Ο "Αλχημιστής" του Πάουλο Κοέλιο επανεκδίδεται

Οι εκδόσεις Κλειδάριθμος υποδέχονται το έργο του Βραζιλιάνου συγγραφέα, με πρώτη κυκλοφορία το βιβλίο που τον έκανε γνωστό παγκοσμίως.

Αλχημιστής

Οι εκδόσεις Κλειδάριθμος ανακοινώνουν ότι ο Πάουλο Κοέλιο εντάσσεται πλέον στο εκδοτικό τους δυναμικό. Η συνεργασία αυτή σηματοδοτεί την επαναφορά του συνόλου του έργου του Πάουλο Κοέλιο στην ελληνική αγορά, ξεκινώντας με τη νέα, επικαιροποιημένη έκδοση του εμβληματικού Αλχημιστή. Το βιβλίο θα είναι διαθέσιμο από τις 2 Ιουλίου.

Ο Αλχημιστής, ένα παγκόσμιο λογοτεχνικό φαινόμενο, επιστρέφει στους Έλληνες αναγνώστες σε νέα μετάφραση από τα πορτογαλικά, από τη Δάφνη Χρήστου. Το βιβλίο αφηγείται την ιστορία του Σαντιάγο, ενός Ανδαλουσιανού βοσκού που ταξιδεύει από την πατρίδα του, την Ισπανία, στην έρημο της Αιγύπτου αναζητώντας έναν θησαυρό θαμμένο κοντά στις Πυραμίδες. Κανείς δεν ξέρει τι είναι αυτός ο θησαυρός, ούτε αν ο Σαντιάγο θα καταφέρει να ξεπεράσει τα εμπόδια και να τον ανακαλύψει. Σημασία έχει όμως πως αυτό που ξεκινά ως ένα ταξίδι προς έναν κόσμο υλικό, τελικά εξελίσσεται στη συνειδητοποίηση ότι οι πιο πολύτιμοι θησαυροί βρίσκονται μέσα μας.

Το έργο του Κοέλιο, με τα θέματα που πραγματεύεται, μιλά στους αναγνώστες που αναζητούν προσωπική κατανόηση και έχουν προβληματισμούς για την κοινωνία και τον πολιτισμό. 

Πέρα από τον Αλχημιστή, οι εκδόσεις Κλειδάριθμος θα κυκλοφορήσουν το πλήρες έργο του Πάουλο Κοέλιο. Συγκεκριμένα, έως το τέλος του έτους αναμένονται τα μυθιστορήματα Έντεκα Λεπτά, Το Πέμπτο Βουνό, Το Εγχειρίδιο του Πολεμιστή του Φωτός και Στις όχθες του ποταμού Πιέδρα κάθισα κι έκλαψα, καθώς και η ατζέντα Το Φως για το 2026.

Διαβάστε Επίσης


 

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Πάρε μέρος στο Athens Digital Arts Festival 2026

Η 22η διοργάνωση του ADAF έρχεται την άνοιξη και δεν πρέπει να τη χάσεις.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
12/01/2026

Εγκαίνια: Οι εκθέσεις της εβδομάδας (12-18/01)

Τα εικαστικά πρότζεκτ που σημειώνουμε για τις επόμενες μέρες.

Μια εικαστική εγκατάσταση αποκαλύπτει την πλούσια ιστορία του Σαρακήνικου

Η έκθεση αποτελεί μέρος ενός ευρύτερου, εν εξελίξει εικαστικού έργου που ξεκίνησε το 2017 και έχει παρουσιαστεί σε ακαδημαϊκά και καλλιτεχνικά πλαίσια στην Ελλάδα.

"Αστικές Πνοές" σε μια ομαδική έκθεση φωτογραφίας

Η ομάδα Shashin Lovers απαθανατίζει την πόλη που ζει, κινείται και αναπνέει μαζί μας.

Ακούγοντας την "Ηχώ του χρόνου" που κουβαλά μνήμες από το Ολοκαύτωμα

Στη νέα κυκλοφορία από τις εκδόσεις του ΜΙΕΤ, ο μουσικοκριτικός Jeremy Eichler εστιάζει σε τέσσερις κορυφαίους συνθέτες του 20ού αιώνα και εξετάζει πώς βίωσαν τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο και το Ολοκαύτωμα.

Δωρεάν ξεναγήσεις στις εκθέσεις της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος

Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να να γνωρίσουν από κοντά τα ζητήματα που πραγματεύονται οι καλλιτέχνες.

Οι εκθέσεις του ΠΣΚ που δεν θα λείψουν από την ατζέντα μας

Αναδρομικά πρότζεκτ, περιπατητικές δράσεις και last calls για εκθέσεις που παρουσιάζονται τις επόμενες μέρες στην Αθήνα.