Το Ολυμπιακό Μουσείο γιορτάζει τη Γιορτή της Μητέρας με Ελληνίδες Ολυμπιονίκες

Η θεματική περιήγηση παρουσιάζει μια ιστορική αναδρομή από τις πρώτες γυναικείες μορφές στην αρχαιότητα και στον αθλητισμό ως τους σύγχρονους Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς Αγώνες.

Ολυμπιακό Μουσείο Αθήνας

Το Σάββατο 9 Μαΐου στις 13:00, με αφορμή τη Γιορτή της Μητέρας, το Ολυμπιακό Μουσείο Αθήνας διοργανώνει μαζί με Ελληνίδες Ολυμπιονίκες, μητέρες και μέλη της Ένωσης Συμμετασχόντων σε Ολυμπιακούς Αγώνες (ΕΣΟΑ) μια ξεχωριστή θεματική περιήγηση με ελεύθερη είσοδο για το κοινό, με θέμα "Γυναίκες στην Ιστορία των Αγώνων: από την αρχαιότητα έως σήμερα".

ΟΜΑ_Γιορτή της Μητέρας με Ελληνίδες Ολυμπιονίκες.

Η περιήγηση παρουσιάζει μια ιστορική αναδρομή από τις πρώτες γυναικείες μορφές στην αρχαιότητα και τη συμβολική τους σχέση με τη λατρεία και τον αθλητισμό, έως τη δυναμική παρουσία των γυναικών στους σύγχρονους Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς Αγώνες. Οι ιστορικές στιγμές, οι κοινωνικές μεταβολές και οι προσωπικές διαδρομές των Ελληνίδων Olympians συνθέτουν μια αφήγηση που αναδεικνύει τη σταδιακή αλλά καθοριστική, διεύρυνση του ρόλου της γυναίκας στον αθλητισμό και το σύγχρονο Ολυμπιακό Κίνημα.

Η δράση συνδέεται με το πρόγραμμα ισότητας των φύλων "Make Place for One More Woman", ενισχύοντας το μήνυμα της ισότητας, της συμπερίληψης και της ενεργούς συμμετοχής των γυναικών σε κάθε επίπεδο του αθλητισμού και της δημόσιας ζωής.

Περισσότερο από μια μουσειακή εμπειρία, η περιήγηση αποτελεί μια ζωντανή υπενθύμιση ότι η ιστορία των Αγώνων δεν μπορεί να ειπωθεί ολοκληρωμένα χωρίς τη φωνή, τη δράση και τη δύναμη των γυναικών, προσκαλώντας το κοινό να ανακαλύψει τις ιστορίες, τα πρόσωπα και τις στιγμές που αναδεικνύουν τη διαχρονική συμβολή τους στον Ολυμπισμό.

Info:

Ημέρα διεξαγωγής: Σάββατο 9 Μαΐου 2026

Ώρα: 13:00 - 14.00

Ελεύθερη είσοδος: απαιτείται κράτηση θέσης τηλ. 210 6885560 - θα τηρηθεί σειρά
προτεραιότητας.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Ένα διήμερο συνέδριο για το μέλλον των δεξιοτήτων έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα στο Ίδρυμα Ευγενίδου

Δύο ημέρες που θα αλλάξουν τον τρόπο που σκεφτόμαστε τις δεξιότητες, την εργασία και τη δια βίου μάθηση στην Ελλάδα έρχονται στις 16 & 17 Ιουνίου.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
12/06/2026

Έφυγε από τη ζωή ο Βρετανός καλλιτέχνης David Hockney

Πρόκειται για καλλιτέχνη που πειραματίστηκε με διαφορετικά θέματα, στυλ και μέσα στα έργα του, ενώ αρκετοί πίνακες επικεντρώνονται σε προσωπικά πορτρέτα φίλων και συγγενών.

Μια έκθεση ζωγραφικής μας προσκαλεί "…στο μονοπάτι του Ζεν"

Στο Ζεν, στο "μονοπάτι του Geidō" (δηλαδή του καλλιτέχνη), η εξάσκηση της τέχνης αντιμετωπίζεται ως "σκληρός δρόμος διαλογισμού".

Όλα όσα μας περιμένουν έως το τέλος Ιουνίου στον κήπο του Μεγάρου

Συναυλίες, παραστάσεις και ξεχωριστές εκδηλώσεις συνθέτουν ένα πρόγραμμα γεμάτο δημιουργικότητα, προσφέροντας στιγμές ψυχαγωγίας και έμπνευσης.

Ο Γιώργος Ψωμιάδης γράφει για χαρακτήρες που αναζητούν την προσωπική τους φωλιά

Το "α" μίλησε με τον 20χρονο συγγραφέα, που στο ντεμπούτο του καταπιάνεται με ιστορίες ανθρώπων που είναι εγκλωβισμένοι σε μια προσωπική ή συλλογική δυστοπία.

Λογοτεχνικός Ιούνιος με διεθνείς συγγραφείς να καταφθάνουν στην Αθήνα

Αν δεν χορτάσατε από τους συγγραφείς που παρέλασαν στο 1ο Φεστιβάλ Λογοτεχνίας της Αθήνας, ο Ιούνιος φέρνει μεγάλα ονόματα της διεθνούς βιβλιοπαραγωγής στην πρωτεύουσα.