebooks

Υπάρχουν πολλοί τρόποι να απολαύσετε τις καλοκαιρινές διακοπές σας. Ας πούμε, μπορεί αυτήν τη στιγμή να αποφασίζετε αν σκοπεύετε να πάτε στο βουνό ή στη θάλασσα, αν θα περάσετε τα απογεύματά σας δίπλα σε μία πισίνα ή στην παραλία ή ακόμη, αν θα "δουλέψετε από το σπίτι" κάνοντας βόλτες σε κάποιο νησί των Κυκλάδων ή στην Ευρώπη. Από την άλλη, μπορεί ο ήλιος και ο καύσωνας να σας βρουν να χαλαρώνετε στο σπίτι, κάτω από τη δροσιά του κλιματιστικού. Όπως και να έχει, εκείνο που δεν αλλάζει ποτέ είναι ένα: η επιλογή των καλοκαιρινών αναγνωσμάτων.

Για αυτό εμείς ξεψαχνίσαμε τον audiobook κατάλογο του Jukebooks.gr, ο οποίος διαθέτει περισσότερους από 600 τίτλους που ανανεώνονται διαρκώς, και ξεχωρίσαμε τις 5 must λογοτεχνικές επιλογές για τη χαλάρωσή σας στο σαλόνι, τη διαδρομή προς τη δουλειά ή στο ταξίδι για τις διακοπές. Τα τελευταία χρόνια, τα audiobooks έχουν γίνει αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητάς μας - και όχι χωρίς αιτία. Σε μία εποχή που οι περισσότερες ώρες της μέρας μας πρέπει να είναι παραγωγικές, συχνά είναι δύσκολο να βρούμε τον χρόνο ή τη διάθεση να αφιερωθούμε την προσοχή μας σε δραστηριότητες που ειλικρινά απολαμβάνουμε και μας ηρεμούν, όπως η ανάγνωση ενός ωραίου βιβλίου.

"Ο Εραστής της" της Ειρήνης Βαρδάκη

Ο Εραστής της

Ο φρεσκοχωρισμένος Μάξιμος βλέπει το άνοιγμα του λογαριασμού του σε εφαρμογή γνωριμιών σα μία επανάσταση απέναντι στον παλιό εαυτό του. Το μυστηριώδες προφίλ της Έρρικας, με μία μοναδική φωτογραφία έξω στη βροχή, είναι αυτό που τραβάει την προσοχή του. Ενώ η Έρρικα φωλιάζει στο μυαλό του, οι συναντήσεις τους μοιάζουν με παιχνίδια κανόνων και τους κρατάνε σε απόσταση. Τι είναι διατεθειμένος να κάνει ο Μάξιμος για να κλείσει αυτή την απόσταση;

Ένα εθιστικό ψυχολογικό θρίλερ από την Ειρήνη Βαρδάκη, το όγδοο για τη συγγραφέα, που διατηρεί τον ερωτισμό και την αγωνία στα ύψη. Η Βαρδάκη χωρίζει το βιβλίο σε έξι μέρη, εναλλάσσοντας τους αφηγητές και ξετυλίγοντας μπροστά μας ένα μυστήριο γεμάτο με ανατροπές. Αναπτύσσοντας με μαεστρία τους χαρακτήρες των ηρώων της, η συγγραφέας προκαλεί τον αναγνώστη να αναρωτηθεί για τον δικό του κώδικα ηθικής όσο το μυστήριο ξεδιαλύνεται. Αφηγείται η Παναγιώτα Βλαντή.

"Δώδεκα μέρες θύελλας" της Ελένης Γαληνού

Δώδεκα μέρες θύελλας

Η Ανθή ζει στον Παράδεισο: ένα χωριό ακουμπισμένο σε μία βουνοπλαγιά που, παρά το όνομά του, θυμίζει κόλαση. Οι γυναίκες του χωριού, καταπιεσμένες και υποταγμένες από τους πατριάρχες των οικογενειών τους, προσπαθούν να επιβιώσουν στον μικρόκοσμο που έχουν σχεδιάσει οι άντρες της περιοχής, με ανεπίσημο αρχηγό τους τον Παπα-Δρόσο, πατέρα της Ανθής. Όταν η Ανθή κακοποιείται και μένει έγκυος, οι επιλογές της σε αυτή την κλειστή κοινωνία είναι λίγες και το ρολόι μετράει αντίστροφα.

