Γιορτινά βιβλιοδώρα στο πωλητήριο του ΕΜΣΤ

Εκδόσεις εμπνευσμένες από τη συλλογή και τις περιοδικές εκθέσεις του μουσείου.

Shop_at_ΕΜΣΤ

Ανακαλύψτε στο Shop at ΕΜΣΤ μια προσεκτικά επιλεγμένη γκάμα αντικειμένων, εμπνευσμένων από τη συλλογή και τις περιοδικές εκθέσεις του μουσείου. Βιβλία, διακοσμητικά, χρηστικά δώρα, χειροποίητα κοσμήματα, κεραμικά, γλυπτικά αντικείμενα και Fine Art Εditions αποτελούν ιδανικές ιδέες για ξεχωριστά χριστουγεννιάτικα δώρα.

Το Shop at ΕΜΣΤ περιλαμβάνει επίσης τις τρέχουσες και παλαιότερες εκδόσεις του μουσείου, προσφέροντας ποικιλία από καταλόγους, μονογραφίες και θεωρητικά κείμενα που φωτίζουν τη σύγχρονη τέχνη. Ανάμεσά τους ξεχωρίζουν οι νέες εκδόσεις του ΕΜΣΤ: η λογοτεχνική σειρά Τα Μικρά του ΕΜΣΤ, που εγκαινιάζεται με το νέο αφήγημα Θα κριθούμε από τα μάτια τους, της σπουδαίας Ελληνίδας λογοτέχνιδας Ζυράννας Ζατέλη, το παιδικό βιβλίο Η γαϊδουροουρά και το ζεβροπόδαρο, του ζωγράφου και επιμελητή Φρανκ Λούμπερς, και το φωτογραφικό λεύκωμα "Αυτόπτες Μάρτυρες" του Πάρι Πετρίδη, το οποίο έχει εκδοθεί σε συνεργασία με τις εκδόσεις ΑΓΡΑ. 

Η παρουσίαση του φωτογραφικού λευκώματος "Αυτόπτες Μάρτυρες", θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 20 Δεκεμβρίου στη 1 μ.μ., στο Καφέ του ΕΜΣΤ. Για την έκδοση θα συζητήσουν οι: Γιάννης Σταυρακάκης, Καθηγητής, Τμήμα Πολιτικών Επιστημών, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και Θεόφιλος Τραμπούλης, Σύμβουλος Εκδόσεων, ΕΜΣΤ. Είσοδος ελεύθερη.

Δείτε όλες τις εκθέσεις της πόλης στον οδηγό τεχνών του athinorama.gr

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης (ΕΜΣΤ)

Λεωφ. Καλλιρρόης & Αμ. Φραντζή (πρώην εργοστάσιο Φιξ)
  • Εικαστικά

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Η Erieta Attali φωτογραφίζει το Αιγαίο σαν ένα "Αρχιπέλαγος Μνήμης"

Από τα αρχαία θραύσματα και τα μωσαϊκά μέχρι το φως και τη θάλασσα, η διεθνής φωτογράφος μεταμορφώνει το τοπίο των Κυκλάδων σε μια εντυπωσιακή έκθεση που απλώνεται από τη Μύκονο έως τη Δήλο.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
13/08/2026

Η Ντούα Λίπα προτείνει Μαλαφέκα και εμείς (ξανα)διαβάζουμε το "Deepfake"

Η ποπ σταρ aka bookstagrammer προτείνει την αγγλική έκδοση του βιβλίου, που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Αντίποδες για τις φετινές διακοπές!

Μια έκθεση στη Μάρπησσα της Πάρου αναδεικνύει θηλυκές ιστορίες που εμπνέουν

Η εικαστική έκθεση "ΒΕΡΑΕΛΙΑΚΩΝΣΤΑΝΤΖΑΦΡΑΝΚΛΗ" φιλοξενείται για ένα τριήμερο στο νησί στο πλαίσιο του φεστιβάλ "Διαδρομές στη Μάρπησσα".

Ένα αφιέρωμα στον αφηγητή της ιαπωνικής σιωπής, Λευκάδιο Χερν

Παράλληλα με την έκθεση θα πραγματοποιηθεί ένα διευρυμένο πρόγραμμα δράσεων αφιερωμένο στην τέχνη και τον πολιτισμό της Ιαπωνίας.

Ποιοι είναι οι 4 ξένοι συγγραφείς που έρχονται στην Αθήνα τον Σεπτέμβριο;

Βγάλτε ημερολόγια και σημειώστε ημερομηνίες, γιατί ο Σεπτέμβριος έρχεται δυναμικά με αρκετές βιβλιοπαρουσιάσεις!

Τι μπορεί να συμβεί όταν η γη ενός τόπου πέσει στα χέρια ενός καλλιτέχνη;

Πετρώματα και γαίες της Σερίφου γίνονται τέχνη στα χέρια δεκάδων καλλιτεχνών, στο νέο εικαστικό κύκλο "GeoChromia – From Earth to Color" που φέρνει τη γεωλογία του νησιού στο προσκήνιο.

16 ιστορίες υποδόριου χιούμορ στο "O vegan κρεοπώλης"

Το συγγραφικό ντεμπούτο του Γιάννη Χάιτα καταπιάνεται με σύγχρονες προκλήσεις και ζητήματα, δοσμένες με μια μικρή δόση χιούμορ.