Οι "Εκκλησιάζοντες" παρουσιάζονται στον Βυσσινόκηπο

Το café-bar θα φιλοξενήσει την παρουσίαση του θεατρικού έργου των Μιχάλη Δαρνάκη και Μαρίας Λαφτσίδου, σε παρουσίαση Ήρας Κατσούδα.

Βιβλία

Οι εκδόσεις Βακχικόν σάς προσκαλούν στην παρουσίαση του θεατρικού έργου των Μιχάλη Δαρνάκη και Μαρίας Λαφτσίδου "Εκκλησιάζοντες". Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 18 Οκτωβρίου στις 19.00 στο café-bar Βυσσινόκηπος (Ζωοδόχου Πηγής 27, Αθήνα). Την εκδήλωση θα παρουσιάσει η Ήρα Κατσούδα, κωμικός. Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι συγγραφείς. Θα διαβάσουν οι ηθοποιοί: Δημήτρης Δάγκαλης, Χρήστος Διαμαντούδης, Βασίλης Κανελλόπουλος, Βαγγέλης Κυπαρίσσης, Έλιο Φοίβος Μπέικο.

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Στους πρόποδες του Παγγαίου όρους, βρίσκεται ένα μοναστήρι - πλυντήριο σκανδάλων. Η καθημερινότητα των τριών μοναχών περιλαμβάνει παράνομες οικονομικές συμφωνίες, ρουσφέτια υπουργών και τεχνάσματα, με μοναδικό σκοπό την αύξηση των εσόδων. Η ζωή κυλάει ήρεμα και οι δουλειές κερδοφορούν, μέχρι που ένας δημοσιογράφος επισκέπτεται το μοναστήρι στην προσπάθειά του να ξεσκεπάσει ένα σκάνδαλο παιδεραστίας. Όταν όμως φτάνει, ανακαλύπτει κι άλλες παράνομες κινήσεις των μοναχών, καθώς και τη συνεργασία τους με τον Υπουργό. Τότε τα πράγματα περιπλέκονται ακόμη περισσότερο.

Το κείμενο σατιρίζει την πλευρά του Κλήρου που τροφοδοτεί τον φανατισμό και τον ρατσισμό και αδιαφορεί για την πνευματική εξέλιξη ενός λαού, ενώ ταυτόχρονα σχολιάζει έντονα τη σχέση Εκκλησίας - Κράτους.

Μιχάλης Δαρνάκης

Ο Μιχάλης Δαρνάκης γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1989 και αποφοίτησε από την Ανώτερη Δραματική Σχολή Ανδρέας Βουτσινάς. Ασχολείται επαγγελματικά με το θέατρο και τη συγγραφή θεατρικών κειμένων από το 2012. Το 2022 συμμετείχε στο Φεστιβάλ του θεάτρου Επί Κολωνώ Off-Off Athens ως ηθοποιός και συγγραφέας της παράστασης Bouboulina: Untold, η οποία παρουσιάστηκε και στη Θεσσαλονίκη. Τα τελευταία πέντε χρόνια ζει και εργάζεται στο Λονδίνο στην εταιρεία Delfont Mackintosh Theatres και συγκεκριμένα στο θέατρο Prince Edward.

Σε συνεργασία με τη Μαρία Λαφτσίδου έχει γράψει τα εξής θεατρικά έργα: Ειλύθια (εκδόσεις Το Κεντρί 2015), "Δεκαπέντε ολόκληρα λεπτά", "#Πραξικόπημα", "Es kocht". Όλα έχουν ανέβει σε θέατρα της Θεσσαλονίκης. Το "Eskocht" έχει παρουσιαστεί επίσης στην Αθήνα και στο ΔΗΠΕΘΕ Κέρκυρας.

Οι Εκκλησιάζοντες είναι το δεύτερο θεατρικό έργο που εκδίδουν.

Μαρία Λαφτσίδου

Η Μαρία Λαφτσίδου γεννήθηκε το 1990 στη Θεσσαλονίκη. Είναι απόφοιτη του Τμήματος Εκπαιδευτικής και Κοινωνικής Πολιτικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και της Ανώτερης Δραματικής Σχολής Ανδρέας Βουτσινάς. Από το 2012 έως σήμερα εργάζεται στο θέατρο ως ηθοποιός, συγγραφέας, εκπαιδεύτρια και σκηνοθέτης. Από το 2020 έως σήμερα, ζει και εργάζεται στην Κέρκυρα ως διευθύντρια τουριστικού πρακτορείου, ενώ ταυτόχρονα διδάσκει θέατρο σε ενήλικες.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Η συγγραφέας της "Ορκισμένης" έρχεται στην Ελλάδα

Η Βουλγάρα συγγραφέας Ρενέ Καραμπάς θα υπογράψει βιβλία και θα μιλήσει για το φύλο και την παράδοση στον Πολυχώρο Μεταίχμιο.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
14/10/2025

"Ζωομορφισμοί" μέσα σε ένα χώρο τέχνης στο Μοναστηράκι

Η ομαδική έκθεση εγκαινιάζεται την επόμενη εβδομάδα.

Τις νέες βιωματικές δράσεις του Ιδρύματος Γουλανδρή δεν τις χάνεις

Ένα πλούσιο πρόγραμμα παράλληλων δράσεων με αφετηρία τις εικαστικές τέχνες.

Ήξερες ότι υπάρχουν και escape books;

Γίνε κι εσύ ντετέκτιβ με το νέο βιβλίο των εκδόσεων Οξύ "Η περιπέτεια των Ιπτάµενων Σκωτσέζων" της σειράς "Η απόδραση του Σέρλοκ Χολμς".

Ένα φεστιβάλ για την ελληνική λαογραφία έρχεται στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης

Εργαστήρια, χορός, μουσικής, ομιλίες και πολλές εκπλήξεις μάς περιμένουν στην καρδιά της Αθήνας.

"Οικείες Μορφές" από τη Συλλογή Σωτήρη Φέλιου ζωντανεύουν σε μία νέα έκθεση

Η τέταρτη παρουσίαση που πραγματοποιείται στο πλαίσιο του Προγράμματος Φιλοξενίας της Συλλογής.

H νέα έκθεση του Μουσείου Ελληνικού Πολιτισμού τοποθετεί στο επίκεντρο τις εθνικές ενδυμασίες

Το αφιέρωμα "Οι ιστορίες πίσω από την έκδοση Ελληνικαί εθνικαί ενδυμασίαι" είναι αποτέλεσμα συνεργασίας του Μουσείου Μπενάκη με το Ιστορικό Αρχείο της Εθνικής Τράπεζας.