Ένα βιβλίο ενηλικίωσης με έμπνευση τον Καζαντζάκη παρουσιάζεται στο Διόπτρα Books & Life

Οι εκδόσεις Διόπτρα παρουσιάζουν το βιβλίο της Βάννας Κατσαρού "Το παιδί και το κρι κρι" (εικονογράφηση: Μαίη Σταθοπούλου).

Το παιδί και το κρι κρι

Οι εκδόσεις Διόπτρα παρουσιάζουν την Τρίτη 18 Μαρτίου, στις 7 μ.μ. στο Διόπτρα Books & Life (Σόλωνος 95, Αθήνα), το βιβλίο της Βάννας Κατσαρού "Το παιδί και το κρι κρι", σε εικονογράφηση της Μαίης Σταθοπούλου. Οι δημιουργοί του βιβλίου θα συνομιλήσουν με τον συγγραφέα Θράσο Καμινάκη. Μετά την παρουσίαση θα ακολουθήσει Q&A με το κοινό και υπογραφή βιβλίων.

Λίγα λόγια για το βιβλίο

"Ποιος είσαι;"
"Δεν ξέρω ακόμη".
"Έλα μαζί μου για να το μάθεις".


Ένα παιδί συναντά στον δρόμο του ένα κρι κρι, που γίνεται ο οδηγός του σ’ ένα μακρύ, θαυμαστό ταξίδι. Οι δυο τους θα βαδίσουν σε δάση, ψηλά βουνά και ακρογιάλια, θα κάνουν φίλους, θα ξεπεράσουν εμπόδια και φόβους. Κάτω από τ’ αστέρια ή μπροστά στα κύματα, θ’ αναρωτηθούν για τον σκοπό της ζωής και το νόημα της ελευθερίας. Και βήμα βήμα, το σοφό, αδάμαστο κρι κρι θα βοηθήσει το παιδί να βρει αυτό που αναζητά: τη θέση του μέσα στον απέραντο κόσμο.

Μια ιστορία για τη μεγάλη περιπέτεια της αυτογνωσίας, εμπνευσμένη από το έργο του Νίκου Καζαντζάκη.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Η γκαλερί Αθανασιάδου ετοιμάζει μια "έκπληξη" στην Ακρόπολη

Η ομαδική έκθεση "Surprise" φέρνει σε διάλογο έργα καλλιτεχνών που έχουν συνδεθεί με την πορεία της γκαλερί τα τελευταία 20 χρόνια, σε μια απρόβλεπτη συνάντηση διαφορετικών εικαστικών διαδρομών.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
03/09/2026

Τι θα δούμε στο 54ο Φεστιβάλ Βιβλίου; (4-8/9)

Πρεμιέρα για το Φεστιβάλ και πλάι στο Bazzar στο Πεδίον του Άρεως ακούμε αγαπημένα τραγούδια, βλέπουμε Καραγκιόζη, γνωρίζουμε το νέο αίμα της ελληνικής ποίησης και πολλά ακόμη.

Platforms Project 2026: Ο μεγαλύτερος θεσμός ανεξάρτητης τέχνης καταλαμβάνει ξανά το Καπνεργοστάσιο

66 καλλιτεχνικές πλατφόρμες, πάνω από 1.100 δημιουργοί από 22 χώρες και ένα πολυδιάστατο πρόγραμμα δράσεων μετατρέπουν το εμβληματικό κτίριο της Λένορμαν σε ένα ζωντανό κύτταρο σύγχρονου πολιτισμού.

"Woke on the Wild Side": Ο Κωνσταντίνος Πάτσιος αποδομεί τη σύγχρονη πραγματικότητα

Ένα πυκνό οπτικό παζλ από κολάζ και ζωγραφική στήνεται στην ALMA Gallery.

Όλα όσα θα δούμε τον Σεπτέμβριο στην Εθνική Πινακοθήκη

Εκθέσεις, ξεναγήσεις, εργαστήρια και μια διημερίδα για τη Συλλογή Κωστάκη συνθέτουν το πρόγραμμα της Εθνικής Πινακοθήκης για τον Σεπτέμβριο.

Απ' όλα έχει ο Σεπτέμβριος στο Μουσείο Μαρία Κάλλας

Ο Σεπτέμβριος στο Μουσείο Μαρία Κάλλας είναι αφιερωμένος στη μουσική και το θέατρο.

Τρεις ιστορίες που δεν χωρούν σε τίτλους ειδήσεων: Ο Alain Schroeder στην Blank Wall Gallery

Κλιματική κρίση, κοινωνικές ανισότητες και η κλειστή πραγματικότητα της Βόρειας Κορέας μέσα από τον φακό του πολυβραβευμένου Βέλγου φωτορεπόρτερ.