O Νέστορας Φανάρας μας ξεναγεί με αφορμή τα δύο βιβλία του

Δύο βιβλία με κύριο παρανομαστή την αγ(ρ)ιότητα του Νέστορα Φανάρα συνομιλούν σε ένα ζωντανό performance στην αυλή του A Liar Man.

ΝΕΣΤΟΡΑΣ ΦΑΝΑΡΑΣ

Οι εκδόσεις Λογότυπο και ο συγγραφέας Νέστωρ Φανάρας σάς προσκαλούν σε μια πρωτότυπη performative βραδιά-installation, την Πέμπτη 18 Ιουνίου και ώρα 20:00, στην ατμοσφαιρική αυλή του A LIAR MAN στο Γκάζι.

Αφορμή για αυτή τη συνάντηση είναι η κυκλοφορία του νέου βιβλίου του Νέστορα Φανάρα, "Η Αλεπού της Ερήμου", που έρχεται να συνομιλήσει με το συγγραφικό του ντεμπούτο, τον "Κανόνα Ερωτικό" (2020).

Στη λεπτή γραμμή που χωρίζει την αγιότητα από την αγριότητα, στήνεται μια ανοιχτή στο κοινό ποικιλότροπη εξομολόγηση. Δεν πρόκειται για μια τυπική βιβλιοπαρουσίαση, αλλά για μια ζωντανή performance με ερωτήσεις, κείμενα, οπτικά ντοκουμέντα, acts και μουσική.

Η ΑΛΕΠΟΥ ΤΗς ΕΡΗΜΟΥ-ΝΕΣΤΟΡΑΣ ΦΑΝΑΡΑΣ
Η Αλεπού της Ερήμου-Νέστορας Φανάρας

Λίγα λόγια για τον Νέστορα Φανάρα

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1975 και, από μικρός, παράλληλα με το σχολείο, μάθαινε την τέχνη του επιπλοποιού δίπλα στον πατέρα του. Στα 17 του εγκατέλειψε το σπίτι του και πήγε στο Άγιο Όρος, όπου έζησε ως μοναχός μέχρι τα 22 του. Επιστρέφοντας στην Αθήνα, συνέχισε να εργάζεται ως επιπλοποιός και ξυλογλύπτης, όμως παράλληλα, ζωγράφιζε και μετά τα 30 του, έκανε πια προσωπικές εκθέσεις στην Ελλάδα και στην Πολωνία, ενώ συμμετείχε και σε ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα.

ΝΕΣΤΟΡΑΣ ΦΑΝΑΡΑΣ

Άρχισε να μαθαίνει μουσική στα 29, ενώ δοκίμασε και την υποκριτική τέχνη. Συμμετείχε στην ταινία "Red Hulk”, η οποία απέσπασε το πρώτο βραβείο στο Φεστιβάλ Δράμας το 2013. Από το 2014 και μετά το πέρας της συγγραφής του "Κανόνος Ερωτικού” από τις εκδόσεις Λογότυπο, άφησε το εργαστήριό του και έκτοτε εργάζεται ελεύθερα πάνω στην τέχνη του, ενώ παράλληλα μελετά την ανθρώπινη φύση και ψυχοσύνθεση, την Πνευματική εξέλιξη, τις θρησκείες, τη φιλοσοφία και τον αποκρυφισμό.

Συμμετέχουν:

  • Θράσος Καμινάκη
  • Γεωργία Δρακάκη 
  • Νέστωρ Φανάρας 
  • Χρύσανθος Ξάνθης
  • Γιάννης Χαντζέας

Info

  • Ημερομηνία: Πέμπτη, 18 Ιουνίου 2026
  • Ώρα Έναρξης: 20:00
  • Τοποθεσία: A LIAR MAN - Σωφρονίου 2, Γκάζι
  • Είσοδος: Ελεύθερη

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Η Ντούα Λίπα προτείνει Μαλαφέκα και εμείς (ξανα)διαβάζουμε το "Deepfake"

Η ποπ σταρ aka bookstagrammer προτείνει την αγγλική έκδοση του βιβλίου, που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Αντίποδες για τις φετινές διακοπές!

ΓΡΑΦΕΙ: ΡΕΓΓΙΝΑ ΦΙΛΟΓΛΟΥ
13/08/2026

Μια έκθεση στη Μάρπησσα της Πάρου αναδεικνύει θηλυκές ιστορίες που εμπνέουν

Η εικαστική έκθεση "ΒΕΡΑΕΛΙΑΚΩΝΣΤΑΝΤΖΑΦΡΑΝΚΛΗ" φιλοξενείται για ένα τριήμερο στο νησί στο πλαίσιο του φεστιβάλ "Διαδρομές στη Μάρπησσα".

Ένα αφιέρωμα στον αφηγητή της ιαπωνικής σιωπής, Λευκάδιο Χερν

Παράλληλα με την έκθεση θα πραγματοποιηθεί ένα διευρυμένο πρόγραμμα δράσεων αφιερωμένο στην τέχνη και τον πολιτισμό της Ιαπωνίας.

Ποιοι είναι οι 4 ξένοι συγγραφείς που έρχονται στην Αθήνα τον Σεπτέμβριο;

Βγάλτε ημερολόγια και σημειώστε ημερομηνίες, γιατί ο Σεπτέμβριος έρχεται δυναμικά με αρκετές βιβλιοπαρουσιάσεις!

Τι μπορεί να συμβεί όταν η γη ενός τόπου πέσει στα χέρια ενός καλλιτέχνη;

Πετρώματα και γαίες της Σερίφου γίνονται τέχνη στα χέρια δεκάδων καλλιτεχνών, στο νέο εικαστικό κύκλο "GeoChromia – From Earth to Color" που φέρνει τη γεωλογία του νησιού στο προσκήνιο.

16 ιστορίες υποδόριου χιούμορ στο "O vegan κρεοπώλης"

Το συγγραφικό ντεμπούτο του Γιάννη Χάιτα καταπιάνεται με σύγχρονες προκλήσεις και ζητήματα, δοσμένες με μια μικρή δόση χιούμορ.

Η έκθεση "Σμιλεύοντας" εμπνέεται από την παράδοση της χειρωναξίας

Τα εργαλεία πέτρας είναι ο παλαιότερος τύπος εργαλείου που παράχθηκε από τον άνθρωπο ως κύριο μέσον επιβίωσης ήδη κατά την Παλαιολιθική εποχή.