Και το Athens Art Book Fair 2026 πάει Καπνεργοστάσιο και έχει νέα

Καλλιτέχνες, σχεδιαστές, φωτογράφοι, ανεξάρτητοι εκδότες και δημιουργοί zine καλούνται να υποβάλουν αίτηση συμμετοχής στη φετινή διοργάνωση.

AABF2024 @nicolettazarif

To Athens Art Book Fair, μια ανεξάρτητη έκθεση καλλιτεχνικών εκδόσεων, επιστρέφει για 7ή χρονιά και ανακοινώνει την ανοιχτή πρόσκληση συμμετοχών για την έκδοση του 2026. Καλλιτέχνες, σχεδιαστές, φωτογράφοι, ανεξάρτητοι εκδότες και δημιουργοί zine καλούνται να υποβάλουν αίτηση συμμετοχής στη φετινή διοργάνωση, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 25-26-27 Σεπτεμβρίου 2026 στην Αθήνα, στο Δημόσιο Καπνεργοστάσιο.

AABF2024
@nicolettazarif

Το Δημόσιο Καπνεργοστάσιο, ένα εμβληματικό βιομηχανικό κτίριο των αρχών του 20ού αιώνα, υπήρξε για δεκαετίες πυρήνας της καπνοβιομηχανίας και σήμερα επαναλειτουργεί ως δημόσιος χώρος πολιτισμού υπό την αιγίδα της Βουλή των Ελλήνων. Οι μεγάλες ανοιχτές επιφάνειές του, το κεντρικό αίθριο με τη γυάλινη οροφή και το φυσικό φως που διαχέεται σε όλους τους χώρους συνθέτουν ένα ιδανικό περιβάλλον για τη φετινή έκδοση του Athens Art Book Fair — έναν χώρο όπου το μοίρασμα, ο διάλογος και τα βιβλία θα βρίσκονται στο επίκεντρο.

Η ανοιχτή πρόσκληση αφορά σε ένα ευρύ φάσμα καλλιτεχνικών πρακτικών, όπως artist books, zines, φωτογραφικά βιβλία, έντυπες εκδόσεις και υβριδικά εκδοτικά εγχειρήματα. Η επιλογή των συμμετεχόντων έχει στόχο να αντικατοπτρίζει το γεωγραφικό πλαίσιο της διοργάνωσης, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον για πρακτικές που προέρχονται από τα Βαλκάνια και την Ανατολική Μεσόγειο, καθώς και από ευρύτερες πολιτισμικές περιφέρειες.

AABF2024
@nicolettazarif

Συμμετοχή με τραπέζι: Η συμμετοχή των εκθετών με τραπέζι απευθύνεται σε άτομα, ομάδες και συλλογικότητες με σταθερή πρακτική στον χώρο των εκδόσεων (είτε ως καλλιτέχνες, δημιουργοί zine, εκδότες, περιοδικά, βιβλιοπωλεία, βιβλιοθήκες, αρχεία, γκαλερί, φορείς κ.λπ.) / Αίτηση για συμμετοχή με τραπέζι 

Συμμετοχή στο Συλλογικό Τραπέζι: Η συμμετοχή στο Συλλογικό Τραπέζι απευθύνεται σε άτομα που βρίσκονται σε πολύ αρχικό στάδιο της πρακτικής τους, εκδόσεις από πρότζεκτ που δεν είναι πλέον ενεργά, καλλιτέχνες/πρότζεκτ που συνήθως δεν δουλεύουν με εκδόσεις αλλά έχουν δημιουργήσει ένα artist book ή κάποια έκδοση, καλλιτέχνες/πρότζεκτ που δεν ενδιαφέρονται ή δεν μπορούν να συμμετάσχουν με τραπέζι αλλά επιθυμούν να παρουσιάσουν ένα έργο κατά τη διάρκεια της έκθεσης. Αίτηση για το Συλλογικό Τραπέζι 

Διοργάνωση: Athens Art Book Fair / athensartbookfair@gmail.com

Οπτική Ταυτότητα: Keda Press 

Info:

Ημ/νία: 25-26-27 Σεπτεμβρίου 2026

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης


 

Περισσότερες πληροφορίες

Πρώην Δημόσιο Καπνεργοστάσιο

Λένορμαν 218
  • Βινιέτες Τεχνών - City life

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Ραντεβού στο Άλσος Περιστερίου για εκδηλώσεις με ελεύθερη είσοδο

Με συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις, χορευτικά δρώμενα, παιδικές εκδηλώσεις και εικαστικές δράσεις, το Άλσος μετατρέπεται σε έναν ζωντανό πυρήνα πολιτισμού.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
13/05/2026

Στο Ίδρυμα Β&Ε Γουλανδρή φτιάχνουμε το δικό μας κόσμημα

Δημιουργήστε το δικό σας μοναδικό κόσμημα σε ένα εργαστήριο κεραμικού κοσμήματος για ενήλικες και εφήβους 15+ με την Ελπίδα Κουρτζή.

Οι 3 νέες εκθέσεις του ΕΜΣΤ για το φετινό καλοκαίρι

Τα εγκαίνια των εκθέσεων South by Southeast, Spotlight και Voices θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη 11 Ιουνίου, με ελεύθερη είσοδο.

Διπλή βιβλιοπαρουσίαση στο The Ellinikon Experience Center

Ο Αλέξης Πατέλης και ο Οδυσσέας Αθανασίου συζητούν με αφορμή τα βιβλία τους για τις επιλογές και τις συνθήκες που διαμορφώνουν πρόσωπα και εποχές.

Τι ετοιμάζει ο Δήμος Αθηναίων για τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων

Οι δράσεις του Δήμου Αθηναίων ενισχύουν τη δημιουργικότητα, τη συνεργασία και τη σύνδεση της τέχνης με την καθημερινή ζωή.

Τελικά ήταν μια αδιάφορη έκθεση η 61η Μπιενάλε Βενετίας;

Μπορούμε να σκεφτούμε την "αποτυχία" της κεντρικής έκθεσης της 61ης Μπιενάλε Βενετίας "In Minor Keys" παραγωγικά;