Το αεροδρόμιο της Αθήνας γιορτάζει "100 Χρόνια Takis"

Μια επετειακή έκθεση σε συνεργασία με το Ίδρυμα Takis.

100 χρόνια Takis © Ace Photography/Θανάσης Αναγνωστόπουλος

Ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών, σε συνεργασία με το Ίδρυμα Takis, τιμά τον μεγάλο Έλληνα γλύπτη, φιλοξενώντας την επετειακή έκθεση "100 χρόνια Takis". Με αφορμή τη συμπλήρωση ενός αιώνα από τη γέννηση του καλλιτέχνη, δύο ιστορικά και εμβληματικά έργα του, ένα "Αιολικό" και μία "Σπείρα", κοσμούν τον εξωτερικό χώρο των Αναχωρήσεων (Είσοδος 1) έως τις 24/1/2026. 

Παράλληλα, για το ίδιο χρονικό διάστημα, σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στις Αφίξεις (Είσοδος 1), οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τη ζωή και το έργο του Takis μέσα από οπτικοακουστικό υλικό και παρουσίαση δύο ακόμα σημαντικών γλυπτών, του "Neutral Indicator" και του "Signal", από τη Συλλογή του Ιδρύματος.

100 χρόνια Takis
© Ace Photography/Θανάσης Αναγνωστόπουλος

Μέσα από την έκθεση αυτή, ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών και το Ίδρυμα Takis προσφέρουν στους επισκέπτες μια συνοπτική αλλά ουσιαστική γνωριμία με τον καλλιτέχνη, αναδεικνύοντας τη μοναδική συμβολή του στη διεθνή εικαστική σκηνή και το αποτύπωμά του στο χώρο της σύγχρονης τέχνης. 

100 χρόνια Takis
© Ace Photography/Θανάσης Αναγνωστόπουλος

Οι χώροι όπου παρουσιάζονται τα έργα και το αφιέρωμα στη ζωή και το έργο του σπουδαίου Έλληνα γλύπτη, είναι προσβάσιμοι για όλους τους επιβάτες και επισκέπτες του αεροδρομίου καθημερινά καθ’ όλη τη διάρκεια του 24ώρου.

Δείτε όλες τις εκθέσεις της πόλης στον οδηγό τεχνών του athinorama.gr.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Ακούγοντας την "Ηχώ του χρόνου" που κουβαλά μνήμες από το Ολοκαύτωμα

Στη νέα κυκλοφορία από τις εκδόσεις του ΜΙΕΤ, ο μουσικοκριτικός Jeremy Eichler εστιάζει σε τέσσερις κορυφαίους συνθέτες του 20ού αιώνα και εξετάζει πώς βίωσαν τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο και το Ολοκαύτωμα.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
09/01/2026

Δωρεάν ξεναγήσεις στις εκθέσεις της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος

Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να να γνωρίσουν από κοντά τα ζητήματα που πραγματεύονται οι καλλιτέχνες.

Οι εκθέσεις του ΠΣΚ που δεν θα λείψουν από την ατζέντα μας

Αναδρομικά πρότζεκτ, περιπατητικές δράσεις και last calls για εκθέσεις που παρουσιάζονται τις επόμενες μέρες στην Αθήνα.

"Everynight" στην Ταινιοθήκη με τα έργα σύγχρονων καλλιτεχνών

Το επιτυχημένο πρόγραμμα συνεχίζεται με μερικές ακόμα προβολές για τον Ιανουάριο.

Άνοιξη στο ΕΜΣΤ με τριπλό αφιέρωμα στην ελληνική μεταπολεμική τέχνη

Νέες εκθέσεις έρχονται σύντομα στο μουσείο στη Συγγρού.

Η έκθεση "Τέχνη για το εδώ και τώρα" αποκτά παγκόσμια εμβέλεια

Παράταση και διαδικτυακή προβολή για την έκθεση που έφερε την Αθήνα στο παγκόσμιο καλλιτεχνικό προσκήνιο.