"Στιγμές από τη Μικρασιατική Εκστρατεία" αποκαλύπτει το αρχείο του Πολεμικού Μουσείου

Μία νέα έκθεση από τον Δήμο Καλλιθέας υλοποιείται σε συνεργασία με το μουσείο.

Στιγμές από τη Μικρασιατική εκστρατεία

Ο Δήμος Καλλιθέας διοργανώνει μία έκθεση φωτογραφιών και ιστορικών εγγράφων, μέσα από το αρχείο του Πολεμικού Μουσείου, με τίτλο "Στιγμές από τη Μικρασιατική Εκστρατεία 1919-1922", η οποία θα πραγματοποιηθεί στον χώρο της Δημοτικής Πινακοθήκης Καλλιθέας "Σοφία Λασκαρίδου", από τις 20 Σεπτεμβρίου έως τις 30 Σεπτεμβρίου.

Η έκθεση περιλαμβάνει φωτογραφικό υλικό, αρχειακά ντοκουμέντα, ιστορική ανάλυση των γεγονότων και κινηματογραφικό υλικό της περιόδου με πλάνα από τα πεδία των μαχών και τις περιοχές που έλαβε χώρα η εκστρατεία.

Η έκθεση απευθύνεται τόσο σε ερευνητές και ιστορικούς όσο και στο ευρύ κοινό (ιδιαιτέρως στη μαθητική κοινότητα όλων των βαθμίδων), με στόχο να τιμήσει τους ανθρώπους που βίωσαν τα γεγονότα και να συμβάλλει στη διατήρηση της ιστορικής μνήμης.

Επιμελητές της έκθεσης είναι οι ιστορικοί Θεοφάνης Βλάχος και η Αγγελική Αθανασακοπούλου.

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή στις 20 Σεπτεμβρίου και ώρα 7.30 μ.μ. Την εκδήλωση θα χαιρετίσουν ο Δήμαρχος Καλλιθέας κ. Κώστας Ασκούνης και ο Αντιπτέραρχος ε.α. Κωνσταντίνος Καραμεσίνης Πρόεδρος του Πολεμικού Μουσείου. Θα προβληθεί κινηματογραφικό υλικό από τη Μικρασιατική Εκστρατεία και θα γίνουν απαγγελίες μαρτυριών και λογοτεχνικών κειμένων που θα συνοδεύσουν καλλιτεχνικά δρώμενα. Παράλληλα, η παιδική χορωδία του 17ου Δημοτικού Σχολείου Καλλιθέας "ΕΛΛΗ ΑΛΕΞΙΟΥ" με την καθοδήγηση της καθηγήτριας τους κυρίας Ράνιας Ααρών θα ταξιδέψουν μουσικά τους προσκεκλημένους με τον μοναδικό τους τρόπο.

Η είσοδος στην έκθεση θα είναι ελεύθερη για όλους.

Δείτε όλες τις εκθέσεις της πόλης στον οδηγό τεχνών του athinorama.gr.

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Δημοτική Πινακοθήκη Καλλιθέας «Σοφία Λασκαρίδου»

Λασκαρίδου & Φιλαρέτου
  • Βινιέτες Τεχνών - City life

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Τρεις εκθέσεις που πρέπει να δεις πριν κατεβάσουν αυλαία

Πρωτότυπα εγχειρήματα από γυναίκες εικαστικούς και μία ομαδική έκθεση που ολοκληρώνονται τις επόμενες μέρες.

ΓΡΑΦΕΙ: ΕΙΡΗΝΗ ΝΙΚΟΛΑΚΑΚΗ
05/09/2025

"Οι μεταλλάξεις": Νέο σουρεάλ και χιομοριστικό βιβλίο από τις εκδόσεις Carnivora

Ο Χόρχε Κομενσάλ αφηγείται την παράδοξη ιστορία ενός δικηγόρου που δεν μπορούσε πια να μιλήσει εξαιτίας μιας αρρώστιας κι έτσι ανατράπηκε η ζωή του.

"Spiritus Loci": Πώς εξερευνάς την "επιδερμίδα" του τοπίου;

Γλυπτικά και ζωγραφικά έργα διερευνούν την εννοιολογική κατασκευή του τοπίου.

Τρεις συγγραφείς μιλούν για τη ζωγραφική του Αλέκου Κυραρίνη

Με αφορμή την έκθεση "Χρώμα Κόκκινο" στην γκαλερί Citronne.

"Soft Walls": Ένα πολυεπίπεδο πρότζεκτ αφιερωμένο στη φωτογραφία

Η φωτογραφική ομάδα blink παρουσιάζει το αποτύπωμα μιας τριετούς φωτογραφικής διαδικασίας.

Τι δεν θα χάσουμε στο πρώτο τριήμερο του 53ου Φεστιβάλ Βιβλίου στο Πεδίον του Άρεως

Συναυλία με τους Vanila Swing, πάρτι, δραστηριότητες για παιδιά όπως παράσταση μάγου και έκθεση Playmobil, και όλα όσα κάνουν άχαστο το πρώτο τριήμερο του φεστιβάλ 5-7/9.

Μία διεθνής έκθεση τέχνης κάνει στάση στο St. George Lycabettus

Το "Crosslines" για πρώτη φορά στην Ελλάδα, κατά τη διάρκεια του Global Tour 2025- Europe.