Η πιο δημοφιλής εικαστική συνάντηση αλλάζει χώρο και ημερομηνία

Από τις 12 έως τις 16 Νοεμβρίου η ετήσια συνάντηση των εικαστικών τεχνών η φουάρ Art Athina μετακομίζει σε νέο χώρο σηματοδοτώντας μια νέα συνθήκη για τη διοργάνωση.

Onassis Ready ©Andreas Simopoulos

Η Art Athina 2026 δίνει και φέτος το καθιερωμένο ραντεβού της με το φιλότεχνο κοινό, σε νέα ημερομηνία και σε νέο χώρο: από τις 12 έως τις 16 Νοεμβρίου 2026, στο Onassis Ready.

Η μεγαλύτερη ετήσια συνάντηση των εικαστικών τεχνών στην Ελλάδα, που διοργανώνεται από τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Αιθουσών Τέχνης, με γενικό διευθυντή τον Αντώνη Κούρκουλο, μετακινείται φέτος από το Ζάππειο Μέγαρο, όπου φιλοξενήθηκε σταθερά από το 2019. Η αλλαγή αυτή οφείλεται στην αναστολή λειτουργίας του ιστορικού κτιρίου λόγω ανακαίνισης, εν όψει της Ελληνικής Προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης το δεύτερο εξάμηνο του 2027.

Art Athina
©Giannis Boziaris- Dimitris Tairis (Courtesy of PSAT)

Με διαδρομή 33 ετών, η Art Athina συγκαταλέγεται στις μακροβιότερες φουάρ της Ευρώπης, διατηρώντας σταθερά τον προσανατολισμό της στην ανάδειξη της σύγχρονης ελληνικής και διεθνούς εικαστικής παραγωγής, ενώ έχει δείξει την ικανότητά της να προσαρμόζεται σε μεταβαλλόμενες συνθήκες. 

Ο νέος χώρος φιλοξενίας, το Onassis Ready του Ιδρύματος Ωνάση, έχει ήδη ενταχθεί στον πολιτιστικό χάρτη της πόλης. Η μεταφορά της φουάρ στη βιομηχανική περιοχή του Αγίου Ιωάννη Ρέντη σηματοδοτεί μια νέα συνθήκη για τη διοργάνωση, προσφέροντας παράλληλα μια διαφορετική εμπειρία στο κοινό και στις αίθουσες τέχνης.

Η προετοιμασία για την επικείμενη διοργάνωση έχει ήδη ξεκινήσει με στόχο, όπως κάθε χρόνο, την παρουσίαση μιας προσεκτικά επιλεγμένης εικόνας της σύγχρονης εικαστικής σκηνής.

Οι αιτήσεις θα αναρτηθούν σύντομα στην επίσημη ιστοσελίδα της φουάρ: art-athina.gr.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Η γκαλερί Αθανασιάδου ετοιμάζει μια "έκπληξη" στην Ακρόπολη

Η ομαδική έκθεση "Surprise" φέρνει σε διάλογο έργα καλλιτεχνών που έχουν συνδεθεί με την πορεία της γκαλερί τα τελευταία 20 χρόνια, σε μια απρόβλεπτη συνάντηση διαφορετικών εικαστικών διαδρομών.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
03/09/2026

Τι θα δούμε στο 54ο Φεστιβάλ Βιβλίου; (4-8/9)

Πρεμιέρα για το Φεστιβάλ και πλάι στο Bazzar στο Πεδίον του Άρεως ακούμε αγαπημένα τραγούδια, βλέπουμε Καραγκιόζη, γνωρίζουμε το νέο αίμα της ελληνικής ποίησης και πολλά ακόμη.

Platforms Project 2026: Ο μεγαλύτερος θεσμός ανεξάρτητης τέχνης καταλαμβάνει ξανά το Καπνεργοστάσιο

66 καλλιτεχνικές πλατφόρμες, πάνω από 1.100 δημιουργοί από 22 χώρες και ένα πολυδιάστατο πρόγραμμα δράσεων μετατρέπουν το εμβληματικό κτίριο της Λένορμαν σε ένα ζωντανό κύτταρο σύγχρονου πολιτισμού.

"Woke on the Wild Side": Ο Κωνσταντίνος Πάτσιος αποδομεί τη σύγχρονη πραγματικότητα

Ένα πυκνό οπτικό παζλ από κολάζ και ζωγραφική στήνεται στην ALMA Gallery.

Όλα όσα θα δούμε τον Σεπτέμβριο στην Εθνική Πινακοθήκη

Εκθέσεις, ξεναγήσεις, εργαστήρια και μια διημερίδα για τη Συλλογή Κωστάκη συνθέτουν το πρόγραμμα της Εθνικής Πινακοθήκης για τον Σεπτέμβριο.

Απ' όλα έχει ο Σεπτέμβριος στο Μουσείο Μαρία Κάλλας

Ο Σεπτέμβριος στο Μουσείο Μαρία Κάλλας είναι αφιερωμένος στη μουσική και το θέατρο.

Τρεις ιστορίες που δεν χωρούν σε τίτλους ειδήσεων: Ο Alain Schroeder στην Blank Wall Gallery

Κλιματική κρίση, κοινωνικές ανισότητες και η κλειστή πραγματικότητα της Βόρειας Κορέας μέσα από τον φακό του πολυβραβευμένου Βέλγου φωτορεπόρτερ.