Μια επίκαιρη ανάγνωση της αντι-αποικιοκρατικής σκέψης του Aimé Césaire, στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης

Αυτό το Σάββατο, 7 Μαρτίου, παρουσιάζεται το βιβλίο «Λόγος περί αποικιοκρατίας» και «Λόγος περί νεγροσύνης» από τις εκδόσεις San Casciano.

San Casciano

Πλούσιο είναι το πρόγραμμα της Δημοτικής Αγοράς Κυψέλης και τον Μάρτιο.

Αυτό το Σάββατο, 7 Μαρτίου, οι Εκδόσεις San Casciano παρουσιάζουν το βιβλίο του Aimé Césaire "Λόγος περί αποικιοκρατίας" και "Λόγος περί νεγροσύνης", δύο κείμενα-αναφοράς της αντι-αποικιακής σκέψης που παραμένουν εξαιρετικά επίκαιρα.​​

Στόχος της παρουσίασης είναι να ανοίξει μια συζήτηση γύρω από το έργο του Césaire, τη διαχρονική κριτική του στην αποικιοκρατία και τα εργαλεία που μας προσφέρει για να κατανοήσουμε τις ιστορικές συνέπειες της βίας, των ιεραρχιών και των μορφών αντίστασης σήμερα.​

Για το βιβλίο θα μιλήσουν:

  • Μυρτώ Ταπεινού (μεταφράστρια)
  • Έλενα Κουμαριανού (επιμελήτρια)
  • Στάθης Παπασταθόπουλος (επίκουρος καθηγητής, Τμήμα Ψυχολογίας, Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων).

Πληροφορίες

Ημερομηνία: Σάββατο 7/3 

Ώρα: 17:30-21:00

Τοποθεσία: Δημοτική Αγορά Κυψέλης (Μεγάλο Φ)

 Είσοδος: Ελεύθερη

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Φωτογραφικό ταξίδι με τον Paulo Roberto França

Ο França, Πρέσβης της Βραζιλίας στη χώρα μας, παρουσιάζει το φωτογραφικό του έργο, πλούσιο με εικόνες και εμπειρίες από διαφορετικά γεωγραφικά και πολιτισμικά περιβάλλοντα.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
21/04/2026

Η έννοια του σπιτιού μέσα από μάτια της Tindara Spartà

Η γκαλερί Bernier/Eliades φιλοξενεί την έκθεση της καλλιτέχνιδος, η οποία συνδυάζοντας ζωγραφική και γλυπτική μετατρέπει το οικείο σε αλλόκοτο πεδίο εξερεύνησης.

Διπλά εγκαίνια στον Αστρολάβο

Η αίθουσα τέχνης γεμίζει ζωγραφική και γλυπτική, καλωσορίζοντας τον Ανδρέα Σπηλιωτόπουλο και την Βέρα Σταυρινάδη σε δυο μοναδικές ατομικές εκθέσεις.

"Δύναμή μας η κοινότητα" μάς υπενθυμίζει αυτό το νέο φεστιβάλ

Με αφορμή την επέτειο ίδρυσης του Απελευθερωτικού Κινήματος Ομοφυλόφιλων Ελλάδας, διοργανώνεται αυτό το ΣΚ 25& 26/4 ένα διήμερο φεστιβάλ τέχνης και μνήμης με αναγνώσεις, προβολές ντοκιμαντέρ και περφόρμανς.

Ένα ταξίδι φωτός και χρώματος από τη Λίζα Μερλίν-Βασιλάτου

Η εικαστικός μάς παρουσιάζει μια νέα σειρά από αιθερικά τοπία και κολάζ στη Δημοτική Πινακοθήκη Λέφα, εμπλουτίζοντας τις μεταϊμπρεσιονιστικές και εξπρεσιονιστικές τις αναζητήσεις.

Μια νέα έκθεση στην Κυψέλη, για την ύλη που "θυμάται και μεταμορφώνεται"

Η Μαρία Αναστασίου εγκαινιάζει την νέα της έκθεση στον χώρο Μούσες, όπου δεν αποτυπώνει τον κόσμο, αλλά τον ανασυνθέτει απελευθερωμένο από κάθε φραγμό της πραγματικότητας.

Οι εκδόσεις San Casciano δημιουργήθηκαν από ένα φανατικό αναγνώστη, χωρίς προηγούμενη εμπειρία στον εκδοτικό χώρο

Πέντε μήνες μετά την πρώτη εμφάνιση του εκδοτικού οίκου, ο Αλέξανδρος Γαζής μιλά στο "α" για το πολιτικό δοκίμιο και την ανάγκη του να συνομιλήσει για το "κοινό καλό" μέσα από τα βιβλία.