Ένα καλλιτεχνικό στούντιο στο Κουκάκι μάς περιμένει να το εξερευνήσουμε

Ο καλλιτέχνης Γιώργος Τζινούδης ανοίγει το στούντιό του παρακινώντας τους επισκέπτες να ζήσουν μία διαφορετική εμπειρία εικαστικής περιήγησης.

Γιώργος Τζινούδης 'Neon Pink Drama'. Mixed Media on Canvas, 145 X 90cm

Ο εικαστικός Γιώργος Τζινούδης ανοίγει το στούντιό του στο κοινό, το Σάββατο 6 Απριλίου, από τις 6 μ.μ. έως τα μεσάνυχτα, και την Κυριακή 7 Απριλίου, από τις 4 μ.μ. έως τις 10 μ.μ. To studio The Shot Space, βρίσκεται στο Κουκάκι, στην οδό Τούσα Μπότσαρη 18.

Σε διάφορες πόλεις του εξωτερικού παρατηρείται το φαινόμενο οι καλλιτέχνες, συνήθως υπό την αιγίδα μιας διοργάνωσης, να πραγματοποιούν Open Studio events, δηλαδή να κρατούν ανοιχτά τα ατελιέ τους στο ευρύ κοινό για μια ή περισσότερες μέρες.

Αυτή η πρωτοβουλία δίνει τη δυνατότητα στους επισκέπτες να εξερευνήσουν τους συχνά απροσπέλαστους και ερμητικούς χώρους των καλλιτεχνικών ατελιέ. Εκεί μπορούν να έρθουν σε επαφή με δημιουργίες που δεν έχουν ακόμα δει το φως της δημοσιότητας, να παρακολουθήσουν την εξέλιξη μιας ιδέας που ενδέχεται να μην φτάσει ποτέ στα θεσμοθετημένα φόρουμ της τέχνης, και να ανταλλάξουν απόψεις με τους δημιουργούς, να έρθουν σε επαφή με πρωτογενές υλικό και να δουν in situ το πώς και πού κάθε καλλιτέχνης παράγει το έργο του. Προφανώς και αυτή η εμπειρία αποτελεί μια διαφορετικού τύπου εξερεύνηση της τέχνης, η οποία απέχει πολύ από τις συνήθεις επισκέψεις σε εκθέσεις σε γκαλερί και μουσεία.

Γιώργος Τζινούδης
"My back hurts me when I pray so I don't". Ink on Canvas, 193X185

"Open Studio πρωτοέκανα στη Νέα Υόρκη όταν είχα το ατελιέ μου στους 23 με 7 και σκέφτηκα "γιατί να μην το κάνω και στην Αθήνα;”. Δεν με ενοχλεί να έρχεται κόσμος στο στούντιο. Συχνά περνούν φίλοι, παίζουμε σκάκι, πίνουμε μπύρες, κρασιά, και τα λέμε. Ποτέ δεν το θεώρησα "Άβατον”. Είναι ένα μέρος που ανακατεύω μπογιές, υλικά και ιδέες, κι έτσι κάνω τη δουλειά μου. Τίποτα το ιερό, τίποτα το μυστικό, τίποτα το απροσπέλαστο. Ένας χώρος δουλειάς όπως τα ξυλουργεία και τα γκαραζιέρικα είναι. Βέβαια, εκείνες τις μέρες υπόσχομαι να το έχω λίγο πιο συγυρισμένο απ’ ό,τι συνήθως" σχολιάζει ο εικαστικός.

Γιώργος Τζινούδης
"1015 grams”. Ink on Canvas, 200X200 cm

Ο Γιώργος Τζινούδης γεννήθηκε στην Κατερίνη. Σπούδασε Καλές Τέχνες σε Ιωάννινα, Μαδρίτη και Νέα Υόρκη. Είναι υπότροφος του ιδρύματος Fulbright. Ζωγραφίζει, παίζει μποξ, γράφει και "κάθε τρία χρόνια το πολύ αλλάζει τόπο διαμονής ευελπιστώντας να βρεθεί αυτός που θα πληρώνει το ρεύμα για εκείνη τη φωτεινή ταμπέλα στη μέση της Κόλασης.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

"Across Generations": Μαθαίνοντας από την τέχνη, τον πολιτισμό και ο ένας από τον άλλον

Η ημερίδα θα παρουσιάσει τα ποικίλα αποτελέσματα του εγχειρήματος σε εκπαιδευτικούς και σπουδαστές μουσειολογίας και τέχνης.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
26/04/2024

Τα γλυπτά του Evangelion Studio στην οικία της Πιττακού 8

Η δημιουργός του Evangelion Studio, Βάγγω Καβρουλάκη παρουσιάζει μια συλλογή από δώδεκα γλυπτά που συνομιλούν με τον περιβάλλοντα χώρο.

"Με 2 Ματιές": Η ελληνική ζωγραφική μέσα από το σύγχρονο φωτογραφικό βλέμμα

Οι καλλιτέχνες Μιλτιάδης Κατρακούλης και Γιώργος Μουστάκας παρουσιάζουν μια έκθεση φωτογραφίας στο Μουσείο Αγγελική Χατζημιχάλη.

Η Εθνική Πινακοθήκη συμμετέχει στη Διεθνή Ημέρα Μουσείων με θεματικές ξεναγήσεις και εκπαιδευτικά προγράμματα

Δράσεις και εκπαιδευτικά προγράμματα στο Κεντρικό Κτήριο και στα Παραρτήματα που έχουν σχέση με τη φετινή θεματική της "Μουσεία για την εκπαίδευση και την έρευνα".

5+1 εκδηλώσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου

Βιβλιοπαρουσιάσεις, συζητήσεις με αγαπημένους συγγραφείς και.. πάρτι αφιερωμένα στην ανάγνωση.

Τι σχέση έχει ο Λόρδος Βύρωνας με τα γλυπτά του Παρθενώνα;

Το Μουσείο Ακρόπολης παρουσιάζει την έκθεση "Ο Παρθενώνας και ο Βύρωνας" με αφορμή τα 200 χρόνια από τον θάνατο του Βρετανού ποιητή.

Communities Between Islands: Καλλιτέχνες συνομιλούν με κοινότητες από τρία νησιά της Μεσογείου

Το δεύτερο κεφάλαιο του διεπιστημονικού καλλιτεχνικού προγράμματος Communities Between Islands έρχεται τον Μάιο στη Σύρο.