Το Vyronas Street Art Festival βγάζει την τέχνη του δρόμου στο προσκήνιο

Έτοιμη να αποδείξει ότι τα graffiti δεν είναι μουτζούρες, η μεγάλη γιορτή του street art επιστρέφει στον Βύρωνα για δεύτερη χρονιά.

Vyronas Street Festival

Όσο η πόλη δεν σταματάει να συνδιαλέγεται με την τέχνη τόσο η street art θα βρίσκει πάντοτε τη θέση της στο αστικό τοπίο. Ακόμη και με την -κατά συνθήκη- σκιά της παραβατικότητας, η street art γοητεύει το πιο ετερόκλητο κοινό, καθώς αφηγείται ιστορίες παλιές αλλά και διαχρονικές μέσα από σύγχρονους τοίχους. Με αυτή την σκέψη και έμπνευση από τον σπουδαίο πολιτισμό των Μικρασιατών προσφύγων, η ομάδα Awesome Athens Experiences συμπράττει με τον δήμο Βύρωνα και μεταμορφώνει το σχολικό συγκρότημα Εργάνης επί της οδού Ταταούλων σε πεδίο καλλιτεχνικής έκφρασης.

Vyronas Street Art Festival

Το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Μαΐου, στις 28 και 29, το δεύτερο Vyronas Street Art Festival επιστρέφει ακόμη μεγαλύτερο με παρουσίαση καταξιωμένων και ανερχόμενων καλλιτεχνών της τέχνης του δρόμου και πολλές ενδιαφέρουσες δράσεις. Με την τέχνη του δρόμου, ο Δήμος Βύρωνα ως ο πρώτος αστικός προσφυγικός συνοικισμός της Ελλάδας αποτίει φόρο τιμής στην επέτειο των 100 χρόνων από την Μικρασιατική Καταστροφή. Τη χαρακτηριστική του καλλιτεχνική ματιά σε αυτή την θεματική δίνει και ο διάσημος street artist WD (Wild Drawing ) με μια τοιχογραφία επικών διαστάσεων που δημιούργησε Χρυσοστόμου Σμύρνης και Βουτζά με τίτλο ‘’New day, new fight, new strength" και βασική έμπνευση την ανάγκη για ειρήνη, που είναι πιο επίκαιρη από ποτέ.

Vyronas Street Art Festival

Την πλούσια διοργάνωση του 2ου Vyronas Street Art Festival σηματοδοτεί και μια σειρά από διασκεδαστικές δράσεις όπου οι παρευρισκόμενοι δεν μένουν απλώς στον ρόλο του παρατηρητή καθ’ όλη τη διαδικασία δημιουργίας των τοιχογραφιών, αλλά συμμετέχουν ενεργά. Μέσα από δύο workshops, μικροί και μεγάλοι θα έχουν την ευκαιρία να πειραματιστούν με τα σπρέι και τα χρώματα και να δημιουργήσουν μόνοι τους τοιχογραφίες και stencil!

Vyronas Street Art Festival

Η τέχνη του δρόμου ντύνεται μουσικά με DJ set την Κυριακή το πρωί ενώ μουσικοί του δρόμου (ασφαλώς!) αναλαμβάνουν να δίνουν ρυθμό. Το φεστιβάλ είναι ανοιχτό για όλους με ελεύθερη είσοδο και αποτελεί την καλύτερη αφορμή για να γνωρίσει κάποιος την street art και να αντιληφθεί πόσο συναρπαστικά μπορεί να μεταμορφώσει μια γκρίζα πόλη. 

Vyronas Street Art Festival

Σάββατο 28/5 από τις 17.00. Κυριακή 29/5 από τις 09.00
Σχολικό Συγκρότημα Εργάνης, Ταταούλων & Μηδείας, Βύρωνας, 16233
Πρόσβαση: 2’ περπάτημα από Τέρμα Λεωφορείου 214 (Ζωοδόχος Πηγή) 

Περισσότερες πληροφορίες στο https://www.facebook.com/vyronasstreetart

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Τελευταίες μέρες με το "White Dwarf" στο Μουσείο Μπενάκη

Η διαδραστική εγκατάσταση εικονικής και επαυξημένης πραγματικότητας ολοκληρώνεται αυτή την εβδομάδα.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
24/04/2024

Queer, διαδικτυακή και κινηματική ποίηση στον 21ο αιώνα

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου ανατρέχουμε σε μερικά από τα πολλά ενδιαφέροντα που ακούστηκαν για τα κινήματα και τα ποιήματα στο πρόσφατο συνέδριο "Από την παγκοσμιοποίηση στην τεχνητή νοημοσύνη. Η ελληνική λογοτεχνία στον 21ο αιώνα" στην Εθνική Βιβλιοθήκη, στο ΚΠΙΣΝ. Το συνέδριο διοργάνωσε η Ευρωπαϊκή Εταιρεία Νεοελληνικών Σπουδών σε συνεργασία με την Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος.

"Νομίζω ήρθε η ώρα ν’ ακούσουμε..." τους μεγάλους συνθέτες του 20ού αιώνα

Το Ινστιτούτο Ελληνικής Μουσικής Κληρονομιάς μπαίνει στην Πινακοθήκη Γκίκα και παρουσιάζει μία διαδραστική έκθεση-αφιέρωμα σε 11 σπουδαίους μουσικοσυνθέτες της Ελλάδας.

"Ίσαλος Γραμμή": Ένα ταξίδι ακουστικής αίσθησης και μνήμης μέσα από το εργαστήρι του Στέλιου Γαβαλά

Μία γοητευτική προσέγγιση σε έργα γλυπτικής, που προκαλούν χωρικές εμπειρίες, υιοθετώντας τα χαρακτηριστικά και τις ποιότητες της αρχιτεκτονικής δημιουργίας.

Ο κορυφαίος συγγραφέας αστυνομικού Ian Rankin στην Αθήνα

Ο Βρετανός συγγραφέας επισκέπτεται τη χώρα μας στο πλαίσιο του 5ου Φεστιβάλ Αστυνομικής Λογοτεχνίας Agatha με αφορμή το νέο του αστυνομικό μυθιστόρημα "Όσα δεν θέλω να πω".

"Μικρές ιστορίες , μεγάλα μαθήματα": Ένα βιβλίο μνήμης του Θανάση Ευθυμιάδη

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του δεύτερου βιβλίου του με τις ιστορίες και τις συναντήσεις που επέλεξε η μνήμη του να συγκρατήσει, από τότε που θυμάται τον εαυτό του μέχρι σήμερα.

25+1 βιβλία για το Πάσχα

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου και όσο προετοιμαζόμαστε για τις Πασχαλινές διακοπές, συγκεντρώσαμε τα νέα βιβλία που αξίζει να διαβάσετε αυτή την άνοιξη.