Εικαστική θεραπεία με τη Μαριάννα Κατσουλίδη στην Artens

Στον χώρο πολιτισμού στην καρδιά της Αθήνας μπορείτε να παρακολουθησετε ένα βιωματικό σεμινάριο, που δεν απαιτεί γνώσεις ζωγραφικής.

εικαστικά

Στο βιωματικό Σεμινάριο Art Τherapy στην Artens με την Μαριάννα Κατσουλίδη, οι συμμετέχοντες-ούσες έρχονται σε επαφή με την Εικαστική Θεραπεία, και με τη βοήθεια της συντονίστριας επεξεργάζονται διάφορα θέματα που τους απασχολούν τόσο σε προσωπικό όσο και σε κοινωνικό επίπεδο. Η θεραπευτική προσέγγιση μέσω των εικαστικών απευθύνεται σε όλες τις ηλικιακές ομάδες, και δεν απαιτεί κανένα ιδιαίτερο ταλέντο ή εικαστικές γνώσεις, παρά μόνο την επιθυμία για αυτοβελτίωση και αυτογνωσία. Το σεμινάριο θα λαμβάνει χώρα κάθε Δευτέρα (20:00 – 22:00) στον χώρο της Artens (Βουκουρεστίου 40 – 1ος όροφος). Έναρξη: Μέσα Νοεμβρίου. Διάρκεια: 11 εβδομάδες.

Ο χρόνος της συνάντησης μοιράζεται ανάμεσα στη συζήτηση, τη δημιουργία και την λεκτική επεξεργασία των εικαστικών έργων. Κάποιες από τις δυνατότητες που προσφέρει αυτή η διαδικασία είναι οι εξής:

  • Επεξεργασία ζητημάτων που αφορούν στην εικόνα του εαυτού και των άλλων.
  • Διαχείριση του άγχους μέσω της χαλάρωσης, της επαφής με τα εικαστικά υλικά, και της εικαστικής έκφρασης.
  • Διευκόλυνση της διαπροσωπικής επικοινωνίας, μέσω της αλληλεπίδρασης, της συνεργασίας και της έκφρασης των συναισθημάτων και σκέψεων των μελών της ομάδας.

Δηλώσετε έγκαιρα ενδιαφέρον, για να εξασφαλίσετε την συμμετοχή σας, καθώς ο αριθμός των συμμετεχόντων είναι περιορισμένος.

Λίγα λόγια για τη Μαριάννα Κατσουλίδη

Σπούδασε Εικαστική Ψυχοθεραπεία στο Κέντρο Τέχνης και Ψυχοθεραπείας στην Αθήνα, είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης Ψυχοθεραπείας E.A.P, της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Εικαστικής Θεραπείας E.F.A.T, της Ελληνικής Εταιρείας Συμβουλευτικής Ε.Ε.Σ καθώς και της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Συμβουλευτικής E.A.C. Σπούδασε Ζωγραφική στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας (Α.Σ.Κ.Τ) με καθηγητή τον Τ. Πατρασκίδη και στο Μεταπτυχιακό Εικαστικών Τεχνών της Α.Σ.Κ.Τ, και είναι μέλος του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος, Ε.Ε.Τ.Ε.

Διαβάστε Επίσης


 

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

1945: Το τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου γίνεται αφορμή για έκθεση στο Καπνεργοστάσιο

Η έκθεση παρουσιάζεται με αφορμή τη συμπλήρωση 80 ετών από το τέλος του πολέμου.

Τα απομεινάρια αποκτούν δεύτερη ζωή στην ατομική έκθεση της Ελένης Παπάζογλου

Στην έκθεση "Proposing Everything Twice" δίνεται χώρος και χρόνος σε όσα μένουν στη σκιά του στούντιο.

Πως συνδέεται ένα εργαστήριο σχεδιασμού ήχου με έννοιες των Gilles Deleuze και Félix Guattari;

Στο δεύτερο workshop της σειράς του "InnerLand Project" ο Δημήτρης Μενεξόπουλος εμπλέκει την φιλοσοφία στη δημιουργία ηλεκτρονικής μουσικής.

Το βιβλιοπωλείο των εκδόσεων Ψυχογιός υποδέχεται τη Μαίρη Συνατσάκη

Meat and greet με την επιχειρηματία, content creator και παρουσιάστρια στις 13 Δεκεμβρίου.

"Merry and Red" διάθεση στη νέα ομαδική έκθεση της Γκαλερί Σκουφά

Ωδή στο πιο λαμπερό και εμβληματικό χρώμα της εποχής.

Αναλόγιο ποίησης και μουσικό live για την Παλαιστίνη

Ο Ελεύθερος Κοινωνικός Χώρος "Αλτάι" φιλοξενεί την εκδήλωση "Το όνομά σου Παλαιστίνη", που περιλαμβάνει αναλόγιο με αναγνώσεις ποιητών από την σύμφωνα με τον ΟΗΕ υπό γενοκτονία χώρα καθώς και μίνι συναυλία με παλαιστινιακές μελωδίες.