Η Ελένη Γαληνού δημιουργεί μια ιστορία τρυφερή, αλλά γεμάτη ανατροπές και μυστήριο. Με ατμοσφαιρική και παραμυθένια γραφή, η συγγραφέας χειρίζεται με λεπτότητα και αναλύει σε βάθος την ψυχολογική κατάσταση των ηρώων της χωρίς να ανακυκλώνει σε στερεότυπα, καθώς αυτοί προσπαθούν να αποφύγουν τον κίνδυνο, με τον χρόνο να τρέχει εναντίον τους. Πρόκειται για ένα μυθιστόρημα που συνδυάζει το παρελθόν με το παρόν και το ρομαντικό μυθιστόρημα με το αστυνομικό θρίλερ. Ακούστε το εδώ με τη φωνή της Ειρήνης Καζάκου.

"Τα Χαστουκόψαρα" του Λένου Χρηστίδη

Τα Χαστουκόψαρα

Γιατί ένας τακτοποιημένος, σοβαρός κύριος εξαφανίζεται; Γιατί η τηλεόραση είναι πάντα ανοιχτή; Γιατί φοράει αδιάβροχο; Γιατί δε θα έρθουν φέτος οι χρυσοί σκαραβαίοι; Τι χρειάζονται τα βιβλία; Tι θέλετε από μας; Αυτές και άλλες απορίες δε λύνονται με αυτό το μυθιστόρημα. Διατυπώνονται όμως και αυτό είναι κάτι. Δεν είναι;

Σε αυτό το ιδιαίτερο, υπαρξιακό βιβλίο, ο συγγραφέας Λένος Χρηστίδης αμφισβητεί την κλασική δομή του μυθιστορήματος. Με χαρακτηριστική σάτιρα και ελληνικότητα, οι χαρακτήρες μας δίνουν ένα διάλειμμα από την βαρετή πραγματικότητα, σε ένα ντανταϊστικό τα-πάντα-όλα συνονθύλευμα. Γνωστός για τη συμβολή του στην ελληνική λογοτεχνία αλλά και το θέατρο, ο Λένος Χρηστίδης έχει βραβευτεί με το βραβείο "Κάρολος Κουν". Το μυθιστόρημα αφηγείται ο Βαλάντης Γαούτσης.

"Το βιβλίο των χελιών: Ένας πατέρας, ένας γιος και το πιο αινιγματικό ψάρι του κόσμου" του Πάτρικ Σβένσον

Το βιβλίο των χελιών

Ο Πάτρικ και ο πατέρας του είχαν ένα κοινό χόμπι: το ψάρεμα χελιών. Ο Πάτρικ Σβένσον, καθώς εξερευνά το ρόλο αυτού του αινιγματικού ψαριού στις διάφορες πτυχές του πολιτισμού και της επιστήμης, ταυτόχρονα εμβαθύνει στη σχέση με τον πατέρα του, μέσα από το πρίσμα των παιδικών του αναμνήσεων. Ένα βιβλίο που μιλάει για τη ζωή, το θάνατο, την αρχή, το τέλος και την απόμακρη σχέση που μπορεί να έχει ένα παιδί με την πατρική του φιγούρα, μία σχέση που ταλαντεύεται ανάμεσα στο οικείο και το απολύτως μυστήριο.

Πρόκειται για το ειλικρινές και προσωπικό ντεμπούτο του σουηδού δημοσιογράφου Πάτρικ Σβένσον. Ένας συνδυασμός αυτοβιογραφίας, επιστήμης και ιστορίας, ρίχνει φως σε ένα πλάσμα για το οποίο έχουμε ελάχιστες πληροφορίες. Ο συγγραφέας εναλλάσσει την αφήγηση ανάμεσα σε ένα ταξίδι στον κόσμο των χελιών και ένα ταξίδι στην προσωπική του ζωή και τις οικογενειακές του σχέσεις. Ένα συγκινητικό βιβλίο για το τι σημαίνει να είσαι άνθρωπος (αλλά και τι σημαίνει να είσαι χέλι). Αφηγείται ο Θάνος Χρόνης.

