Τρία νέα αγωνιώδη αστυνομικά μυθιστορήματα για το φετινό καλοκαίρι

Οι καινούριες κυκλοφορίες που διαβάσαμε και δεν μπορούσαμε να αφήσουμε κάτω από τις εκδόσεις Διόπτρα.

Διόπτρα

Μια επαρχιακή πόλη συγκλονίζεται από ένα έγκλημα το οποίο έχει καταφέρει να ξεχάσει. Μία πρώην κατάδικος προσπαθεί να ξεκινήσει τη ζωή της από την αρχή. Μία γυναίκα ισχυρίζεται ότι γνωρίζει με βεβαιότητα την ημερομηνία του θανάτου της. Αν είστε λάτρης των αστυνομικών μυθιστορημάτων, του σασπένς και του μυστηρίου, αν σας αρέσει να χάνεστε με τις ώρες σε κόσμους γεμάτους κίνδυνο και δολοπλοκίες, αν τα βράδια μένετε ξύπνιοι με τη συντροφιά ενός true crime podcast ή ντοκιμαντέρ, ξέρετε πως αυτό που κάνει μια ιστορία ξεχωριστή δεν είναι μόνο μια περίπλοκη εξέλιξη της αφήγησης ή μια περίτεχνη εξιχνίαση της κάθε υπόθεσης. Ενώ ο καιρός των κλασικών whodunit μυθιστορημάτων περνάει, οι συγγραφείς που σκιαγραφούν και αποδομούν δύσκολα ζητήματα της σύγχρονης καθημερινότητας, που δημιουργούν αυθεντικούς χαρακτήρες και μας τραβάνε μαζί στο ταξίδι, είναι αυτοί που κυριαρχούν. Βουτήξαμε στον κόσμο της αστυνομικής λογοτεχνίας και επιστρέφουμε στην επιφάνεια με τρεις συναρπαστικές επιλογές που θα σας κρατήσουν στην άκρη… της ξαπλώστρας σας.

"Οδηγός φόνων για καλά κορίτσια" της Holly Jackson

Οδηγός φόνων για καλά κορίτσια

Στη μικρή πόλη του Λιτλ Κίλτον όλοι ξέρουν δύο πράγματα: η 'Άντι Μπελ είναι νεκρή και ο Σαλ Σινγκ ήταν ο δολοφόνος της. Πέντε χρόνια μετά, η αριστούχα και λάτρης του true- crime Πίπα Φιτζ-Αμόμπι, δεν έχει πειστεί ότι τα πράγματα έγιναν έτσι ακριβώς. Ξεκινώντας με μία απλή εργασία για το σχολείο, η Πίπα καταλήγει να συνεργάζεται με τον αδερφό του υποτιθέμενου δολοφόνου προκειμένου να διαλευκάνει την υπόθεση. Αν ο Σαλ δεν σκότωσε την 'Άντι, τότε ο πραγματικός δολοφόνος βρίσκεται ακόμη εκεί έξω – και το ζευγάρι θα έρθει αντιμέτωπο με τα σκοτεινά μυστικά της μικρής επαρχιακής πόλης.

Ο "Οδηγός Φόνων για Καλά Κορίτσια" είναι μία ιστορία μυστηρίου γεμάτη ένταση που καλεί τον αναγνώστη να γίνει μέρος της αφήγησης: τα στοιχεία της υπόθεσης παρουσιάζονται μέσα στο βιβλίο σε πολυμεσική μορφή, μεταξύ άλλων με αποκόμματα από χάρτες, αναρτήσεις στο ίντερνετ αλλά και προσωπικά αντικείμενα των ηρώων, δίνοντάς μας την ευκαιρία να λύσουμε το μυστήριο μαζί με την Πίπα. Κάπως έτσι, η Τζάκσον υιοθετεί τη δομή των ντοκιμαντέρ για αληθινά εγκλήματα από τα οποία και έχει επηρεαστεί. Απευθυνόμενη κυρίως σε νεαρούς ενήλικες, η συγγραφέας αγγίζει ζητήματα κακοποίησης και προκαταλήψεων με ειλικρινή ευαισθησία. Ο "Οδηγός Φόνων για Καλά Κορίτσια" αποτελεί τον πρώτο τόμο στην ομότιτλη σειρά βιβλίων, τον οποίο μάλιστα θα δούμε σύντομα στη μικρή οθόνη, σε παραγωγή του BBC.

"Η Αγγελία" της Freida McFadden

Η Αγγελία

Η πρώην κατάδικος Μίλι ζει στο αυτοκίνητό της και μόλις έχασε τη δουλειά της. Το μόνο που θέλει είναι να φτιάξει τη ζωή της από την αρχή. 'Όταν κάνει συνέντευξη για τη θέση της οικιακής βοηθού στο σπίτι της οικογένειας Γουίντσεστερ, η οποία πηγαίνει ανέλπιστα καλά, αποφασίζει να αρπάξει την ευκαιρία και να δουλέψει σκληρά. Ακόμη και εάν το δωμάτιο που μένει θυμίζει κελί και η Νίνα, η μητέρα της οικογένειας, αρχίζει να παρουσιάζει μια τελείως αλλοπρόσαλλη συμπεριφορά.