"Σώσε με" του Δημήτρη Σίμου

Σώσε με

Τρεις αδελφές κανονίζουν την επιστροφή στην Κομοτηνή για το μνημόσυνο του πατέρα τους, όμως μόνο δύο από αυτές φτάνουν εκεί. Ενώ η οικογένεια αρχίζει να ανησυχεί για την εξαφάνιση της μικρής αδερφής, το παραμορφωμένο πτώμα μιας γυναίκας ανακαλύπτεται λίγα χιλιόμετρα μακριά. Ενώ η αστυνόμος Λουκίδη προσπαθεί να εξιχνιάσει την υπόθεση της μυστηριώδους γυναίκας, η οικογένεια αναγκάζεται να έρθει αντιμέτωπη με τα μυστικά της.

Νέο αστυνομικό θρίλερ από τον Δημήτρη Σίμο, ένα από τα νεαρότερα μέλη της Ελληνικής Λέσχης Συγγραφέων Αστυνομικής Λογοτεχνίας. Ο Σίμος χρησιμοποιεί την πολυεστιακή αφήγηση, ρίχνοντας φως στις μπερδεμένες οικογενειακές σχέσεις των ηρωίδων του και αποκαλύπτοντας βήμα-βήμα ένα γκροτέσκο έγκλημα που θα σοκάρει την μικρή επαρχιακή κοινωνία. Το βιβλίο έχει μεταφερθεί στην μικρή οθόνη, στη streaming πλατφόρμα του Ant1. Ακούστε το με τη φωνή της Βασιλικής Διαλυνά.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη μεγαλύτερη συλλογή audiobooks στα ελληνικά μπες στο jukebooks.gr

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

"Η τέχνη του να μην κάνεις τίποτα και η παράλληλη πεζοπορία": Φαντασία και ρεαλισμός στην έκθεση της Άννας Αμπαριώτου

Το εικαστικό πρότζεκτ παρουσιάζεται στην γκαλερί Citronne σε επιμέλεια του Κώστα Πράπογλου.

"Mindfulness στο Μουσείο": Η αργή τέχνη μπορεί να είναι ευεργετική

Το βιωματικό εκπαιδευτικό εργαστήριο - δράση "Mindfulness στο Μουσείο" στο Ίδρυμα Β&Ε Γουλανδρή στο Παγκράτι μας κάνει να δούμε αλλιώς ένα έργο τέχνης.

Πέθανε ο Αμερικανός συγγραφέας Πολ Όστερ

Ο δημιουργός της "Τριλογίας της Νέας Υόρκης" έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 77 ετών.

Μια συζήτηση με τον Πολ Όστερ

Με αφορμή τον θάνατο του Πολ Όστερ αναδημοσιεύουμε μια συνάντηση που είχαμε με τον συγγραφέα το 2014 με αφορμή την ομιλία του στη Στέγη Ωνάση. Σταρ της σύγχρονης λογοτεχνικής κοινότητας, ο Πολ Όστερ ήταν ένας προσηνής, ανεπιτήδευτος και χαμηλών τόνων άνθρωπος με απολύτως βιωματική σχέση με το γράψιμο.

Περιηγηθείτε εικονικά στην Ιερά Μονή του Οσίου Λουκά του Στειριώτη

Η νέα παραγωγή εικονικής πραγματικότητας που προβάλλεται στη "Θόλο" του "Ελληνικού Κόσμου".

Ο Δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας μιλά για το σχέδιο που θα αλλάξει την καθαριότητα της πόλης, τη στήριξη του ανεξάρτητου πολιτισμού, το zero food waste, τις κρήνες για δωρεάν νερό και τον υπερτουρισμό

Ο Δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας σε μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη λίγο πριν κόψει την κορδέλα του 3oυ "This is Athens – City Festival" που από την 1η Μαΐου έως και τις 2 Ιουνίου γεμίζει την πόλη πολιτισμό.