'Ένα ψυχολογικό θρίλερ με ζωηρή πλοκή και χαρακτήρες που κουβαλούν καλά κρυμμένα μυστικά. Η "Αγγελία" είναι ένα βιβλίο που καταφέρνει, παρουσιάζοντας μία επιφανειακά "τέλεια" οικογένεια, να θέσει ζητήματα κακοποίησης, έμφυλης βίας και ταξικών διαφορών, χωρίς να στερείται τον ερωτισμό και κατά στιγμές το χιούμορ. Πρόκειται για το πρώτο στη σειρά βιβλίων "The Housemaid" της Freida McFadden.

"Το Τελεσίγραφο" του Σεμπάστιαν Φίτζεκ

Το Τελεσίγραφο

Είναι Σάββατο βράδυ και ο Τζουλς δουλεύει στην τηλεφωνική γραμμή υποστήριξης για γυναίκες που επιστρέφουν μόνες στο σπίτι ή το αυτοκίνητό τους και νιώθουν ότι βρίσκονται σε κίνδυνο. Συνήθως, οι κλήσεις αποτελούν ένα είδος συντροφιάς για εκείνες μέχρι να νιώσουν ξανά ασφάλεια. Αλλά, όταν η Κλάρα καλεί "κατά λάθος" στη γραμμή υποστήριξης, γίνεται ξεκάθαρο ότι το πρόβλημα που αντιμετωπίζει χρειάζεται κάτι περισσότερο από μία τηλεφωνική βοήθεια: γνωρίζει ακριβώς τη μέρα που θα πεθάνει, και είναι σήμερα. Τότε ξεκινά μια αινιγματική επικοινωνία μεταξύ της Κλάρα και του Τζουλς, η οποία καθώς εξελίσσεται αποκαλύπτει λεπτομέρειες των τραγικών προσωπικών ιστοριών των δύο ηρώων. Ωστόσο, ο κίνδυνος καραδοκεί – θα καταφέρουν να δουν την επόμενη μέρα;

Το "Τελεσίγραφο" είναι ένα ανατριχιαστικό, αγωνιώδες ψυχογράφημα, με γραφικά βίαιες περιγραφές που κόβουν την ανάσα, με την υπογραφή του Γερμανού συγγραφέα μιας σειρά από διάσημα best sellers Sebastian Fitzek ("Η Θεραπεία", "Το Δέμα"). Ο συγγραφέας χρησιμοποιεί το αφηγηματικό πλαίσιο ενός απειλητικού παιχνιδιού για να φέρει στο προσκήνιο το ζήτημα της ενδοοικογενειακής βίας και τις οδυνηρές συνέπειές της, καθώς και τον τρόπο με τον οποίο ένα θύμα μπορεί να βρεθεί να κατηγορείται για οποιαδήποτε επιλογή του: είτε της φυγής είτε της υπομονής. Ταυτόχρονα, ο Φίτζεκ εξερευνά την έννοια του αναξιόπιστου αφηγητή, απλώνοντας μπροστά στον αναγνώστη μία πολύπλοκη ιστορία γεμάτη ανατροπές που μας κάνει να αναρωτιόμαστε τι είναι πραγματικό και τι όχι.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Το Athens Digital Arts Festival ανατρέχει σε 20 στιγμές από τα 20 χρόνια πορείας του

Με αφορμή την επετειακή επιστροφή του φεστιβάλ, ο ιδρυτής του Ηλίας Χατζηχριστοδούλου γράφει για τις στιγμές που σημάδεψαν το ADAF αλλά και τον ίδιο.

ΓΡΑΦΕΙ: ΕΙΡΗΝΗ ΝΙΚΟΛΑΚΑΚΗ
17/05/2024

"Poor Things", Athens Photo Festival και νέες εκθέσεις στο Μουσείο Μπενάκη

Το μουσείο ανακοίνωσε το νέο πρόγραμμα εκθέσεων που θα εγκαινιαστεί τον Ιούνιο.

"Before and After Science": Ο ΝΕΟΝ εκθέτει στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών

Ο ΝΕΟΝ αναθέτει στην Ίριδα Τουλιάτου την υλοποίηση του Έργου στην Πόλη 2024.

"Η Άγνωστη Νήσος": Σοφία Κυριακού και Λία Πέτρου καλούν το κοινό σ’ έναν υπαρξιακό περίπατο

Οι δύο καλλιτέχνιδες φτιάχνουν έναν ιδιοσυγκρασιακό και ευαίσθητο διάλογο πάνω στις στερεοτυπικές μας αντιλήψεις γύρω από την περιήγηση.

Νύχτα Μουσείων στο Ιστορικό Αρχείο της Εθνικής Τράπεζας

Εκθέσεις, δημιουργικά εργαστήρια για παιδιά αλλά και συναυλία μαθητών του Μουσικού Σχολείου Αθήνας, στο πλαίσιο της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων 2024.

Το 20ο Athens Digital Arts Festival είναι γεγονός!

Ξεκινάει σήμερα το μεγαλύτερο ελληνικό φεστιβάλ αφιερωμένο στις ψηφιακές τέχνες, κάνοντας μια ψηφιακή επανάσταση μέσα στα Πρώην Δικαστήρια Σανταρόζα και την Πλατεία Δικαιοσύνης.

Συνθέσεις της παραδοσιακής τέχνης "IKEBANA" στην Πινακοθήκη Γκίκα

Η έκθεση παρουσιάζεται με αφορμή το το "2024: Έτος Πολιτισμού και Τουρισμού Ιαπωνίας-Ελλάδας".